Astăzi am cumpărat acest telefon de la Orange. Practic moșul a venit mai devreme la soție. A făcut un upgrade de la P20 lite la P30. Culoarea aleasă a fost Aurora Blue. Vine cu folie din plastic aplicata pe display. Telefonul este mai mic și subțire decât P20 lite și P20 pro (personal), implicit mai ușor, probabil contează foarte mult și procesorul Kirin 980, mai mic și cu un consum mai redus de energie. Ecranul mi se pare superior fata de P20 pro, culorile fiind o idee mai naturale. Sistemul EMUI 9.1 se mișcă fluent, foarte ușor. Telefonul a primit doar un singur update cu serviciile Orange. Fata de P20 pro, camera mi se pare că redă obiecte în detaliu mult mai clar, acum este posibil să fie și de la calitatea display-ului. Ecranul este luminos, generos. Din ce am citit ar fi tot BOE, ca și la Mate 30 pro. Sunetul mi se pare ca este mai tare și mai cristalin. Cam astea sunt primele impresii, după utilizarea telefonului câteva ore. Datele de pe vechiul telefon P20 lite au fost transferate ușor și rapid cu aplicația phone clone. Am cautat prin HiCare, garanția VIP de 3 luni garanție la display, dar încă nu am dat de ea. Am prelungit garanția telefonului, cu încă 3 luni, conform promoției Huawei descrise în comunitate la adresa https://comunitate.orange.ro/questions/2167413-extinderea-garantiei-telefoanele-huawei
În pachet se găsește un încărcător și căști, se pare ca nu au mai pus și husa de silicon transparentă. Maine voi merge la magazine să caut o husa mai solida, care sa reziste/protejeze telefonul. Sunt foarte mulțumit de telefon, am mai butonat și Mate 30 pro, dar acela mi se pare foarte mare.