E o vorba: putin dai, nimic nu face. :))
La pretul asta, nu stiu la ce ai putea sa te astepti. O sa pun in balanta mai jos ce consider eu pro si contra la acest model, bazat evident pe ceea ce ma intereseaza pe mine la un telefon.
Pro:
* Display-ul e maricel, iar acel notch e abia vizibil.
Acuma, sper sa nu aiba aceeasi problema pe care a raportat-o cineva la un Xiaomi daca nu ma insel, unde a intrat praf sub sticla de deasupra camerei, prin gaura de la speaker, chestie care afecta calitatea pozelor.
* Android 9 cu Android One
* Bateria mare (4000 mAh)
* Capabilitate extindere memorie cu cardSD (de care o sa ai nevoie, avand in vedere memoria interna cu care vine la pachet)
* USB OTG (on-the-go)
E bun de avut daca vrei sa te uiti la un film sau ceva, si il ai pe un stick USB. Il poti conecta la telefon si vedea filmul direct de pe stick.
Contra:
* Rezolutia display-ului (720 x 1250). Practic 720p. Nu e rau, dar putea fi mai bine, in special la un ecran atat de mare.
* Procesor MediaTek.
Nu e intotdeauna un minus, si depinde foarte mult si de implementare. Dar pot sa faca niste figuri destul de ciudate (aplicatii care ti se inchid random, de exemplu).
Cu toate astea, am intalnit si MTK-uri care se misca foarte bine (de exemplu cel de pe Moto One Macro, MT6771 Helio P70).
Ce vreau sa spun e ca e cam loterie ce e cu procesoarele astea, si eu personal incerc de obicei sa le evit, daca se poate, si daca nu sunt restrans foarte mult de buget. Cu alte cuvinte, prefer sa dau ceva mai mult pe un telefon si sa vina cu un procesor mai bun. Pentru ca aia e una dintre componentele pe care nu le poti schimba. Deci e indicat sa alegi bine de prima data.
* Frecventa procesorului.
Nu e rau, dar putea fi ceva mai bine. Cum am zis, prefer sa dau un pic mai mult daca asta inseamna si un procesor mai bun.
* RAM.
Cum zicea si Miha, 2GB de RAM e un picut sub minim. As zice macar un 3 GB si recomandat 4 GB de RAM.
* MicroUSB in loc de USB Type-C. Nu neaparat un dezavantaj, dar avand in vedere cei 4000 mAh ai bateriei, sunt curios cam in cat timp o sa se incarce. De asemenea, cablurile MicroUSB au obiceiul sa se uzeze mai repede decat cele Tip C (mai ales daca sunt folosite si cu alte telefoane sau accesorii), in sensul ca acele carlige care tin cablul fixat in portul USB nu mai tin, si atunci nu mai face contact ca lumea si vei avea transfer de date cu intreruperi si la fel si incarcarea. Ca idee generala, iti recomand sa folosesti acel cablu doar cu telefonul cu care a venit.
* Memoria interna
32 GB...e cam putin spre foarte putin. :)) O sa vrei probabil sa-ti instalezi aplicatii, care vor avea si update-uri, poate un joc ceva... Ce vreau sa spun e ca e cam putin 32 GB in 2020, chiar si pentru un "budget phone".
* WiFi b/g/n.
Nu e rau, e foarte ok pentru folosirea de zi cu zi, dar neavand si standardul /ac, nu vei putea beneficia de viteze mai mari, asta presupunand ca ai si un router care sa suporte asa ceva (ceea ce e cam standard peste tot in ziua de azi).
De asemenea, VoLTE si VoWIFI avem? Ca in lista nu-i sigur. :)) Si la bateria aia, daca nici apeluri lungi nu poti sa faci si eventual sa fie si la o calitate buna, lucru la care ambele servicii ar ajuta enorm, nu sunt foarte multe alte lucruri pe care le-ai putea face cu telefonul asta.