anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Tutorial] Cum transferam documente de pe telefon pe laptop/PC wireless [Android, iOS, Windows, Mac]

arsradu
#StarMember

Salut,

Ati fost vreodata in situatia de a face un screenshot pe un telefon si a avea nevoie de el pe laptop/desktop? Eu unul, da! De multe ori!

Pentru ca nu pot face screenshot la telefon de pe laptop (mai ales daca e un Android), iar pe de alta parte, dacă vreau sa scriu mai mult, cu siguranță am mai mult spor de pe laptop decât de pe telefon. :))

Și uite așa, mă lovesc destul de des de situația în care am nevoie de un screenshot de pe Android...pe laptop. Și întrucât laptopul e un Mac...cred ca începeți sa vedeți de ce lucrurile încep sa se complice destul de mult, mai ales dacă nu vrei sa te duci la vânătoare de cabluri. :))

Ce faci in cazul asta?

Pai, daca esti pe iOS si ai un Mac ca laptop/desktop, lucrurile sunt foarte simple.

AirDrop

AirDrop este o tehnologie care folosește WiFi + BT pentru a transmite date între device-uri produse de Apple.

arsradu_1-1693721125752.png

 

Nearby Share

Nearby Share este o tehnologie similară cu cea produsă de Apple, dar pentru dispozitive Android (și se pare ca și Windows).

Astfel încât, dacă esti pe Android si ai un laptop cu Windows, lucrurile sunt la fel de simple. Poti sa trimiti prin Nearby Share cu aplicația oficială oferită de Google instalată pe laptop.


Nearby Share este disponibil nativ pe telefoanele cu Android peste versiunea 6 și GMS (sorry Huawei users). Iar pentru versiunea de Windows, e nevoie de cel puțin Windows 10 x64 (nu e disponibil pe ARM).

arsradu_0-1693721103468.png

Scenarii mixte

Problema apare in momentul in care ai un Android...si un Mac. Sau un iOS și un Windows. Pentru ca nu poti trimite direct prin AirDrop (cel putin nu by default). Protocolul nu e suportat by default pe Android. Și nici prin Nearby Share pentru ca Mac-ul nu îl suporta nativ.

Deci ce facem? Trimitem email, SMS, WhatsApp, Poșta Română, porumbel, trimitem la un vecin...? :))

Ei bine, nu. Cu toate ca trimiterea unui fișier pdf printr-un porumbel ar avea provocările ei. :))

Dar nu, pentru cazuri de genul asta, poti trimite folosind una dintre metodele de mai jos:

  1. Folosind aplicația WarpShare de aici.
    Aplicația folosește protocolul nativ AirDrop, implementat intr-o aplicație de Android. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este sa setați AirDrop-ul de pe Mac pe Everyone. Asta e un pas important, altfel nu o sa găsească Mac-ul în proximitate.
  2. Folosind NearDrop pentru Mac de aici.
    Aplicația folosește protocolul nativ NearbyShare de pe Android, pe Mac.

Din pacate, nu se pot trimite documente de pe Mac pe Android prin metoda asta (nu permite Apple). Deci, e cumva cu sens unic. 

Cu toate astea, exista o alta soluție cross-platform extrem de utila care le poate îmbina pe toate (Android, iOS, Windows, Mac și Linux).

LocalSend

Este o aplicație third party al carei scop este exact acela de a rezolva problema trimiterii și primirii de fișiere pe dispozitive mixte (un Android + Mac, iPhone + Windows/Linux etc). 

Aplicația LocalSend se poate descarca de aici (aveți link pentru fiecare platformă în parte).

arsradu_0-1693734805384.png

De mentioned ca, în cazul asta, e nevoie ca aplicația sa fie instalată atât pe device-ul "expeditor" cât și pe cel "destinatar".

Aternativ, se poate folosi si Google Photos, Google Drive sau alte solutii de cloud storage cross-platform. Astfel incat sa "urci" fisierul de pe un device si sa-l descarci pe celalalt.

