anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce nu funcționează încărcarea rapidă (Samsung Galaxy A14)?

Florisix
Junior entuziast

Bună ziua. Am cumpărat de curând un smartphone pe care l-am primit doar cu cablu de încărcare. Am cumpărat un încărcător cu fastcharge care era recomandat pentru modele cu încărcare rapidă, dar tot nu se încarcă repede. Telefonul este un Samsung Galaxy A14.

Am încercat cu un încărcător de Samsung de la un prieten și apare încărcare rapidă. Deci nu cred că este telefonul de vină. 

E defect încărcătorul?

20240722_231244.jpg

1 Soluţie acceptată‚

@Florisix: La modele de Samsung e mai bine să mergi pe un încărcător original, asa cum îți sugera @Fost Membru . 

Nici eu nu am avut un încărcător original când am luat ultimul telefon și am luat un încărcător de la Samsung cu mai multe conexiuni acceptate. Ți-l recomand. Îl poți lua chiar și de la Orange din magazinul online. Sau poți încerca un model cu un singur port, dacă dorești mai ieftin.

20240722_211815.jpg

20240722_211908.jpg

Vizualizare soluţie în postul original

34 Răspunsuri 34

Fost Membru
Neaplicabil

Salut,

Este recomandat sa cumperi numai încărcătorul original Samsung pentru a beneficia de vitezele promise de furnizor.

Pe piata exista foarte multe produse chinezești contrafăcute care nu sunt conforme.

Și din propria experiență îți spun că sunt de slabă calitate din toate punctele de vedere ( materiale de proasta calitate care nu va rezista mai mult de câteva luni).

Pe scurt este o loterie.

Erau prea multe de ales și am considerat că un încărcător cu fastcharge este bun, dar se pare că nu face treabă.

Din pacate, limitarea de incarcare vine din telefon, nu din incarcator. Daca poti incarca cu un incarcator Samsung (de preferat unul de care se stie sigur ca incarca repede, indiferent de model), incerca si vezi ce se intampla.

Am încercat cu un încărcător de Samsung cu fastcharge de la un coleg și funcționa. Deci nu cred să fie telefonul, dar încărcatorul era nou si parea că este ok.

Nu intelege gresit: telefonul comunica cu incarcatorul, dar, daca nu "se pupa" la codificatie, telefonul va incarca cu viteza redusa intrucat nu "doreste" sa incarce mai mult decat poate incarcatorul (asa cum ai constatat, un incarcator Samsung a oferit puterea ceruta de telefon, desi am o vaga impresie ca acel incarcator are o putere mai mare de 15W [poate ne spui si modelul incarcat de acel incarcator, un model S, poate...])

Era un încărcător alb mai vechi, cu semnul de fastcharge pe el. Nu știu de la ce model pentru că nu era al meu.

Fost Membru
Neaplicabil

Sa știi că și cablu de date/încărcare impactează viteza de încărcare de aceea as incerca de siguranță sa testez și cablul tau la încărcătorul prietenului tau 

In cazul de fata, nu mi-as face probleme cu cablul de incarcare intrucat era deja in pachet. Nu cred ca ar fi o problema la 15W (eu la Huawei, pe langa incarcator, cablul de incarcare era compatibil cu viteza incarcatorului, adica maximul de 66W).

Fost Membru
Neaplicabil

Testarile de siguranță nu strica niciodata.🙂

Măcar mai elimini o posibilă cauză a problemei, mai ales daca ai posibilitatea testării.

Cablul l-am folosit cel primit cu telefonul. Nici acela să nu fie bun?

Fost Membru
Neaplicabil

Mă refeream că puteai sa îl folosești când ai testat încărcătorul prietenului tau.

Șansele să fie defect sunt mici insa există.

Din păcate nu aveam cum. Cablul primit are adaptor TypeC la ambele capete, iar încărcătorul era cu USB normal. De aceea am luat încărcătorul, pentru acel adaptor TypeC la conectare, adică nu cu USB normal.

Anca07
#StarMember

Buna @Florisix 

Din ce stiu, Samsung Galaxy A15, suporta fast charging doar cu 15W. Tu ai cumparat unul cu 38W, ceea ce este mult prea mult, si aceasta poate fi cauza lipsei fast charging.

Iti recomand sa ii faci retur, si sa achizitionezi un incarcator Samsung 15W, pentru a beneficia de fast charging la telefonul tau.

Cel de AICI ar fi compatibil cu Samsung A15. Iti recomand sa folosesti doar produseSamsung, originale, pentru un maxim de performanta al telefonului.

Zi faina!❄️🌞

Florisix
Junior entuziast

Mulțumesc. Nu înțeleg de ce să nu fie bun. Dacă era mai puțin da, acceptam. Și tocmai de asta m-am gândit să nu iau unul care să nu gie bun, iar din magazin au zis că acoperă necesarul pentru acest model. Doar că acasă nu a mai fost la fel. 

Fost Membru
Neaplicabil

Este posibil deoarece tu ai luat un încărcător universal nu Samsung.

De exemplu la Xiaomi cu un încărcător de 120w poți încărca fără probleme un telefon de 67w.

Poate și o limitare din soft.

De aceea este recomandat încărcătorul original pentru a proteja și bateria.