la 19-12-2019 09:10 PM
Xiaomi a luat prin surprindere pe toata lumea cu Mi Note 10, datorita camerei de 108 MP, declarata de Dxo Mark cea mai buna din lume, la egalitate cu Huawei Mate 30 Pro. Eu cred ca Xiaomi a facut multi pasi in directia corecta cu Mi Note 10.
Designul este unul dintre ei. Constructia este ireprosabila, sticla fata si spate cu rama din aluminiu. Telefonul arata bine, cu margini subtiri, barbie destul de mica si camera frontala ascunsa sub forma unui V. Trebuie sa recunosc ca arata aproape identic cu Huawei P30 Pro din fata si din spate. Daca e sa te "inspiri" de la un telefon, P30 Pro este o alegere buna. Dar daca vrei un telefon usor de utilizat cu o mana, Mi Note 10 nu este pentru tine, la aproape 10 mm grosime si 210 grame greutate.
Ce iese in evidenta este ecranul, care are margini curbate, iar asta face telefonul sa arate foarte bine. Daca am zis de ecran, este un OLED de 6,47" cu rezolutia 1080p ce are HDR si DCI-P3. In plus, este luminos si vei putea vedea in soare puternic fara mari probleme. Cred ca este cel mai bun display pus de Xiaomi pe un telefon.
Daca design-ul si ecranul sunt pasi in directia corecta, sistemul de operare nu m-a dat pe spate. Este Miui 11, versiunea noua, care "m-a intampinat" cu mai multe erori decat as fi vrut. Ce-i drept, cand e vorba de o versiune noua, cam orice sistem de operare are erori. Intre timp am primit un update care a scazut semnificativ numarul erorilor.
Partea buna a lui Miui este eficienta bateriei si Mi Note 10, cu o baterie de 5260 mAh, nu avea cum sa dezamageasca. Duce o zi de utilizare extrema fara probleme, orice ai face. La utilizare medie, vei obtine confortabil doua zile. Un mare plus este incarcatorul de 30W care incarca telefonul la 100% in aproximativ o ora si 10 minute. Sa incarci o baterie de peste 5000 mAh in mai putin de o ora si un sfert, mi se pare impresionant.
Poate bateria buna se datoreaza si procesorului, SD730G, un procesor mediu. Anul acesta Xiaomi a oferit cel mai bun raport pret-performanta, avand procesoare de top la sub 2000 lei, si sunt surprins sa vad un procesor mediu pe un telefon de 2500 lei de-al lor. Telefonul se misca bine, duce jocuri solicitante fara ezitare, dar daca vrei grafica maxima sau te intereseaza gamingul in mod special, in acest buget ai variante mai bune.
Unde am simtit nevoia unui procesor de top a fost chiar la aplicatia camerei, unde am observat lag cand schimbam de pe o camera pe alta sau cand faceam poze la rezolutia de 108 MP. Cateodata aplicatia se bloca si era nevoie sa o inchid, mai ales cand foloseam modul de noapte sau 108 MP. Cand merge, camera este impresionanta. Am testat-o impotriva lui Samsung Galaxy Note 10+ si i-a facut fata fara probleme. Mi Note 10 castiga la detalii, mod macro si zoom, iar Note-ul are un avantaj la culori, HDR si stabilizare video. Chiar si asa, sa ai atat de multa versatilitate la 2500 lei e un mare plus.
Inainte de a concluziona, vreau mentionez ca Mi Note 10 nu este un telefon de top, ci mai degraba o camera de top intr-un telefon bun. Ii lipsesc difuzoarele stereo, procesorul de top, rezistenta la apa, incarcarea wireless, sistemul de operare nu este la fel de bine optimizat ca al competitiei. Dar daca esti pasionat de fotografie, cauti asta intr-un telefon, stii sa faci setarile in modul Pro, Mi Note 10 este o optiune interesanta pentru tine. Personal, as astepta lansarea lui Xiaomi Mi 10, care va avea o camera la fel de performanta, dar va veni cu difuzoare stereo si procesor de top, la un pret asemanator. Un alt motiv pentru care as mai astepta ar fi faptul ca telefoanele Xiaomi au un istoric de a primi reduceri mari dupa doar cateva saptamani de la lansare, deci daca vrei cea mai buna oferta, cu putina rabdare o vei gasi.
Pentru mai multe detalii despre Xiaomi Mi Note 10 puteti cauta Recenzii Pe Bune pe YouTube 😄
la 19-12-2019 09:13 PM
la 19-12-2019 09:27 PM
la 19-12-2019 09:54 PM
la 19-12-2019 11:04 PM
la 19-12-2019 11:11 PM
la 19-12-2019 11:21 PM
la 20-12-2019 06:50 AM
la 20-12-2019 10:26 AM
la 20-12-2019 10:31 AM
la 20-12-2019 04:23 PM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105