anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei MatePad 11.5 PaperMatte 2025 ( mai mult decât o tabletă )

Radutuby
#StarMember

Salutare,

Știu că, în ziua de azi, tabletele nu mai prezintă același interes ca în trecut, dar în ultima perioadă am început să caut un eBook reader. Voiam să mai citesc din când în când, să mă informez și să pot sta mai mult timp cu un dispozitiv în fața ochilor, fără senzația de oboseală pe care o am atunci când citesc de pe telefon sau laptop.

Așa că am început să fac puțin research pentru a găsi un dispozitiv care să combine confortul unui eBook reader cu funcționalitatea unei tablete Android. Mai exact, căutam un display care să fie cât mai confortabil pentru ochi, dar în același timp să pot naviga pe internet, să urmăresc un film, să citesc articole, să folosesc aplicații și să fac toate lucrurile pe care le-aș face în mod normal pe o tabletă.

Și așa am ajuns la Huawei MatePad 11.5 PaperMatte 2025.

Deși între timp există și modelul din 2026, am ales varianta din 2025, care mi s-a părut mai interesantă din punct de vedere al raportului dintre dotări și preț. În plus, procesorul este practic din aceeași familie, diferența importantă fiind configurația de memorie RAM si display cu refresh rate mai mare.

20260815_162652.jpg 20260815_162702.jpg
20260815_162719.jpg 20260815_162804.jpg

1.Display-ul (punctul forte)

Ecranul m-a lăsat pur și simplu fără cuvinte. Punctul de rezistență al acestei tablete este panoul TFT LCD de 11,5 inchi, configurat într-un format de productivitate 3:2 și dotat cu o rezoluție foarte clară de 2560 x 1600 pixeli. Datorită ratei de împrospătare de 120 Hz, totul este extrem de fluid și nu există niciun gram de lag. În plus, ecranul atinge o luminozitate maximă de până la 600 nits, fiind lizibil chiar și în spații puternic iluminate.

Tehnologia anti-reflexie (Anti-Glare de generația a 2-a), bazată pe o gravare specială la nivel nano, elimină 99% din reflexiile luminii ambientale (becuri sau soare). În plus, oferă o rezistență tactilă similară hârtiei atunci când folosești stylus-ul M-Pencil. Ecranul deține certificări TÜV Rheinland pentru emisii reduse de lumină albastră (Low Blue Light) și reflexii minime (Reflection Free), eliminând totodată tremurul imaginii (Flicker-Free).

Modurile de afișare inteligente sunt geniale pentru citit:

• Modul Color Paper (e-Book): Transformă ecranul pentru a imita fidel o pagină dintr-o revistă sau carte colorată, reducând intensitatea culorilor pentru a nu obosi ochii.
  • Modul Alb-Negru: Emulează complet un cititor de cărți electronice (e-reader) clasic, ideal pentru romane și text pur.
Screenshot_20260816_065220_com.huawei.hwread.dz.jpg
Radutuby_0-1786858605902.png

Pentru mine, exact asta căutam. Pot să citesc articole, documente sau cărți mult mai confortabil decât pe telefon și, în același timp, nu renunț la avantajele unei tablete normale. Huawei oferă și moduri de afișare dedicate cititului, inclusiv variante care reduc intensitatea culorilor sau transformă imaginea într-una alb-negru, ceea ce poate fi foarte util atunci când folosești tableta strict pentru citit.

Un alt avantaj este luminozitatea și faptul că display-ul rămâne foarte ușor de utilizat în încăperi puternic iluminate, tocmai datorită tratamentului anti-reflexie.

2.Performanța mult mai rapida decât ma așteptam 

La capitolul performanță, pot spune că pentru mine experiența a fost aproape „wow”. Nu am avut o altă tabletă directă cu care să o compar în utilizarea de zi cu zi, însă pentru ceea ce fac eu cu ea, performanța este mai mult decât suficientă. Navigarea pe internet este foarte rapidă, aplicațiile se deschid fără întârzieri deranjante, iar multitasking-ul funcționează foarte bine. Trecerea între aplicații și ferestre este rapidă, iar cei 120 Hz contribuie foarte mult la senzația de fluiditate.

Tableta este echipată cu un chipset HiSilicon Kirin 9000W și GPU Maleoon 910, 8 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare. Nu am cumpărat-o pentru gaming intensiv sau pentru benchmark-uri, ci pentru citit, browsing, multimedia și productivitate, iar din acest punct de vedere nu am ce să-i reproșez.

3.HarmonyOS si aplicațiile Google 

Unul dintre lucrurile despre care probabil se va întreba multă lume este sistemul de operare. MatePad 11.5 PaperMatte 2025 folosește HarmonyOS și nu vine cu serviciile Google instalate nativ. Pentru mine, însă, acest lucru nu reprezintă o problemă atât de mare.

Există soluții precum GBox și aplicațiile disponibile prin AppGallery, prin intermediul cărora pot folosi o mulțime de aplicații din ecosistemul Google și nu numai.

Sigur, dacă ești genul de utilizator care vrea ca absolut totul să funcționeze nativ, exact ca pe o tabletă Samsung sau Lenovo cu Android și Google Play, acesta poate fi un minus. În cazul meu însă, nu m-a împiedicat să folosesc tableta așa cum îmi doream.

