@arl.andrei, merci de răspuns!
Aceste update-uri sunt mult mai complexe decât iți imaginezi si sunt instalate pentru ca tu sa folosești mai bine rețeaua Orange. De exemplu, cu aceste update-uri primești setări specifice pentru telefonul tau ca acesta sa folosească tehnologii ca Apel 4G sau Apel Wifi. In spate probabil ca exista mult mai multe beneficii dar asta nu știu sa iți spun exact.
La început am fost si eu revoltat pentru ca la fel ca tine si eu am un Huawei si la fel ca si tine, si eu primesc astfel de update-uri. Dar pentru ca am luat legătura atât cu Orange cat si cu Huawei am înțeles ca astfel de update-uri ma ajuta sa am cele mai noi tehnologii pe telefonul meu.
Legat de "acces" sau acordul pentru a primi astfel de update-uri acesta cel mai probabil se face tacit, adică daca alegi sa utilizezi o cartela Orange automat vei primi si astfel de update-uri.
Ma bucur ca ai menționat iOS, astfel de update-uri sunt primite si pe telefoanele iPhone dar sunt numite "Carrier Settings Update".
In concluzie ai putea sa vezi partea buna a lucrurilor, Orange chiar lucrează împreuna cu producători de telefoane pentru ca utilizatori sa profite de cele mai bune si noi tehnologii.
Desigur, poți face o propunere către Huawei si Orange (asa cum am facut si eu) ca pe viitor astfel de update-uri sa se primească după un acord exprimat direct.
Daca te-a ajutat acest răspuns nu uita sa apeși ❤ sau sa il marchezi ca soluție.
Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!