Sunt curios, voi ce metoda folosiți când aveți de transferat fișiere de pe un device mobil pe un laptop/desktop? Cablu? O soluție cloud? Una dintre variantele wireless de mai sus?

Sunt deschis sa aflu lucruri noi, așa că, dacă aveți și alte sugestii decât cele menționate, puteți sa le lăsați în secțiunea de comentarii de mai jos. În urma feedback-ului vostru, e posibil ca acest tutorial sa primească modificări. 🙂

Până atunci însă, n-joy! 🙂

Client Orange
32 Răspunsuri 32

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Eu folosesc wathapp și pe laptop și le găsesc relativ repede. Dar sunt foarte bune informațiile oferite de tine și despre care nu știam.

Mulțumesc!

bravo, cel mai rapid e Whatsapp-ul.. hai sa va zic cum folosesc eu Whatsapp-ul.. Mi-am facut un grup unde sunt doar eu..si asa imi transfer mie fisierele de pe telefon pe pc sau invers..

Cu steluta ca pozele nu vor avea aceeasi calitate ca si in telefon. am facu o proba: poza de 10MB a ajuns la 2MB (cu tot cu HD). Este o solutie, dar... nu la calitatea initiala.La fisiere nu cred ca se pune problema.

Corect. Orice soft de genul asta, destinat trimiterii rapide de fisiere (media in special) va folosi un algoritm de compresie.

Si asta din doua motive:

  1. stocare/arhivare
  2. viteza de transfer (in special pe conexiuni de date lente).

Deci, daca vrei calitate...nu e cea mai buna solutie. Probabil ca diferenta nu va fi foarte vizibila. Dar din nou, depinde ce trimiti, si cat esti dispus sa lasi la calitate. 🙂

Client Orange

Pe telefoane, diferenta nu va fi sesizabila, dar daca vrei sa o prelucrezi mai profi si vrei mai repede un calup mai mare (peste 30-40MB), s-ar putea sa nu fie chiar cea ideala.

vladut12am
Cunoscător certificat

Foarte interesant acest topic!

Mulțumim!

FLo1
#StarMember

Interesant și cred că destul de ok integrat în cazul iOS. Însă pentru sistemul cu omulețul verde al Androidului, eu prefer total alte metode de transfer: pe de-o parte pentru că mi se pare mai simplu, sau poate e doar puterea obișnuinței, sau poate e doar o adaptare la situație. Concret, am trei variante de transfer al fișierelor între desktop/notebook, respectiv mobil.

1. Local transfer via cable USB: simplu, ca pe vremurile oldies, sigur și destul de rapid, mai ales că Windows-ul ”vede” telefonul ca un HDD. Contează doar să știi unde să cauți, când este vorba de foto făcută cu telefonul / captură ecran mobil / fișier din Whatsapp / Dual app / Descărcărcate pe mobil...etc. Toate au fiecare folder dedicat și... separat, iar uneori îți lasă impresia că nu le mai ai.... când nu le găsești.😁

1a. Transfer via BT/WiFi.... cam aceiași poveste cu (1).... doar că diferă conexiunea.😉

2. Utilizarea Google drive (sau alt cloud similar) pe post de..... intermediar.🙂

3. Utilizarea simplă chiar și a adresei de email, compunând un draft cu documentele în cauză ca atașament. Simplu și la îndemână.😀

Scrisesem si despre solutiile de cloud backup. Acum vad ca am sters din greseala. :)) O sa readaug. Dar da, e si asta o varianta. Si o folosesc si eu din cand in cand. Depinde de fisier/document, depinde ce vreau sa fac cu el in final.

Cat despre 3, e fix solutia pe care o foloseam si eu, pana sa caut ceva mai...eficient. :)) Ceva care sa nu-mi umple storage-ul online, sau casuta de mail, de atasamente. Astfel incat, cand o sa intru sa fac curatentie in poze, sa nu stau sa sterg si pozele locale, si pe cele din cloud, si eventual si mail-urile. :)) Pentru ca exact asta se intampla. 

Eu unul le aveam trimise. Deci nu doar salvate in Draft (dar cu ocazia asta, mi-ai dat o idee). Si cand m-am uitat zilele trecute in mail-uri, aveam o gramada de mail-uri cu screenshot-uri atasate. :)) Si am zis: ok, e momentul sa cautam o solutie mai eficienta.

Mersi frumos de feedback! 🙂

 

Client Orange

Pololică
#StarMember

As mai completa cu Huawei Share si Device+ pentru produsele Huawei (cu EMUI 12/HarmonyOS 2 pentru Device+). Sunt similare cu AirDrop de la Apple.

Din cele doua exemple, am folosit Huawei Share sa trimit niste poze si filmari (cam 4-500MB) catre un telefon Huawei si viteza a fost ... intr-un fel. In cateva secunde trimisesem toate fisierele (evident, conexiunea intre cele doua telefonare era cea WiFi).

Mersi frumos! 🙂 E prima data cand aud de cele doua (evident, nu sunt utilizator Huawei), dar o sa fac un pic de research si le adaug si pe ele.

Inca o data, mersi frumos! 🙂

Client Orange

https://consumer.huawei.com/ro/offer/huawei-super-device/

Se pare ca am ramas putin neactualizat: device + a fost redenumit "super device". Neavand dispozitive compatibile (laptop sau mai multe telefoane/tablete cu EMUI 12/HarmonyOs, nu pot testa optiunea).

Mersi frumos!

Doar pentru clarificare, banuiesc ca Huawei Share este built-in pe telefon, nu? Cat despre PC, am gasit acest PC Manager care zice ca ar avea si partea de file sharing... Ar fi ok sa il pun pe asta? Se poate folosi si cu laptop-uri non-Huawei?

Intreb pentru ca, pe pagina pe care o pusesei tu mai sus, nu am gasit niciun link de download... :)) Sunt acest Super Device si PC Manager diferite...? Sunt acelasi lucru, dar redenumit? Pe principiul "aceeasi Marie cu alta palarie"? :))

Client Orange

Da, Huawei Share este "built in" in telefoanele Huawei (cu sau fara Google).

WhatsApp Image 2023-09-04 at 13.19.13.jpg

Nu am reusit sa folosesc functia cu alte laptop-uri (alte branduri in afara de Huawei). Presupun ca este legat de chip-ul NFC prezent si, presupun, ca este programat specific pentru a comunica cu dispozitivele proprii. Plus ca Device + / Super Device este disponibil doar de la EMUI 12 in sus (eu avand doar 11).

Legat de PC Manager-ul gasit pe pagina Huawei, lasa-ma cateva zile sa fac teste. Pe pagina de Romania nu este existent la download (pare sa fie similar cu PC Link intre Windows si Android (cu GMS)/IOs). Nu am folosit pana acum Device + / Super Device intrucat nu am avut aparatura de imperechiat (motivul principal este legat de faptul ca acasa am ramas singurul cu Huawei (Nova 8i), iar laptopul (un Asus) l-am trecut pe Linux (OpenSuse). Stiu, e ciudata combinatia, dar, in urma cu 8 ani foloseam un Windows Phone si un PC cu Ubuntu).

Nu e ciudat deloc. :)) Eu am un laptop (MacBook) cu triple boot. MacOS, Windows si Ubuntu. 😄 Si culmea e ca imi plac toate. Evident, nu le folosesc pe toate simultan. Dar fiecare are scopul lui.

Ok, atunci te las sa te uiti linistit peste chestiile de mai sus (nu e nicio graba), si le punem pe toate odata cand e totul clarificat.

Mersi frumos! 🙂

Client Orange