4.Autonomia

La capitolul autonomie, Huawei a făcut o treabă foarte bună.

Tableta are o baterie de 10.100 mAh și, în utilizarea mea, poate duce fără probleme o zi întreagă cu display-ul setat la 120 Hz. Dacă reduc rata de refresh la 60 Hz și folosesc tableta moderat, autonomia poate ajunge la două sau chiar trei zile. Pentru un dispozitiv pe care vreau să-l folosesc în special pentru citit, browsing și multimedia, autonomia este mai mult decât suficientă. Suportă și încărcare HUAWEI SuperCharge de până la 40 W, ceea ce ajută atunci când trebuie să o încarci mai repede.

5.Conectivitate (Wi-Fi 6)

Un alt lucru care m-a surprins plăcut este viteza conexiunii Wi-Fi. Tableta suportă Wi-Fi 6, iar în testele mele am obținut peste 1300 Mbps la download și peste 900 Mbps la upload.

20260815_163942.jpg
Screenshot_20260816_054739_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Pentru o tabletă, mi se pare o performanță foarte bună și arată că nu este făcută doar pentru citit și consum de conținut, ci poate profita foarte bine și de o conexiune de internet rapidă.

6.Camera foto

Camera principală este de 13 MP, iar pentru o tabletă mi se pare suficientă pentru fotografii ocazionale, scanarea unor documente sau alte situații în care ai nevoie rapid de cameră. Aici voi adăuga câteva fotografii realizate cu tableta, pentru a putea vedea direct cum se descurcă în condiții reale.

IMG_20260816_074150.jpg
IMG_20260816_074131.jpg

7.Construcția

Un alt lucru care mi-a plăcut foarte mult este construcția. Tableta are un aspect și o senzație în mână extrem de premium. Materialele, finisajele și modul în care este construită îți dau impresia unui produs dintr-o categorie superioară. Nu pare deloc o tabletă făcută doar pentru a bifa niște specificații pe o listă. Este subțire, elegantă și foarte bine închegată, iar atunci când o ții în mână ai senzația unui produs premium.

8.Ce găsim in cutie?

La achiziția tabletei am primit, pe lângă tabletă, și tastatura magnetică, plus o husă magnetică. În cutie găsim practic:

• Tableta Huawei MatePad 11.5 PaperMatte 2025
  • Tastatura magnetică
  • Husa magnetică
  • Cablul de încărcare
20260815_162719.jpg

Un lucru interesant este oferta de la Altex: la achiziția tabletei primești un voucher de 350 de lei, pe care îl poți folosi pentru achiziționarea unui HUAWEI M-Pencil compatibil.

Radutuby_1-1786858746514.png

Mi se pare un bonus foarte bun, mai ales pentru cei care vor să folosească tableta pentru notițe, desen sau productivitate.

9.Ce imi place

• Display-ul PaperMatte este, pentru mine, principalul avantaj.
  • Rata de refresh de 120 Hz face interfața extrem de fluidă.
  • Display-ul mat este mult mai confortabil pentru citit decât un ecran clasic lucios.
  • Performanța este foarte bună în utilizarea de zi cu zi.
  • Construcția este extrem de premium.
  • Autonomia este foarte bună.
  • Wi-Fi 6 oferă viteze foarte mari.
  • Tastatura și husa magnetică sunt un bonus foarte util.
  • Cei 256 GB de stocare oferă suficient spațiu pentru aplicații și conținut.
  • Pentru citit, browsing și multimedia, experiența este excelentă.

10.Ce nu îmi place

Cel mai evident minus este lipsa serviciilor Google instalate nativ. Există soluții precum GBox și AppGallery și, pentru mine personal, nu a fost un impediment major, însă trebuie spus că experiența nu este identică cu cea oferită de o tabletă Android cu Google Play instalat din fabrică. În rest, până acum nu am găsit foarte multe lucruri care să mă deranjeze la această tabletă.

11.Concluzie

Huawei MatePad 11.5 PaperMatte 2025 a ajuns să fie exact dispozitivul pe care îl căutam fără să știu foarte clar că asta caut. Inițial voiam un eBook reader pentru că cititul pe telefon sau laptop devenise obositor. În schimb, am găsit o tabletă care îmi oferă o experiență foarte bună la citit datorită display-ului PaperMatte, dar care poate face în același timp aproape tot ceea ce aș face pe o tabletă obișnuită. Pentru mine, combinația dintre display-ul PaperMatte, 120 Hz, autonomia foarte bună, performanța, construcția premium și conectivitatea Wi-Fi 6 face din MatePad 11.5 PaperMatte 2025 o tabletă foarte interesantă.

Iar dacă principalul motiv pentru care cauți o tabletă este să poți citi confortabil, dar nu vrei să fii limitat la experiența unui eBook reader, cred că această tabletă merită luată serios în considerare.

Surse informatii si inspiratii: 

https://consumer.huawei.com/en/tablets/matepad-11-5-2025/specs/

https://consumer.huawei.com/ro/tablets/matepad-11-5-2025/

https://www.gsmarena.com/huawei_matepad_11_5_(2025)-14008.php

https://gadget.ro/huawei-matepad-11-5-2025-papermatte-edition-review-tableta-buna-la-toate-cu-un-ecr...

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>
0 Răspunsuri 0