anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Notificări întârziate iPhone

MihaiSs
Junior

Salut, 

De ceva timp am probleme cu notificările legate de internet pe iPhone. Notificările cum ar fi mesajele, emailuri, Instagram, Whatsapp etc. vin întârziat cu 1-5 minute. Notificarea apare pe telefon cu timestamp-ul “3m ago” de exemplu. 
Am facut toate verificările posibile cu Apple support și am deschis și caz la Orange fara nicio soluție. 
Au fost verificate la sânge toate setările, resetat telefonul din fabrică, înlocuit SIM, schimbat telefonul. Problema s-a mutat pe telefonul nou. Am confirmat ca problema e legata de furnizorul de telefonie deoarece dacă mut cartela într-un alt telefon, problema se mută cu cartela. 
A mai avut cineva această problemă? Ce se poate face în acest caz? Cum se poate escalada problema la Orange? 
Problema apare și în statele unite și majoritatea au rezolvat cu furnizorul de telefonie. 

7 Răspunsuri 7

FLo1
#StarMember

Salut @MihaiSs. Interesant fenomen. Pot doar să-ți recomand să încerci și ceva care nu implică operatorul. Așadar încearcă să vezi cum primești notificările atunci când telefonul utilizează rețeaua WiFi, nu pe cea de date mobile. Sau încearcă telefonul cu un alt SIM. Concluziile vor fi lesne de observat.

Salutare, 

Multumesc pentru sugestii. Am facut deja aceste teste. Se intampla in trecut atat pe wifi cat si pe date. In ultimele luni din teste se intamplă exclusiv pe date mobile. Am incercat telefonul cu un sim de orange si problema nu mai apare deloc. Am incercat chiar si cu un sim de vodafone si tot fara probleme. 

Atunci mă gândesc doar la probleme referitoare la configurarea telefonului, cum ar fi cele pentru ”consum baterie” și care presupun trecerea rețelei (fie WiFi sau mobilă) în standby pentru o reducere a consumului de energie și o durată mai extinsă între două reîncărcări de baterie. Dacă nu, o problemă generală de soft, care, cu speranța unei actualizări de firmware / OS / UI, să se remedieze de la sine.

Trixen
#StarMember

Si eu am observat un fenomen similar in ultimul an, insa problema tine de aplicatie si nu de reteaua mobila sau WiFi. Spre exemplu: la Raiffeisen si la BCR am avut intarzieri luni de zile. Acum mai am din cand in cand la Raiffeisen.
La Revolut si la ING am avut intarzieri aleatorii, insa problema s-a rezolvat.
La Outlook am avut problema asta, la GMail nu.
La Microsoft Authenticator am avut problema asta, la Google nu.
La LinkedIn am avut problema asta, la Facebook, Instagram, WhatsApp, Telegram, etc. nu.

In disperare de cauza, cand problemele au fost mai grave (prin aprilie/mai) am facut un test cu Pushover si mi-am trimis singur, de pe calculator, notificari la intervale neregulate. Am acoperit toate scenariile mele (Wi-Fi, date mobile, roaming), insa niciodata nu am avut intarzieri mai mari de 3-4 secunde (imi trimiteam si data/ora la secunda in corpul notificarii, astfel incat puteam compara).

Pentru notificarile catre ecosistemul Apple, totul trece prin Apple. Nu poti trimite notificare pe iPhone fara acordul Apple. Sunt mai multi furnizori prin care poti trimite notificarile (spre exemplu Amazon si Microsoft ofera serviciul asta) colaborand cu Apple, desigur.
Am ajuns la concluzia personala ca aplicatiile care intampina probleme ori au probleme cu configuratia (de exemplu: ar trebui sa plateasca mai mult pentru a putea acoperi varfurile de expedieri de mesaje sau "pierd" conexiunea la furnizorul de servicii de notificari din probleme ce tin de codul aplicatiei), ori au o problema cu furnizorii lor (spre exemplu ei trimit la Microsoft, iar Microsoft in acel moment trimite cu intarziere mai departe din ratiuni tehnice), ori este o problema generala la Apple in acel moment.

Nu am facut nimic, iar problema s-a rezolvat de la sine in mare parte.
Atata timp cat problema persista indiferent de operatorul folosit sau poate si pe WiFi si atata timp cat problema afecteaza selectiv si la ore diferite aplicatiile, nu prea tine de operator. Vorbesc din experienta personala si sigur imi sunt necunoscute diferite aspecte.

Salut. Mulțumesc pentru răspuns. 
La mine problema ține strict de rețea deoarece comportamentul apare în același mod pe toate aplicațiile, inclusiv iMessage, Instagram, messenger, gmail etc. Am făcut nenumărate teste cu un alt telefon de pe care îmi trimit mesaje. Am încercat cu un alt sim de orange și cu unul de Vodafone, ambele fără probleme. 
Rezultatele testelor arată ca dacă telefonul stă în idle peste 10 minute, apare fenomenul. Telefonul de muncă e tot iPhone, nu are deloc această problemă. În familie mai există alte 3-4 iPhone-uri pe aceeași rețea fără nicio problemă în aceleași condiții de testare. Am scos Apple din ecuație in momentul în care problema a apărut când am introdus cartela în telefonul de muncă, telefon care nu are probleme cu cartela lui de Vodafone. Totuși am un caz deschis cu Apple și le trimit loguri și discutăm ca să identificăm problema. Toate testele arată spre operatorul de telefonie.

CalinR
Cunoscător

Incearca alt sim pe acelasi telefon. Daca nu mai, persista incearca o resetare cont Orange cu un operator. Aceste probleme se intampla mai ales la portare. Nu a fost provizionat corect numarul.

Mersi de răspuns. 
Nu știam ca e posibil un reset cu un operator, voi lua legătura din nou sa încerc. 
Am încercat cu 2 alte sim-uri, unul Orange și unul Vodafone și nu au probleme.