anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

18 luni este prea mult sa iei un telefon in rate

Emreemir23
Începător

Nu este bine sa faca si orange de 6 luni sa iei telefon in rate sau altceva cum este Vodafone cu 6 luni iei au facut de 18 luni si nu poti sa iei nimic 

9 Răspunsuri 9

Vio73
#StarMember

Salutare!

Da, poate fi mult, dar asta este procedura la Orange, din păcate!

Dacă ești salariat, te sfătuiesc să-ți faci un card de rate la o bancă și poți să-ți iei oricând dorești telefon sau orice altceva în rate de la magazinele agreate, poate și mai ieftin.De exemplu, eu am un card de rate de la BRD, cu ajutorul căruia pot să-mi iau oricând un telefon, televizor, frigider, aragaz și tot ceea ce doresc, în rate fără dobândă. Comisionul anual la card este vreo 30-40 de lei.

Cam asta ar fi soluția, dacă nu poți avea răbdare până la cele 18 luni!

Baftă!

RafaHelper
#StarMember

Salut @Emreemir23

Exista si alte alternative, de exemplu cardul de credit si acolo iți alegi singur perioada de rate. 

Pai am card de credit da n am bani pe el 

Ia legătura cu banca care a emis cardul de credit si întreabă ce opțiuni de plata iți pot oferi.

Trebuie discutat cu ei și văzut ce și cum. Cardul de credit ( rate), trebuie să aibă bani pe el, pentru că altfel nu-i văd rostul.

Baftă!

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

@Emreemir23: Bună gluma. Pe un card de CREDIT sigur ai bani. Dacă nu ai atunci ești dator vândut.... emitentului. Că ai acoperit sau nu creditul .... asta este altă poveste, dar sigur sunt bani pe un card de CREDIT. În caz contrar, solicită o mărire a plafonului și ai rezolvat problema. 😉

Si atunci cum vrei sa iei in rate de la Orange, daca tu nu ți-ai acoperit creditul de pe cardul de credit? Asta înseamnă că nu ai bonitate, nu prezinți încredere, îmi pare rău să ți-o spun. Bănuiesc că vrei și un telefon mai scumpicel.

Înțelept ar fi sa te bagi la rate doar atunci când ți le permiți.

Pololică
#StarMember

Salutare!

Din pacate, cam astea sunt regulile si cam ai 3 variante:

  • platesti telefonul cu banul jos (practic, o singura "rata")
  • astepti cele 18 luni prin programul de rate in factura, fara dobanda
  • folosesti un card de credit, dar platesti comisionul de administrare.

Orice varianta folosesti, are si o limitare:

  • pentru plata cu banul jos: trebuie sa ai banii la momentul achizitiei
  • pentru plata dupa 18 luni: reprezinta o oarecare bonitate si faptul ca nu esti fluturasi
  • pentru plata cu cardul de credit: trebuie sa respecti procedurile bancare si sa platesti anual un comision (de obicei al cardului, nu si al contului), care, reprezinta, de fapt, "dobanda" pentru disponibilitatea banilor.

Totusi, cand spui ca "nu ai bani pe cardul de credit" inseamna ca i-ai consumat pe toti? Cam asta ar fi singura varianta in care un card de credit/cumparaturi este gol. Am si eu unul si platesc 35 de lei pe an doar sa fiu sigur ca am 1000E disponibili imediat.

Razvan
#StarMember

Salut! Mărește limita de credit la card sau achită ce ai consumat și cu suma disponibilă poți cumpăra un telefon în rate. Alternativa este să aștepți după Orange și să cumperi în rate, dar la prețuri de listă mai mari, care pot fi scăzute prin negociere și fidelizare.