23-01-2026 12:06 PM - editat 23-01-2026 01:13 PM
Salutare
Ce este pi-hole?
Cum functioneaza Pi-hole?
Cateva avantaje:
Instalare si configurare Raspberry Pi
Instalam raspberry pi OS 32bit
La instalare bifam serviciul SSH
La urmatorul pas setam user-ul si parola pentru login
La urmatorul pas selectam card-ul microsd pe care dorim sa scriem software-ul
sudo apt update
sudo apt upgrade
wget -O basic-install.sh https://install.Pi-hole.net
sudo bash basic-install.sh
La întrebări:
Deschide browserul și mergi la:
To be continued ...
la 23-01-2026 12:31 PM
Interesant @Radutuby tutorialul despre Raspberry Pi. Sper să fie util acelor utilizatori (deși nu foarte mulți) care au avut unele incertitudini în configurarea aplicației Pi-Hole aferentă echipamentului Raspberry Pi pe care îl aveau.
la 23-01-2026 01:03 PM
Interesant pont. Mulțumesc cu recunoștință pentru împărtășirea informației.
la 23-01-2026 01:29 PM
Desi ma uit la tutoriale SBC (Single Board Computers), inca nu am facut pasul sa achizitionez unul. Raspberry este recunoscut pentru foarte multe proiecte cam de orice fel.
PS: daca nu vedeam in prima captura de ecran, urma sa zic ca OS-ul folosit de PI se bazeaza pe Debian, unul din putinele Linuxuri cu state vechi si baza unor distributii cunoscute (Ubuntu si Linux Mint). Deci, folosirea Pi poate fi folosita si ca parte de productie (servere, actionare/programare utilaje, etc), cat si pentru "uz casnic".
23-01-2026 01:36 PM - editat 23-01-2026 01:37 PM
Mai exista lucruri frumoase ce pot fi făcute ca de exemplu : consolă de jocuri retro cu emulator nes, snes, gameboy, sega, play station 1 . Am avut in trecut așa ceva dar pe un pi b3. Acum am achiziționat din nou un pi special pentru pi hole.
la 23-01-2026 01:42 PM
Cred ca intrebarea se pune putin altfel: ce NU poti sa faci cu un Pi (indiferent de model)? Cand laptopul pe care il am nu va mai misca deloc, cred ca imi fac curaj sa achizitionez un PI. Si cred ca o sa am o "problema": ce model sa iau? E ca la telefoane: sa faca poze bune, sa aiba bateria mare, sa aiba ecranul cat televizorul, sa fie roz bonbon, sa... sa... sa...
23-01-2026 01:46 PM - editat 23-01-2026 01:48 PM
Deși Raspberry Pi 5 este momentan cel mai nou model, pentru utilizarea ca PC s-ar putea să te dezamăgească puțin, deoarece poate părea destul de lent în unele situații. Anul acesta sau anul viitor este de așteptat să apară Raspberry Pi 6, care se preconizează că va veni cu specificații hardware foarte bune.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor