anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Propun companiei Orange România o soluție de securitate, care la Vodafone Prepay funcționează bine!

Anonim
Neaplicabil

De vreo doi ani de zile încoace, Vodafone România a implementat pentru cartelele Prepay serviciul de protecție al codului PUK printr-o parolă (PIN), așa cum au operatorii la abonamente. De ce nu ar putea implementa și Orange România așa ceva, pentru protecția maximă a conturilor My Orange (Prepay)? Adică codul PUK să nu mai poată fi aflat de pe orice alt număr Orange Prepay, fără introducerea acelui PIN. Momentan, la Orange Prepay, oricine îți cunoaște numărul de telefon îți poate fura SIM-ul fizic, îți poate reseta parola contului My Orange și poate crea haos în acest cont. Ei bine...la Vodafone Prepay nu poate nimeni.

19 Răspunsuri 19

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Dacă excluzi conturile ppy din MyOrange,  atunci și la Orange nu e la liber codul PUK fără verificare de identitate. 

Anonim
Neaplicabil

Putem face abstracție de contul My Orange. Actualmente, la Orange România, dacă știi ce număr ține acel plastic Prepay, evident că nu nimerești a 3-a oară codul PIN, afli PUK de pe un alt număr Orange Prepay și apoi tastezi codul PUK pe display-ul telefonului în care află plasticul furat și ai deblocat SIM-ul furat. Care vine cu PIN 0000 activ. M-aș bucura enorm ca după deblocarea cartelei SIM Prepay codul PIN să nu revină la 0000, dar...mă tem că așa se întâmplă, nu are cum altfel, logic! Nu știu, nu încerc! Deci? Mă rog, eu vin după mulți ani la "roșii" și încă mai dețin un număr Prepay la "roșii".

delfinas
#StarMember

Cred ca la prepay nu e pericolul asa mare ca la abonament. Nu se poate depasi consumul limitat de beneficiile incluse in optiunea avuta. La abonament, pana blochezi SIM-ul, cine pune mana pe el, poate face extracost sunand in afara SEE, cumparand niste jocuri etc. Cine pune mana pe telefonul tau, va scapa in primul rand de SIM, pt a nu fi prins. Ce trebuie sa ai pe telefon, pt a-l proteja de oamenii "buni", e parolarea telefonului. Daca cineva iti ia telefonul cat el este aprins, degeaba ai parolat SIM-ul, daca nu ai si telefonul. Va avea acces la toate aplicatiile tale.

Anonim
Neaplicabil

Ai perfectă dreptate, dar eu gândesc mult prea complex, în cele mai subtile detalii...să îți spun o chestie: tocmai aici e problema, că unii hoți nu au interesul de a arunca SIM-ul, ci chiar doresc acel număr! Mă refer la numerele Gold, Platinum, foarte scump vândute pe piața neagră! În fine...

Anonim
Neaplicabil

Eu m-aș axa mai mult pe securitatea contului my Orange cu privire la modul de administrare al numerelor.

In ceea ce privește prepay eu sunt băiat bun.

Nu trebuie să-mi fure simul poate pur și simplu să mi-l ceara.

Nu vreau să comită o infracțiune pentru 30 Ron.

Anonim
Neaplicabil

Dacă nu vei putea recupera ulterior de la operator numărul tău acela de "haur", tocmai pentru că hoțul poate a văzut toate informațiile tale și a făcut și modificări pe contul tău, tu nemaiputând dovedi în magazin că ceri înapoi chiar numărul tău, hoțul îl poate vinde pe undeva și cu 500 Euro. Aici noi discutăm despre numerele de telefon frumoase, de firme, de VIP-uri!

Anonim
Neaplicabil

Vezi, te întorci la cont, acolo este problema.

Anonim
Neaplicabil

Bravo! Aici am vrut să ajung. Orange România consider că a făcut o greșeală enormă introducând și lăsând 100% la mâna clientului noua funcție "Ștergere cont", din aplicația mobilă My Orange. În trecut, cu toată birocrația care era, hoțul nu îți putea șterge contul și crea altul nou cu datele lui, pentru că nu avea copie după buletinul tău pe care doar tu o puteai trimite ca atașament via e-mail către serviciul.clienti@orange.ro (aici parcă), din contul tău de e-mail arondat contului tău My Orange! Aici, în comunitate, sper că ați observat că sunt pasionat și obsedat de ramura "Securitate"!

In cazul prepayului, nu e riscul asta.

Anonim
Neaplicabil

Eu să zicem că știu ce număr ai. Îți fur SIM-ul și bag greșit de 3 ori codul PIN. Se blochează SIM-ul. Aflu PUK de pe un număr Prepay al lui nea Vasile. Deblochez SIM-ul furat cu numărul tău având acum PIN 0000 care nu mă încurcă ba chiar îl schimb sau îl inactivez. Intru în aplicația mobilă My Orange și dau click pe "Am uitat parola". Mi se cere să introduc emailul sau telefonul cu care a fost creat contul. Emailul nu ți-l știu, dar numărul tău da și stă acum în telefonul meu. Introduc numărul tău de telefon și primesc pe el prin sms codul de resetare a parolei. Setez o parolă nouă și intru în contul tău atât în aplicația My Orange cât și în pagina web. În aplicația My Orange dau de două ori click pe "Șterge cont". În maximum 3-7 ore primesc email (de fapt îl primești tu, sau, dacă vreau, validez emailul meu) că ți s-a șters contul My Orange și chiar e șters! Apoi, cu numărul tău și emailul meu creez un nou cont My Orange al cărui istoric primar pornește fix cu operațiunile mele personale pe noul cont, absolut nimic din ce ai făcut tu în trecut nu va apărea în noul istoric, ba chiar în versiunea web îmi bag și numele și CNP-ul. Dacă vreau, cu buletinul îl duc în Yoxo! Ce declari la Orange Smart Shop și ce vor găsi în sistem? Cât să vă mai demonstrez? Nu vreau să mai spun pe aici ce făceam eu cu un PC prin anii 2000-2003...nu incit la ilegalități, să respectăm legile, ca oameni cinstiți!

Anonim
Neaplicabil

Dar de unde știi tu că am număr gold/platinum.

Mă urmărești zile întregi doar că să-mi furi numărul.

Șansele să se întâmple acest lucru sunt aproape nule.

In schimb securitatea conturilor mă interesează și ar trebui introdus un al doilea pas de verificare prin email.

Anonim
Neaplicabil

Voi răspunde sec: chiar dacă poate fi penal, un oarecare om poate avea un număr Gold și în anturajul lui mai larg sau mai restrâns astfel de lupi. Nici nu-i bănuiește că sunt lupi, nu prieteni! Ei bine, se pare că Vodafone a luat în calcul și lupii, cum ar fi soția, soțul, un prieten intim, amanții, etc. Normal că eu nu știu ce număr ai tu! Eu! Și da, ar trebui implementată securitatea în doi pași, dar eventual cu trimiterea codului de resetare a parolei contului My Orange DOAR PRIN EMAIL, iar emailul să fie afișat incomplet de către sisteme, doar două litere și restul puncte, puncte! Că numărul am demonstrat cum poate fi furat.

Anonim
Neaplicabil

A mai fost discutat acest aspect și @FLo1 / @arsradu  au participat la conversație.

Momentan asta este situația.

Da, dar eu, intre timp, il declar furat/pierdut, dovedesc ca eu l-am folosit pana acum. Dupa SIM, poti fi reperat mai usor, Nu cred ca un hot s-ar pune in pericol pt 5 euro, cu care si-ar putea cumpara fara pb un SIM nou, doar ca sa faca nu stiu ce in contul My Orange. Eu stiu ca dupa ce fura un telefon, prima miscare pe care o fac hotii e sa se descotoroseasca de SIM. Daune iti poate face in aproape orice aplicatie, DACA NU AI parolat telefonul, pt ca hotii vizeaza telefonul, nu SIM-ul.