la 16-09-2025 10:10 AM - editat ultima oară la 16-09-2025 10:21 AM de DanielaH
Dupa cum probabil stiti, a fost lansat IOS 26. Ceva experiente cu noul sistem aveti? Telefonul meu ruleaza rece cu acest sistem, cum demult nu a mai fost. Semnalul retelei mobile pare ca s-a imbunatatit, in schimb wifi-ul e la fel de jalnic
la 16-09-2025 11:39 AM
Mulțumim pentru topic!
Sper să se alăture și alți membri ai Comunității cu experiențe similare sau sfaturi pentru a îmbunătăți conexiunea Wi-Fi.
Gânduri bune!
16-09-2025 04:06 PM - editat 16-09-2025 04:07 PM
Și eu am remarcat aceleași tendințe după update la iOS 26. Sistemul pare să ruleze mai „rece” datorită noului Adaptive Power Mode, care gestionează mult mai inteligent resursele și procesele în fundal. În plus, modemul celular are evident optimizări – conexiunea la rețea e mai stabilă și consumă mai puțină energie. În schimb, partea de Wi-Fi nu pare să fi primit același nivel de rafinare: driverele și managementul de energie pentru radio încă dau semne de instabilitate, mai ales pe routere mai vechi sau în medii aglomerate. Cel mai probabil Apple va lansa rapid un patch (gen 26.0.1) care să corecteze aceste probleme, cum se întâmplă aproape la fiecare release major.
Eu am testat acest update pe Iphone 14 si Iphone SE3.
16-09-2025 05:45 PM - editat 16-09-2025 05:47 PM
Eu am instalat pe doua iPhone 15 Pro si am intampinat probleme...
Cea mai deranjanta este legata de WhatsApp, care "ingheata" si trebuie inchis fortat daca primesc mesaje de la numere pe care nu le am in agenda.
Alte probleme sunt legate de tastatura, care "se ascunde" in majoritatea aplicatiilor (Facebook, WhatsApp, Telegram, Outlook): apare un timp, apoi ecranul isi da scroll si imi dispare tastatura in timp ce scriu. E drept, folosesc Gboard.
Pentru moment, bateria se consuma ceva mai repede decat inainte, dar e normal in primele doua zile.
Mai am probleme cu notificarile care imi vin pe ceas dar nu imi apar pe telefon decat dupa ce il deschid, parca FaceID-ul nu imi recunoaste fata tot timpul (nu se intampa inainte) si mai "ingheata" cateva secunde din cand in cand.
Mai mult decat atat, multe iconite sunt blurate, butoanele de asemenea sunt blurate si alungite si arata diform inclusiv in aplicatiile native (gen Settings!).
Ma gandesc serios sa revin la 18. Da, stiu, update-urile de aplicatii si de iOS vor rezolva problemele, insa sunt probleme care ma impiedica sa imi folosesc telefonul principal in acest moment si nu imi sunt utile solutiile alternative (precum interfata web pentru WhatsApp).
la 16-09-2025 07:26 PM
Ah, detalii pe care le-am uitat la primul raspuns:
- desi telefonul e pe silentios si are toate sunetele dezactivate, cand am intrat in game center a scos ceva sunet/bip
- folosesc dark mode, insa majoritatea pictogramelor aplicatiilor de sistem afiseaza varianta luminoasa (pe iOS 18 aceleasi aplicatii afisau pictograma corecta)
- schimb des taburile in Safari (am circa 20 deschise). Ceea ce faceam cu un tap, acum necesita doua tapuri.
In general, nu imi place cum arata. Recunosc ca e o chestiune de preferinte si gusturi. Nu zic ca e urat, ci doar ca mie nu imi place. 🙂
la 16-09-2025 08:12 PM
Tap-urile le-am observat si eu. Deranjante uneori. In schimb, ce cauta bara "cautare" in meniu? Si cum se scoate? E ceva in plus, de care nu aveam nevoie
la 16-09-2025 08:14 PM
Eu am reconfigurat face id. Trebuie sa revii cu 2 versiuni in urma. In seara lansarii ios26 a mai fost o versiune, parca 18.7
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor