26-08-2025 06:32 AM - editat 26-08-2025 09:12 AM
În cazul meu, echipa tehnică Orange nu a reușit să configureze ONT-ul ZTE F6605 R direct în bridge mode. După mai multe încercări, am găsit personal o metodă care funcționează 100% și pe care o detaliez mai jos.
Solicită suportului tehnic Orange trecerea echipamentului în modul bridge.
După confirmarea modificării, ONT-ul nu va fi totuși în bridge mode la nivel fizic, ci doar configurat ca atare pe serverul Orange.
Pentru a activa efectiv bridge mode pe dispozitiv, efectuează o resetare la setările din fabrică.
Accesează interfața de administrare și verifică să fie dezactivat serverul DHCP pentru LAN.
Activează opțiunea DNS ISP (conform capturii de ecran atașate). După această etapă ONT-UL nu mai poate fi accesat și intră in modul bridge.
Pe routerul tău personal, efectuează o reconectare WAN prin DHCP pentru a obține direct adresa IP publică.
Această metodă a funcționat întotdeauna pentru mine, indiferent de routerul folosit, și a dat rezultate și în cazul cunoscuților mei.
08-10-2025 06:14 PM - editat 08-10-2025 06:15 PM
Serverul VPN este configurat printr-un port. Deci dacă ai IP public dar ai portul respectiv blocat, atunci degeaba IPv4 e public, dar ești cu filtre pe portul folosit la VPN. Ideea: să te asiguri că si portul e ok, pentru a nu avea surprize.
05-12-2025 11:33 PM - editat 05-12-2025 11:34 PM
oricum ar fi nu este o practica prea corecta din partea lor, spun ca ZTE F6605R este in mod bridge dar defapt ONT-ul este intr un mod hibrid (numit adesea IP Passthrough sau DMZ Plus)
Totusi mai este o speranta daca @Radutuby a reusit sa il puna in mod bridge PUR!
la 08-10-2025 02:53 PM
cu ce ajuta aceasta setare? in extern ai ipv4 sau ipv6?
la 08-10-2025 02:54 PM
eu am trecut de la digi la orange si nu mai functioneaza vpn pe router personal. din ce am citit este o problema legata de suportul software vpn si ipv6
la 08-10-2025 03:00 PM
La ce ajută modul bridge? Dacă te referi la modul bridge, acesta permite control complet asupra interfețelor și porturilor, facilitează accesul la serverul local și la dispozitivele remote și oferă acces atât intern, cât și extern, la adresele IPv4 și IPv6.
la 08-10-2025 03:07 PM
pai cred ca asta ar fi rezolvarea la problema mea cu vpn nefunctional
la 17-10-2025 09:12 PM
Am incercat pasii dar din pacate nu merge. Am discutat deja de trei ori cu cei de la Orange Tehnic...
la 22-11-2025 10:06 AM
Bună ziua.
În momentul de față am abonament Fibra500+TV pe infrastructură OROC, cu ONT ZTEF6600R (versiune soft ZTEGF660012RO) și opțiunea IP fix; am făcut trecerea la Fibră2300 Standalone (nu folosesc TV) și aștept livrarea ONT 6605.
Până atunci însă am o întrebare (oarecum prostuță 😊😞 nu mai țin minte dacă am solicitat și obținut setarea actualului echipament în modul bridge... Atașez un printscreen al paginii cu starea conexiunii WAN, în care se vede că există o conexiune bridge „3_INTERNET_B_VID_35”, însă fără alte detalii; în același timp conexiunea 1_INTERNET_TR069_R_VID_35 primește corect IPv4 public. Asta înseamnă că pot încerca să folosesc metoda asta (reset, dezactivare server DHCP pe LAN) pentru a pune ONT-ul în modul bridge?
Mulțumesc!
la 22-11-2025 10:21 AM
Salut! Ținând cont că vei avea un alt echipament, este destul de posibil să nu funcționeze imediat. În mod normal, dacă modul bridge este deja activ pe cont și ai schimba cu același tip de dispozitiv, totul ar trebui să meargă automat. Totuși, ZTE F6605R este cunoscut ca fiind un echipament dificil de configurat în modul bridge, din diverse motive.
Poți încerca tutorialul când primești noul ONT, însă dacă nu va funcționa, cel mai probabil va fi nevoie să contactezi departamentul tehnic.
Mult succes!
FYI: din imaginea atasata de tine ONT-ul actual nu este in bridge.
la 26-11-2025 05:27 AM
Buna ziua , nu functioneaza unele canale tv si Max Hbo , se restarteaza aleator, pe aplicatia telefonului canalele se vad toate inclusiv Max Habo , va rog remediati situatia .
07-12-2025 12:54 AM - editat 07-12-2025 01:07 AM
Functioneaza, imediat dupa ce ai facut configurarile de mai sus dai un reboot la ONT si te conecteazi DHCP cu routeru la el pe portul 1 la ONT , dupa care nu mai ai acces la ONT chiar daca mergi si te conectezi prin cablu la ONT..
Problema este ca primesti IP CGNAT de la Orange doar ce sa vezi GL-MT6000 stie multe si ma pot conecta la el din exterior prin WireGuard doar ca la primu reboot nu ma mai lasa sa il accesez din exterior, asa ca am apelat la Tailscale si ce sa vezi se descurca perfect cu CGNAT si imi da posibilitatea sa accesez din nou Wireguard!😎
Pe viitor va indreptati atentia catre un router ce stie Tailscale si ZeroTier, recomand un router de la GL-iNet!
Trebuie sa precizez ca la mine modul bridge era deja functionabil si nu mai aveam acces la ONT deci felicitari tehnicianului pt ca a reusit din prima sa il configureze cum trebuie, eu doar am testat metoda recomandata de @Radutuby
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor