la 01-04-2020 01:30 PM
Ati fost vreodata pusi in situatia de a schimba parola de Wi-Fi?
Ne-am gandit sa enumeram mai jos pasii pentru a face aceasta modificare pentru 2 dintre echipamentele pe care Orange Romania le ofera abonatilor pentru 2 servicii diferite : Home Net (abonament de date fixe cu SIM) si Orange Home ( serviciul prin fibra optica).
Pentru Home Net, am ales unul dintre cele mai intalnite modele, Huawei B310.
Accesam interfata routerului, introducand in bara de adrese a unui browser adresa : 192.168.1.1.
Mai departe, ne autentificam utilizand credentialele pentru aceasta interfata (sunt trecute pe eticheta routerului, standard sunt "admin" ambele). Mergem pe calea: Setari – WLAN – Setari de baza WLAN iar in partea dreapta avem optiunea Cheie pre-partajata WPA langa care regasim un chenar. Stergem continutul chenarului si introducem o noua parola, dupa care apasam pe butonul Aplicare.
Pentru internetul prin fibra, am ales modelul Huawei HG8247H.
Accesam interfata utilizand 192.168.100.1 si ne autentificam cu username-ul root si parola admin.
Ulterior, mergem pe calea WLAN – WLAN Basic Configuration iar in dreapta regasim campul WPA PreSharedKey, introducem o alta parola in chenarul din dreapta si apoi apasam pe Apply.
Daca aveti alte modele de rutere, va asteptam aici cu sugestii de schimbare a parolei.
la 23-10-2023 07:18 PM
Buna,
Am observat ca postarea initiala este din data de 01-04-2020, dar eu acum am intampinat de abia acum problema pe care urmeaza sa o expun mai jos si nu am regasit nicaieri niciun raspuns din care sa reiasa solutia.
Asadar:
Detin un router model Huawei HG8247H. Pe spatele router-ului nu este mentionat niciun user si nicio parola.
Am accesat interfata, utilizand 192.168.100.1 cu username-ul root si parola admin, dar nu functioneaza (am atasat print screen).
Am apelat de curand si la servicii clienti Orange, au incercat si de acolo din centrala sa acceseze interfata router-ului, dar, la fel, fara succes.
Mie imi functioneaza perfect router-ul, am parola setata de catre altcineva inaintea mea, pe care o stiu si o folosesc fara probleme, nu doresc sa o schimb neaparat in momentul de fata.
Ideea este ca as vrea sa stiu, atunci cand va fi cazul sa o schimb, daca pot face acest lucru sau nu. Sau este nevoie de un alt model de router.
Multumesc anticipat,
Vlad G.
la 24-10-2023 10:35 AM
Salutare!
Am gasit ceva ce te-ar putea ajuta:
https://support.huawei.com/enterprise/en/access-network/echolife-hg8247h-pid-8952137
https://www.192-168-1-1-ip.co/router/huawei/hg8247h/8570/
la 08-07-2024 03:21 PM
Mulțumesc pentru sfat..Am accesat linkul dat dar îmi dă eroare,nu.l pot deschide...Am un router Huawei B311-5238.... cineva a luat parola de pe spatele routerului..De aia vreau sa schimb
la 08-07-2024 03:26 PM
Ai incercat parola admin/admin
la 08-07-2024 03:38 PM
Adică?Poți fi mai explicit?poți dezvolta??Nu stăpânesc bine tehnologia spre rușinea mea.....
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor