anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sugestie - Parteneriat Orange & Fon reteaua publica de acces WiFi la internet

FaraUnID
Campion certificat

Observ faptul ca zilnic se deschid topicuri in care utilizatorii semnaleaza faptul ca vor mai mult internet in roaming, sau faptul ca nu mai pot utiliza internetul in roaming, sau faptul ca desi au reincarcat cu una din optiunile de roamnig nu pot utiliza resursele.

Una din solutii pentru a avea acces la internet in roamnig este platforma FON.

 

 

CE ESTE FON?

 

FON este o rețea publică de acces WiFi la internet, alcatuita din mai multe retele WiFi si care în prezent are peste 23 milioane de puncte de acces WiFi aka Fonspot-uri raspandite in toata lumea.

 

Principul de baza pe care functioneaza reteaua FON este acela ca utilizatorii acesteia sunt de acord să împartă conexiunea WiFi cu alți membri ai comunitatii. Acest lucru este posibil prin separarea rețelei WiFi pe care o dețin în 2 rețele:

  • reteaua personală sau reteaua privata pe care o utilizeaza in mod curent
  • o retea publică cu drepturi si functionalitati limitate

 

Reteaua FON functioneaza pe baza acordurilor incheiate cu diversi provideri de internet si poate fi o alternativa extrem de accesibila pentru cei care au nevoie de acces la internet, in mod special in calatoriile din afara tarii de resedinta.

 

Cu alte cuvinte, un client final care are activata optiunea FON prin intermediul providerului de internet si detine un router compatibil, oferă acces altor utilizatori la propria conexiune WiFi de acasa. La rândul său,acelasi utilizator va avea acces la peste 23 de milioane de Fonspot-uri disponibile la nivel mondial si puse la dispoziție de alte persoane din comunitatea FON.

 

Exista si varianta in care puteti avea acces la Fonspot-urile puse la dispoziție de alte persoane din comunitatea FON, in baza unei taxe.

 

Lista completă a punctelor de conectare FON este disponibilă aici https://fon.com/maps/

 

Si pentru ca este week-end, daca te-​a ajutat aceasta informatie si sustii acest demers nu uita sa apesi ❤

2 Răspunsuri 2

Neaplicabil
Interesant! Nu stiam de aplicatia asta. Aparent e in parteneriat cu T-mobile (Telekom) la noi. Mersi de info! 🙂 Acuma, trebuie vazut daca Orange are vreun plan de parteneriat. Dar la cat de greu se misca lucrurile pe aici, cand vine vorba de sugestii...nu ma astept sa vedem vreo schimbare din punctul asta de vedere. Dar ar fi misto intr-adevar.

FaraUnID
Campion certificat
Nu se va intampla absolut nimic, deoarece s-a ajuns in punctul in care dicteaza banul, in loc sa primeze interesul consumatorului. Ca dovada sta faptul ca in anul de gratie 2021, reteaua #1 inca parcepe taxa de activare pentru anumite abonamente.