la 12-07-2026 11:52 PM
Salut!
In primul rand, in momentul de fata am abonament tv la un privat (cand fostul proprietar a construit nu era niciuna dintre companiile mari venita in zona) prin cablu catv, unde imi trebuie cartele CI doar ca sa prind cateva programe (gen HBO, cam inutile toate). Practic infrastructura veche
As vrea sa fac abonament la orange si aici apare intrebarea (care e practic in doua parti): imi trebuie neaparat cartela CI ca sa prind toate programele (cu exceptia celor “premium”) sau conteaza in functie de modelul televizorului. Am un neo qled prima generatie si restul crystal uhd post 2023, exista vreo sansa (din “cultura generala”) ca astea sa decodeze canalele fara cartela? Intreb din cauza ca, dupa cum am inteles, exista diferente de procesare din soft in dvb-c si in unele cazuri reuseste sa decripteze canalele.
Mersi
la 13-07-2026 12:48 AM
Salutare!
CI+ este pentru o parte din canale, chiar dacă sunt gratuite.
13-07-2026 02:11 AM - editat 13-07-2026 02:41 AM
Pentru a viziona canalele criptate de la Orange, ai nevoie de un modul CI+ introdus direct în televizor.
Dacă televizorul tău este un model mai vechi și nu este compatibil cu modulul CI+, Orange îți va pune la dispoziție un decodor ca alternativă.
Fără unul dintre aceste două dispozitive, vei putea recepționa doar canalele transmise necriptat.
De reținut: dacă televizorul este vechi și nu are tuner digital încorporat, nu vei putea recepționa niciun canal, nici măcar pe cele transmise la liber. În această situație, este necesar un decodor pentru a le viziona. Televiziunea analogica nu mai exista la Orange..
Mai multe detalii pe site-ul oficial Orange.
In funcție de abonamentul ales primele două carduri CI+/decodoare sunt incluse gratuit. Daca mai ai nevoie de unul suplimentar se poate închiria.
https://www.orange.ro/love/echipamente
Canalele criptate sunt majoritar cele care se pot achiziționa ca extraoptiuni (cele din extraoptiunea sport/international/hbo,/ magic nights/4K).
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor