Am testat destul de multe brand-uri de telefoane de-a lungul timpului. Nu brand-ul ma intereseaza in mod deosebit, dar sunt cateva detalii care vin odata cu el. Cum ar fi telefoanele de la Apple (iPhone-urile). Nu mi-am luat iPhone pentru brand. Dar mi-am luat iPhone pentru fluiditatea sistemului de operare, pentru usurinta cu care se sincronizeaza cu celelalte device-uri Apple (Mac in cazul meu), pentru suportul software mult mai indelungat decat la alte brand-uri, pentru calitatea pozelor si a display-ului. Nu e lipsit de minusuri. Si cu siguranta le-am experimentat si pe ele. Dar puse in balanta, pentru mine cel putin in momentul asta, sunt mai multe lucruri bune de zis despre ele.
Pe partea cealalta (non Apple), am avut telefoane de la Maxon (MX3204 daca va ajuta modelul :))), un Alcatel OT 311, mai multe modele de Nokia S40 si Symbian s60, pana la cateva Samsung-uri cu Android, Sony si Motorola. Si in toti anii astia, am ajuns sa prefer un soft curat decat unul cu multe facilitati. Astfel incat de la Samsung, care cel putin pe vremea aia, era regele neincoronat al bloatware-ului, am trecut usor usor la Sony, si Motorola. Cu Sony am avut niste probleme de build quality, astfel incat de atunci nu mi-am mai luat, dar ca soft erau super ok, iar cu Motorola momentan am avut o experienta ok software si hardware. Si raportul calitate pret mi s-a parut super ok la Motorola.
Momentan sunt multumit. As schimba cu altceva? Da, cu un Pixel, cu conditia sa gasesc o modalitate de a ajusta culorile display-ului (am testat mai demult un Pixel 2XL, iar display-ul mi s-a parut foarte slab calibrat din fabrica), si cu conditia ca Pixel-urile comercializate in Romania sa aiba suport pentru VoLTE si VoWIFI. Pana atunci, Motorola e foarte ok pentru ce am eu nevoie.
Client Orange