Orange nu este capabila sa ofere o platforma si o aplicatie functionala (N.B. Orange Money) si fara sincope, iar noi discutam despre ATM-uri proprii !?!?!
Lucru aceste este putin probabil, pentru ca din seria banii si pentru ca banii.
Orange nu este o companie bancara, prin urmare nu are de unde face profit de pe urma serviciului Orange Money. Sau, ma rog, profitul este nesemnificativ comparativ cu o institutie bancara reala (BCR, BRD, ING, etc) care poate furniza clientului pachete si servicii bancare complete.
Pana prin 2009 am fost extrem de ancorat in sistemul bancar se la noi si pot sa-ti spun urmatoarele cifre, cand vine vorba de achizitie, punerea in functiune, mentenanta, profitabilitate in cazul unui bancomat:
- pretul unui bancomat poate varia intre 1000 euro unul SH si pot ajunge pana la 10.000 euro unul nou;
- costurile de instalare si punere in functiune ale unui ATM pleaca de la 15.000 euro / locatie;
- mentenanta lunara minim 500 euro si poate ajunge pana la 1000 euro;
- un bancomat este considerat profitabil daca depaseste 2000 tranzactii / lunar;
- un bancomat este considerat profitabil daca are un rulaj mediu 200.000 lei / lunar;
@bogdan_osan In Romania exista 41 de judete si 320 orase, iar in T1 2020 Orange a raportat 200.000 de clienti Orange Money. Ce spui, cat de rantabil este pentru Orange sa investeaca in minim 1 bancomat in fiecare Orange Shop / Orange Store din fiecare oras?
Si inca un aspect: Cata promovare ai vazut tu pentru Orange Money comparativ cu serviciile similare oferite BCR, ING, Banca Transilvania, Raiffeisen, BRD, etc? Din punctul tau de vedere care este strategia de comunicare a Orange Money in raport cu restul?