anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum scap de acest spatiu in plus adaugat pe ecranul lui XIAOMI 14?

RafaHelper
#StarMember

Salutare!

Am actualizat recent la ultima versiune de soft (HyperOS 3.0.5.0) un telefon XIAOMI 14. Versiunea de Android este 16.
Dupa acest update a aparut un spatiu in plus pe ecran in partea de jos atunci cand folosesc tastatura. 
Cum as putea scapa de acest spatiu?

RafaHelper_1-1768503286735.jpeg

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!
13 Răspunsuri 13

Radutuby
Cunoscător certificat

Salutare, am un xiaomi dar mai vechi al parintilor si am incercat ceva, vezi daca functioneaza asta:

-> Setări

-> Ecran principal

-> Navigare sistem

-> Alege Butoane în loc de Gesturi pe tot ecranul

Dispare dar eu nu folosesc butoane, folosesc gesturi pentru navigare.

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

Radutuby
Cunoscător certificat

În cazul acesta, dacă este o funcție noua dupa update HyperOS, cred că doar instalarea Gboard te mai poate ajuta 🙂

Gboard folosesc 🙂 .......

Radutuby
Cunoscător certificat

Ah , my bad, atunci... Inițial am zis că e ceva tastatură proprietară xiaomi, cum am si la samsung. Eu am folosit gboard in trecut dar m-am întors la tastatura nativă. 

Radutuby
Cunoscător certificat

Ar mai fi de încercat asta dacă ai gboard. Îmi cer scuze dacă te-am încurcat 🙂

-> Setări → Setări suplimentare

-> Limbă și introducere text

-> Gboard

-> Preferințe

Dezactivează:

• „Show navigation bar space” / „Spațiu pentru bara de navigare”
  • sau „Bottom padding” (denumirea diferă după versiune)

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Încearcă SwiftKey ca tastatură alternativă. 

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Din păcate, schimbarea tastaturii nu rezolvă problema. Forumurile sunt pline de discuții despre această situație, apărută după actualizarea la Android 16, și nu este specifică doar telefoanelor Xiaomi. Pe mine nu mă afectează, deoarece folosesc sistemul de navigație cu butoane. Cel mai probabil, este o modificare realizată de Google. Bara conține trei butoane: unul pentru ascunderea tastaturii, funcția google „Încercuiește și caută” și butonul pentru schimbarea între tastaturile disponibile.

De preferat ar fi raportare acestei modificări și așteptarea unei nou update. Soluția disponibila momentan pe aceste forumuri nu îmi inspiră încredere și ar putea crea alte probleme.

Interesant. Situatia imi aduce aminte de butoanele de navigare (inapoi, acasa si cauta) de pe telefoanele cu Windows Phone/Mobile. Printr-un gest (swipe) deasupra ei, putea sa fie afisata permanent sau sa se ascunda in caz de inutilizare. 

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Existau aceste opțiuni. După actualizarea la HyperOS 3 multe dintre opțiunile care existau înainte pentru ascundere de elemente nu mai apar în setări. Nu se mai poate activa nici opțiunea de mascare notch.

RafaHelper
#StarMember

Tot acolo e, pare a fi introdusa de Xiaomi sau Android 16, nu știu ce s-a întâmplat aici dar prost design si UI.

Anca07
#StarMember

Neata Rafa,

Incearca sa intri in setarile suplimentare pentru developeri (din pacate nu stiu sa te ghidez pentru a ajunge la ele pe un Xiaomi), si sa ajustezi de acolo latimea minima/minimum width, undeva la max 440dp (poate fi si sub, pana pe la 420), si apoi incearca un restart al telefonului.

Pentru mine it's a shot in the dark, cu privire la Xiaomi, insa a functionat la un prieten pe un samsung model mai vechi.

Zi cu soare!☀️

Acces setări dezvoltatori:

Setări - Despre telefon - se apasă versiune SO pana apare mesajul ați devenit dezvoltator.

Functia poate fi accesată: Setări - setări adiționale - optiuni dezvoltator