Ca utilizator de Nokia inca din anii '90, pot spune ca produc telefoane decente la un pret decent. Nu ma voi lega de istorie, insa din cele cu Android am avut Nokia 2, Nokia 5, Nokia 7 plus iar unuia din copiii mei doar ce i-am luat Nokia 4.2. Calitatea este mai buna decat la terminale Samsung sau HTC la pret similar, sunt mai rezistente, materialele sunt ok. La capitolul camera nu exceleaza indiferent cate camere are si ce lentile foloseste - am facut poze mai bune cu un Samsung J5 decat cu Nokia 7 plus.
Fiind AndroidOne update-urile vin destul de repede, telefoanele sunt destul de robuste, cred ca toate au si versiune dual-sim, cu semnalul stau ok (nu excelent, dar nici nu m-au lasat la greu; in plus, au o receptie mai buna ca la Galaxy S8), experienta in utilizare este destul de fluenta (fara intreruperi cum am vazut la J5, cand pur si simplu telefonul "ingheta" pret de cateva secunde). Bateria mi-a asigurat tot timpul minim o zi de utilizare (la 7 plus uneori a mers spre doua zile si jumatate). In ceea ce priveste incarcarea din baterie externa, cel putin al meu a refuzat sa se incarce din orice mai putin doua chinezisme pe care nu dadeam doi bani.
In ceea ce priveste Vo-wifi si VoLTE, telefonul suporta insa nu au firmware-ul Orange deci in Orange Romania fara sa le root-ezi nu ai sanse de asa ceva.
Garantia a functionat surprinzator de bine: Am avut probleme cu unul dintre ele, am discutat cu un reprezentant direct dintr-o aplicatie de pe telefon, am deschis incident la ei pe site si mi-au trimis curierul acasa. In trei zile aveam telefonul inapoi - o experienta impecabila si pe care nimeni in tara nu a egalat-o. Cred ca doar cu plimbarea pana in Budapesta si inapoi pe banii lor au iesit pe minus :)
Recomand cu caldura persoanelor care le folosesc pentru Facebook, messenger, Youtube, jocuri si poze ok. Pentru poze de calitate superioara, Vo-wifi, plata cu telefonul (NFC) si altele de genul, Nokia probabil este o alegere mai putin fericita.