Sunt telefoane top care n-au chestii basic utile. De exemplu o baterie mare. Sau VoLTE.
🙂 Depinde de telefon, de brand, de producator, binenteles. Dar vreau sa zic asa. Sunt telefoane mai scumpe care nu fac ce face unul mai ieftin. Iar de schimbat, cel mai probabil le vei schimba oricum la vreo 2 ani de zile. So....dupa parerea mea, nu merita sa investesti atat de mult intr-un telefon pe care il vei schimba oricum dupa doi ani. Telefoane de top pe care cel mai probabil nu le vei schimba dupa doi ani, sunt cele de la Apple. Au suport mult mai mult timp, iar performanta se pastreaza mult mai mult timp decat al celor din aria Android. Iar pentru asta, da, imi convine sa imi iau un telefon de top. Mi-am luat iPhone 12 anul trecut si nu-mi pare rau. Nu simt nevoia si cel mai probabil n-o sa-l schimb foarte curand.
Plus ca, mai e o chestie, Android-ele se devalorizeaza mult mai repede. Si atunci...? Dau atatia bani pe un model de top, sa zicem, ca dupa doi ani sa-l vand cu nici jumatate din cat am dat pe el? Nu prea imi convine.
Asa, dau 1000-1500 pe un mid-range care se misca foarte bine, are suport 2 ani de soft, si cel mai probabil o sa-l dau cu 500-700 daca e sa-l dau. Plus ca, in cei doi ani de zile, bateria o sa ma tina cat am nevoie sa ma tina, nu trebuie sa-mi fac griji pentru inlocuirea bateriei, am toate functiile de care am nevoie, si nu imi sta inima in loc daca il scap din greseala pe jos.
Sunt avantaje si dezavantaje de fiecare parte. Dar in ceea ce ma priveste, la capitolul telefoane cu Android, nu prea mai vreau sa investesc in chestii "top", pentru ca, in experienta mea de pana acum, nu prea mai merita.
Client Orange