la 14-01-2025 10:57 PM - editat ultima oară la 15-01-2025 08:38 AM de DanielaH
Bună seara!
Cum este posibil ca, folosind același telefon, Galaxy A34 5g, să efectuez, în același timp, poze în formate „jpeg" și „heic", adică unele așa, altele altfel? Nu mă deranjează, le pot vedea și pe telefon, și pe PC, doar că pe cele „heic" nu le pot percepe unii colaboratori/prieteni. Cum ași putea să setez camera să salveze pozele doar „jpeg"?. Am „descoperit" o metodă să le transform din „heic" în „jpeg", dar asta e o „scărpinare pe după cap": mi le trimit chiar mie pe Whatsapp, apoi le salvez, și se salvează în „jpeg".
Cu bine!
16-01-2025 02:02 AM - editat 16-01-2025 02:02 AM
Pentru rezolvarea problemei, având în vedere că spui că ai umblat in meniul pentru dezvoltători poti încerca următoarea varianta.
Accesează setări - opțiuni dezvoltător - don't keep activities/nu pastra activitățile (debifeaza)
Vei găsi așa în limba engleza
Vei găsi așa în limba Romana
Sper sa te ajute!
14-01-2025 11:24 PM - editat 14-01-2025 11:57 PM
Salut,
Poți dezactiva această opțiune (HEIC/HEIF) din setările camerei.
Deschide camera (Modul Foto) - apasa pictograma setari - dezactivează bifa (High Efficiency Pictures) Imagini cu eficienta ridicată.
Poți face același lucru și în cazul videoclipurilor (HEVC)
Deschide camera (Modul Video) - apasa pictograma setari - dezactivează bifa (High Efficiency Video) Videoclipuri cu eficienta inalta.
Sper sa te ajute!
la 14-01-2025 11:30 PM
Buna @ramscher1
Formatul HEIC (High Efficiency Image Coding) este folosit pentru a economisi spatiu de stocare, si probabil l-ai setat fara sa iti dai seama.
Pentru a seta telefonul sa salveze pozele doar in format JPEG, urmeaza acesti pasi:
Acesti pasi sunt pentru meniul telefonului in limba romana.
E posibil sa ai optiunea HEIC/HEIF activa, si daca da, dezactiveaz-o. Iti voi atasa poze cum arata meniul meu.
Te asteptam sa ne spui daca ai rezolvat!
Seara faina!🌙
la 15-01-2025 03:11 PM
Mulțumesc pentru răspunsurile precise, profesioniste! Am bănuit că este din setarea camerei (între timp mai citisem câte ceva). Necazul mare este că nu mi se deschide setarea camerei. Dă să se deschidă, clipește o secundă și se închide, astfel că nu pot opera setări. Nu știu ce s-a întâmplat, înainte, cu ceva timp, funcționa. Nu știu dacă am umblat eu la ceva sau s-a corupt ceva.Am resetat telefonul, dar degeaba. Între timp s-a actualizat și softul.
Oricum, tot încerc!
Mulțumesc frumos! Cele bune!
15-01-2025 03:32 PM - editat 15-01-2025 03:33 PM
Prin resetare te referi la resetare din fabrica?
Accesează din telefon setări - aplicatii - camera foto.
Aici vei avea două variante (vezi care te ajuta)
1 In fereastra deschisă ai posibilitatea de a accesa setări Camera foto.
2 Tot în această fereastră te poți duce la Spatiu Stocare si poți să dai golire (acest lucru ar trebui sa dezactiveze și bifa heic).
15-01-2025 10:30 PM - editat 16-01-2025 12:17 AM
Mulțumesc frumos!
Varianta 1 nu pot s-o aplic, pictograma setari nu deschide setările.
Varianta 2 am aplicat-o, într-adevăr a revenit camera la setările de fabrică și face poze în format jpg. Deci, o problemă am rezolvat-o! Mă frământă problema că pictograma setări nu deschide setările, unde să fac și eu câteva setări personale, precum grid, linie orizontală și mai știu eu ce! Mulțumesc foarte mult pentru sfat! Cu bine!
15-01-2025 10:59 PM - editat 15-01-2025 11:02 PM
Ai umblat la setări in modul developer option (opțiuni dezvoltător)?
Daca da, soluția e simpla.
la 16-01-2025 01:01 AM
Da, am umblat pt a opri un serviciu, și poate am „lovit și pe-alături" dar nu știu în ce! Mă sâcâia un „search cursor" activ în background! Dar până să-l găsesc, am răscolit tot carul cu fân. Dacă-mi dați un sfat, cum mi-ați dat de am rezolvat cu „heic", of ce bine ar fi! Îi spuneam colegei Anca07 cum e să ai 83 de ani și să faci numai prostii, chipurile să învăț! Mulțumesc mult! Cele bune!
16-01-2025 01:42 AM - editat 16-01-2025 01:43 AM
Ce limba aveți setata pe telefon?
Va trebui să dezactivați o bifa.
16-01-2025 02:30 AM - editat 16-01-2025 02:32 AM
Engleza! Ok! Many thanks! Good night!
la 17-01-2025 01:55 PM
Bună ziua! Am rezolvat! La indicația dvs, am intrat în „Developer obtions", le-am luat aproape la rând și l-am nimerit. Acum nu mai știu care din opțiuni a fost „de vină"!
Apreciez în mod deosebit profesionalismul dvs! Felicitări!
Cele bune!
17-01-2025 04:39 PM - editat 17-01-2025 04:40 PM
Buna ziua,
Mă bucur că ați rezolvat, însă nu trebuia să le luați la rand.
Aveați in postarea mea (mai sus/jos) exact ce trebuia să debifati.
O zi frumoasa!
la 17-01-2025 04:57 PM
Nu văzusem postarea dvs. Chiar m-am mirat că nu mi-ați răspuns! Mare eroare!
Mulțumesc frumos! Mulțumesc, Comunitate! Mulți membri sunt aici cu pregătire tehnica superioară! Mă bucur că m-am înscris în această comunitate!
Succes tuturor!
15-01-2025 07:47 PM - editat 15-01-2025 07:48 PM
Buna @ramscher1
Poti te rog sa pui o poza daca primesti vreo eroare la accesarea setarilor?
O alta posibilitate ar fi sa accesezi setarile camerei foto din setarile generale, apoi aplicatii, si ulterior camera. Si de aici poti urma pasii deja mentionati in raspunsul meu anterior.
Seara faina!🌙
la 15-01-2025 10:41 PM
Din setările generale deschid camera, dar pictograma „settings" nu-mi deschide setările. Am rezolvat resetarea camerei la setările de fabrică, și prin asta a revenit la fotografierea în formă jpg. Asta la sfatul lui MihaiC99. Mă frământă ideea că nu mi se deschid setările prin pictograma settings. Am umblat eu pe undeva, nu știu, uneori mă „mănâncă degetele" și apoi dau din stânga-n dreapta. De, asta e la un moș de 83 de ani! Învăț și eu câte ceva de la tineri precum dvs!
Mulțumesc mult! Cu respect!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor