anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Rata de pe site e aceeași toate lunile sau primele luni e mai mare?

claudiul
Vizitator

Salut,

Vreau să iau un iPhone 18 Pro Max cu prelungire de abonament, în rate pe factura Orange, 36 de rate.

Pe site îmi apare rată telefon 250 lei pe lună, total ~9000 lei pe 36 de luni, iar abonamentul apare separat. Cifra pare fixă, aceeași indiferent de abonamentul ales.

Într-un magazin mi s-a zis însă altceva la un model asemănător: primele 8 luni rata e dublă (500 lei), apoi scade la valoarea de pe site. Ceea ce înseamnă vreo 2.000 de lei în plus față de total.

Întrebarea mea pentru cei care au luat telefon în rate recent:

1. Rata a rămas aceeași în toate lunile, cum scrie pe site?
2. Ați avut primele luni mai mari?
3. A fost vreo diferență între ce ați văzut online și ce v-a ieșit la contract?

Vreau doar să știu la ce să mă aștept înainte să semnez. Mulțumesc.

edit/ Tin sa mentionez un aspect, legat de rata. Rata cred ca este 250/ luna, dar, timp de 8 luni trebuie sa platesc niste cartele... adica, platesc timp de 8 luni, 250 de lei degeaba. Ceea e ce absurd + ca nu scrie nicaieri pe site treaba asta. Nu e nici prima, nici ultima data cand se intampla asa... deja m-am obisnuit sa ma trezesc cu niste costuri uriase extra, fara nici un motiv.

7 Răspunsuri 7

Radutuby
#StarMember

Salutare,

Eu am cumpărat de pe site, iar ratele sunt egale în fiecare lună. Probabil sistemul este diferit dacă se achiziționează prin TBI, dar la cealaltă metodă de rate nu am informații despre cum se calculează.

Uite aici un exemplu de scadențar.

13625.jpg

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

Inteleg. Ma voi adresa atunci catre ANPC. Ratele nu au fost facute in TBI, de aceea nu am inteles totusi, de ce... adica, din ce tin minte, mi s-au bagat pe gat vreo 5 cartele, ca cica de asta platesc 250 de lei in plus 8 luni. Si aparent, inca o taxa de 400 de lei, pentru "precomanda".

(legat de taxa aceea de 400 de lei, nu e o problema neaparata, dar, nu mi s-a comunicat deloc inainte)

Ma gândesc că taxa de precomanda (daca există) normal se scade din prețul total al comenzii. 

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

Vio73
#StarMember

Salutare!

Ratele sunt tot timpul egale, în general. Ultima poate fi mai mică sau mai mare, doar nu foarte mult. Îți spun asta din propria experiență.

Baftă!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

claudiul
Vizitator

Tin sa mentionez un aspect, legat de rata. Rata cred ca este 250/ luna, dar, timp de 8 luni trebuie sa platesc niste cartele... adica, platesc timp de 8 luni, 250 de lei degeaba. Ceea e ce absurd + ca nu scrie nicaieri pe site treaba asta. Nu e nici prima, nici ultima data cand se intampla asa.. a

Eu am răspuns strict legat de rate, nu de alte costuri.

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.