la 23-02-2025 01:01 PM
Buna ziua. Știe cineva daca un încărcător Oppo tip C merge la telefon Samsung a16? Aștept răspuns. Acum daca comanzi telefon, vine fara încărcător, doar cablu atât. Multumesc
la 23-02-2025 04:32 PM
NU ”watt-ii” prea mulți sunt problema (ar fi problemă dacă ar fi mai puțini), ci TIPUL acestora. Da, similar dacă vei încerca Anumite adaptoare (chiar cu încărcare rapidă) pe care apare ”PD25W” (Power Delivery technology) nu vor fi compatibile cu tehnologia de ”Încărcare rapidă” utilizată de Samsung, indiferent de cablul utilizat.
Bineînțeles, și cablul contează, preferabil să utilizezi pe acela livrat împreună cu telefonul. Altfel, unele dintre ele, datorită modului constructiv, ”pierd” curent și nu vor putea asigura amperajul necesar unei încărcări rapide. Ba mai mult, telefonul va da mereu mesaje de ”conectare greșită” a cablului sau adaptorului la telefon.
Ca un sfat, ”nu cumperi mereu un încărcător, așadar orientează-te spre un model care să acopere necesarul de putere inclusiv pentru un model viitor”. Limitarea la 20-25W va produce neplăceri pe viitor și achiziții suplimentare.
la 23-02-2025 01:10 PM
Buna @Simona19,
Da. Din contra, poti folosi orice incarcator de telefon care are mufa de Type-C sau USB. Trebuie sa tii cont ca daca doresti sa iti cumperi un incarcator care sa ii ofere telefonului incarcare rapida si sigura, iti recomand incarcatoare de la alte telefoane (cum este la tine, Oppo) sau de la producatori de incredere (UGREEN, Baseus, Hama, etc.), unde poti gasi la orice magazin din tara.
Sper ca te-am ajutat cu aceste informatii si iti doresc o zi placuta,
Gabubu
la 23-02-2025 10:21 PM
@Gabubu: Dacă este bun ”orice încărcător”, fie el chiar și de ”încredere” și cu semn de <fast charging> pe el, ajungi să ai surprize că de fapt nu este ceea ce pare. Concret, în mare parte, cele cu simbolul ”PD” sunt proiectate pentru IPhone, iar un Samsung (produs după 2015) NU va accepta/recunoaște un <PD25W> pentru încărcare rapidă, deși adaptorul pe Type-C promite acest fapt.
În schimb, un încărcător cu inscripția <QC> (aka <Quick Charge> designed battery charging protocol developed by Qualcomm) nu va avea probleme la încărcarea <Fast charging> a unui model Samsung. Probat, verificat, m-am ars și eu pe un model din 2015, dar mi-am învățat lecția. Era ok pe model din 2006-2007, când FastCharging-ul era la începutul istoriei. Și pentru că menționai de Baseus, uite un articol pe blogul lor pe această temă (în engleză).
23-02-2025 01:45 PM - editat 23-02-2025 01:52 PM
Salut,
Verifica datele de pe incarcator. Amperajul si voltajul de iesire (output). Si compara-le cu specificatiile telefonului.
Ce incarcator e? Ce specificatii are? Ce model de Oppo?
Ca idee, Samsung Galaxy A16 are nevoie de 25W pe incarcarea cu fir.
Si cam asa arata incarcatorul lui:https://www.emag.ro/incarcator-retea-cu-port-usb-tip-c-pentru-samsung-ep-ta800ebe-super-fast-chargin...
Deci, in functie de incarcatorul pe care il ai, si de specificatiile lui, e posibil sa fie compatibil.
Te asteptam cu mai multe detalii.
la 23-02-2025 03:46 PM
Buna. Mulțumesc pt răspuns. Încărcătorul este 33W SUPERVOOC pt oppo a57s bateria de 5000mAh , și dacă spuneți că Samsung are nevoie de 25W e f.posibil să nu se potrivească .
la 23-02-2025 04:32 PM
NU ”watt-ii” prea mulți sunt problema (ar fi problemă dacă ar fi mai puțini), ci TIPUL acestora. Da, similar dacă vei încerca Anumite adaptoare (chiar cu încărcare rapidă) pe care apare ”PD25W” (Power Delivery technology) nu vor fi compatibile cu tehnologia de ”Încărcare rapidă” utilizată de Samsung, indiferent de cablul utilizat.
Bineînțeles, și cablul contează, preferabil să utilizezi pe acela livrat împreună cu telefonul. Altfel, unele dintre ele, datorită modului constructiv, ”pierd” curent și nu vor putea asigura amperajul necesar unei încărcări rapide. Ba mai mult, telefonul va da mereu mesaje de ”conectare greșită” a cablului sau adaptorului la telefon.
Ca un sfat, ”nu cumperi mereu un încărcător, așadar orientează-te spre un model care să acopere necesarul de putere inclusiv pentru un model viitor”. Limitarea la 20-25W va produce neplăceri pe viitor și achiziții suplimentare.
la 23-02-2025 04:37 PM
Cu siguranță nu watt-ii sunt problema eu încarc Samsung A15 cu încărcător Xiaomi de 120W.
la 23-02-2025 04:47 PM
Da așa este. Mulțumesc pt sfat și recomandare. Deci, in concluzie, trebuie să cumpăr un încărcător, mai sus de 25W, că sa.l folosesc oriunde.
la 23-02-2025 04:54 PM
Eu utilizez pe un S24 acest model de încărcător de la Samsung (regăsit în magazinul online Orange), de 65W. Ce poate face? Nu doar ”încărcare rapidă” ca unul de 25W, ci chiar ”Ultra rapidă”. 🙂 Cel puțin așa apare pe ecran când este conectat la portul de 65W (în locul celui de 25W).
la 23-02-2025 05:12 PM
Personal nu as investi prea multi bani într-un încărcător.
Încărcătorul indicat de @arsradu este ceea ce trebuie pentru telefonul comandat.
Pe viitor este posibil sa alegi un alt telefon diferit de Samsung.
23-02-2025 02:19 PM - editat 23-02-2025 02:20 PM
Personal recomand încărcătorul original Samsung (sa nu apară ulterior probleme legate de garanție).
Din câte știu cablu din cutia Samsung este usb c la ambele capete.
Încărcătorul Oppo este posibil sa aibe cablu usb a la usb c (din start cablu Samsung devine inutilizabil cu încărcătorul Oppo).
După cum spune și @arsradu trebuie verificat Outputul (voltaj/amperaj) încărcătorului Oppo..
la 23-02-2025 03:49 PM
Da, aveți dreptate, nc eu nu cred că se potrivește. Încărcătorul e de 33W si@arsradu a spus că Samsung are 25W.
23-02-2025 04:22 PM - editat 23-02-2025 04:29 PM
E un pic cam mult, intr-adevar. Deci n-as recomanda sa il folosesti pe acela. Dar se poate comanda unul dedicat cum e cel din link-ul de mai sus.
Da, stiu, asta presupune o investitie in plus. Dar mai bine asa decat sa risti sa strici telefonul sau mai rau.
la 23-02-2025 04:51 PM
Da, e o investiție în plus, alți bani! Dar trebuie sa cumpăr un încărcător care sa se potrivească. Un încărcător de 30W nu ar fi bun??
la 23-02-2025 02:27 PM
Simona, asteapta sa vina telefonul si verifici simplu daca sunt compatibile sau nu. In functie de asta, mergi sau nu rapid la un magazin cu accesorii pt mobile. Telefonul vine incarcat macar pe jumatate.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor