anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Care este varianta preferata de a accesa meniul orange.ro (pe desktop)?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Salut tuturor!

Colegii de la online vor face în perioada următoare niște modificări pe meniul din orange.ro (varianta desktop) și au nevoie și de ajutorul nostru.

 

Vă invităm să ne spuneți care este varianta voastră preferată de a accesa meniul (pe desktop) și de ce preferați varianta respectivă:

- meniul să se deschidă la click (așa cum este acum https://www.orange.ro/)

- meniul să se deschidă la mouse over (când trecem cu mouse-ul peste, fără a da click - aici este un test ca să vedeți cum ar funcționa: https://www.orange.ro//test/menu-blank)

 

Vom răsplăti feedback-ul vostru cu un badge special pe care îl vom debloca la finalul lunii Februarie.

40 Răspunsuri 40

Jay
Campion certificat
Varianta actuala, la click.. pentru ca poti sa misti mouse-ul accidental intr-o parte si sa nu mai vezi ce te intereseaza, daca se deschide cand treci peste el.. Este suficient ca se coloreaza, poti alege meniul si daca nu gasesti ce cauti, apesi pe alt meniu..

Arsaluis
Junior entuziast
Pentru mine varianta optima este prima, meniul sa se deschida la click. Obisnuiesc sa tin mai multe pagini deschise in browser si avand un mouse sensibil rar reusesc ca "nimeresc" din prima incercare sa ajung exact unde vreau. Si personal variante mouse over o privesc ca pe un banner roll-up obositor.

Neaplicabil
Dragă doamnă / domnișoară MihaelaC, colegii de la design & development trebuie să știe faptul că există câteva bune practici în ceea ce privește UX - user experience și acestea spun că pe deskop este de preferat click iar pe varianta de mobil e mai intuitivă varianta a doua.

Razvan
#StarMember
Varianta cu mouse click.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@alterego așa este, colegii știu aceste lucruri, însă doresc să valideze și cu utilizatorii :) Pe mobil cred că te refereai tot la varianta de click (touch), nu de mouse over, corect? @Razvan de ce preferi click?

Anonim
Neaplicabil
Click pe desktop, pentru ca obisnuiesc sa deschid chiar pagini multiple de pe site in ferestre diferite si e mai ok asa.

Razvan
#StarMember
Ca nu am ecran cu touch ca să navighez pe el.

rrradux
Junior entuziast
Varianta actuala cu click pare a fi cea mai potrivita pentru ca ajuta sa eviti o deschidere accidentala a meniului.

Razvan
#StarMember
Exact, pierzi controlul odată ce renunti la click, se deschide ce vrea el.

FaraUnID
Campion certificat
Nu ca reteaua numarul 1 ar tine cont de feedback-ul clientilor, dar +1 pentru varianta actuala aka CLICK pentru ca: - permite utilizatorului sa ia decizia de a intreprinde actiunea sau nu, oferindu-i mai mult control asupra experientei sale de navigare; - daca un utilizator face hover peste acel "nou menu" in mod voluntar sau involuntar, nu inseamna ca vrea neaparat sa si interactioneze cu el; - foarte multi consumatori de www-eu sunt obisnuiti, din instinct, sa efectueze click pentru a intreprinde o actiune; - varianta de menu de tip hover poate fi problematica pe ecranele de tip touch iar identificarea dispozitivului si a tipului de display nu sunt intotdeauna 100% corecte; Show Me The Badge !!!

Neaplicabil
Click/tap, nu mouse over. Pe touch, daca nu ai pointer, n-ai sa poti face nimic cu acel meniu. Si exista destule tablete al caror user-agent e detectat ca Desktop. Ca sa nu mai zic ca poti sa setezi inclusiv browserul telefonului ca Desktop. Deci, cu toate ca e interesant si "fancy", si eu prefer click/tap pentru cazul asta specific.

Vio73
#StarMember
Și eu folosesc varianta cu mouse click.

RafaHelper
#StarMember
In primul rand vreau sa ii felicit pe cei care se ocupa de meniu pentru ca au adus unul nou pentru varianta de mobil. ‏‏‎ ‎ In doilea rand eu prefer mouseover pentru desktop pentru ca: - economisesc un click sau mai multe daca trec prin tot meniul - ideal pentru mouse folosit prin touchpad - este mai rapid - mai modern - iti da impresia de real - site-ul orange permite implementarea - din ce am testat nu exista cazuri in care il poti deschide sau inchide din greseala - mouseover este ideal pentru desktop ‏‏‎ ‎ @alterego trebuie sa te contrazic, mouseover este recomandat pentru desktop, clar nu pentru mobil, iar click-ul pentru mobil. Sunt curios ce site-uri pentru mobil ai vazut tu cu functia mouseover in meniu, ne ajuti cu cateva exemple? ‏‏‎ ‎ @simple_dreams, varianta mouseover nu impacteaza modul tau de utilizare. @FaraUnID, Mihaela a mentionat ca aceste variante sunt doar pentru desktop, laptop, calculator de birou si nu vor fi implementate pentru mobil/tableta. ‏‏‎ ‎ Exemple de site-uri care au deja implementat mouseover in meniu: www.orange.fr www.emag.ro www.vodafone.ro www.digi.ro www.telekom.ro

Trixen_old
Cunoscător
Sunt conservator, prefer click. Atat pe browserul de mobil (unde prefer tap ca nu prea am alte optiuni) cat si pe desktop, unde adesea misc mouse-ul si ma chinui sa reiau tot procesul, mai ales in cazul meniurilor aflate in interiorul altor meniuri - nu e cazul Orange acum, insa... niciodata nu se stie. Da, arata modern. Da, sunt multe site-uri cu meniul operat prin hover. De fiecare data ma oboseste navigarea, trebuie sa am grija sa misc frumos si incet mouse-ul ca sa nu gresesc. Unele chiar au/aveau login-ul in site pozitionat astfel si tot timpul ma incurcam, ba chiar am fost pe punctul sa renunt la un furnizor de servicii pentru ca nu ma puteam conecta nicicum in contul meu. Adesea folosesc conexiuni la distanta pentru a accesa totul de pe un computer. Ma conectez de pe laptop (cu sau fara touch), de pe tableta, ba chiar si de pe mobil - iar cand ecranul e minuscul e foarte usor ca mouse-ul sa "fuga" prea in sus sau prea in jos. Este foarte frustrant daca totul este dinamic. In plus, mi se intampla cand schimb de pe un ecran pe altul sa fac hover peste cate un meniu si sa acopar o gramada din ecran cu un meniu. Uneori cand ies cu cursorul din ecranul de la distanta nici nu se trimite eventul ca nu mai fac hover - si ajung sa am jumatate de ecran ocupata cu un meniu in loc sa am informatia utila acolo. Eu prefer navigarea bazata pe click/tap pentru ca e singura care imi da garantia unui proces repetabil, pas cu pas, e singura unde gresesc cel mai putin, e singura care nu ma intoarce x pasi daca gresesc ceva. Da, ma "costa" 2-3 clickuri. Dar e un sacrificiu care imi vine natural. Poate sunt eu de moda veche - nu stiu. Primul meu mouse a fost un SEPOM prin 1992, daca nu ma insel. Ceva de genul asta: http://oldcomputer.info/pc/apmice/sep11.jpg - si da, prefer sa fac click! 🙂