24-06-2025 09:27 PM - editat 04-07-2025 04:07 PM
Salutare! am sa fac un review scurt pentru samsung galaxy a56, care este lansat anul acesta la inceput si pe care l-am luat cadou pentru mama mea, care detinea un samsung model A8 din 2018 care a rezistat EROIC pana acum. Ma temeam ca acesta sa nu cedeze si sa isi piarda tot ce are important pe el, asa ca am luat masurile necesare. Daca tot a ajuns pe mana mea la inceput, am profitat si l-am "butonat" cat l-am pregatit pentru noul utilizator. 😜
avantaje:
-ecran este foarte luminos, de tip super amoled, de o claritate exceptionala, nu oboseste ochii, intensitatea luminoasa este reglabilă și cu opțiunea pe mod automat.
-designul este tare fain, apreciez mai ales spatele lui, arata mai scump decat este (l-am prins la aproximativ 1800 lei).
-actualizarile se efectuează pe termen indelungat, si anume 5 ani de zile.
-timpul de reactie este foarte bun la o utilizare intensa, aici ma refer la tot ce presupune operațiunile zilnice pe care le face o persoana activa.
-memoria de stocare este generoasa de 256 gb, am optat pentru aceasta pentru a găzdui toate amintirile foto.
-fiind pe piața europeană, e dotat cu memorie RAM de 8 GB.
-importanta a fost pentru noi durata foarte buna a bateriei, poate tine si peste o zi, la utilizare moderata-intensa, aplicatii de baza, socializare,mail, mesagerie, apeluri, bateria își adaptează durata la comportamentul de utilizare.
-camerele atat de pe fata cat si de pe spate surprind tare frumos imaginile, fotografiile pot fi facute cu ajutorul multor setari variate, filtre, claritatea e de necontestat.
-are NFC, deci se da liber la cumpărături! 😅
contra:
-în pachet este inclus doar cablul de date, însă nu si adaptorul pentru priză, ceea ce consider ca poate fi o problema în perspectiva faptului ca se poate defecta din cauza unuia cumpărat separat no name, asa ca posibil sa fie problema cu garanția la momentul necesar reparării. Mărturisesc ca am aceasta temere pentru ca totul este posibil când e vorba de acordat garanție.
-greutatea lui este cam mare, 198 grame, cel putin din punctul meu de vedere, insa te obisnuiesti cu el usor, mana utilizatorului se va adapta.
-nu are incarcare wireless, dar pentru noi nu a contact acest aspect.
-dimensiunea este destul de mare pt mana unei doamne, dar este atat de fain, incat se poate trece peste detaliul acesta.
-din pacate nu poti folosi memoria micro sd de la telefonul vechi, dar noroc cu google drive.
In prezent sunt in cautare de un nou telefon si recunosc ca l-as cumpara si pt mine, desi nu l-as considera neaparat un upgrade considerabil fata de ce detin eu in prezent (am un samsung galaxy s20 FE luat din 2020), dar elementele de tip AI sunt atractive, recunosc, si ar reprezenta un plus in a-l alege pe viitor.
Dacă este sa triez dintr caracteristicile evidențiate anterior, as putea spune ca de fapt argumentele "contra" sunt depășite de cele de tip "pro", asa ca acest telefon poate fi încadrat ca si o achiziție reușită.
la 24-06-2025 09:39 PM
Salutare!
Eu am luat chiar astăzi în Honor magic7 lite, de care sunt plăcut surprins. Are și ceea ce vrei tu, dar este foarte bun pe semnal, chiar în comparație cu alte chinez pe care îl am ( Xiaomi 13 T pro). Plus că are baterie de 6600 mAh.
Vedem ce face in timp, dar sunt plăcut surprins, mai ales că l-am luat sub 1000 lei, cu vouchere pinata și reducerea de pe site.
https://www.orange.ro/magazin-online/honor-magic7-lite-5g-dual-sim-256gb-titanium-black-pd-65071?sec...
Samsung am avut numai gama S, până la 21, nu mai vreau.
Fiecare alege ce dorește pe banii săi!
Baftă!
la 24-06-2025 09:40 PM
multumesc frumos pt sugestie! sunt deschisa la sfaturi 😄 am sa studiez avantajele
la 24-06-2025 09:50 PM
Cu mare drag! Succes!
la 24-06-2025 10:51 PM
Felicitări la amândoi pentru achizițiile făcute. Sa le stăpâniți sănătoși și să reziste măcar câțiva ani.
la 26-06-2025 02:25 PM
Review util si interesant.
la 01-07-2025 03:41 AM
Informații foarte bune. Mulțumesc
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor