anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aplicatii pentru salvare/ transcriere carti/ cd/ dvd?

Nicusor6
Junior entuziast
Am ca fiecare o colecție de cărți, cd/dvd...etc.
Are cineva o idee cum aş putea să le salvez/transcriu undeva/cumva cu o aplicație?
Nu mai foloseşte aproape nimeni anumite lucruri iar unele nici nu prea mai ai unde să le găseşti plus faptul că totuşi am dat ceva bănuți pe ele.
Orice sugestie este binevenită.
Mulțumesc.
27 Răspunsuri 27

delfinas
#StarMember
As vrea si eu o aplicatie pt carti, sa citeasca singura niste catastife si sa bage detaliile intr-un Excel, dar nu exista, din pacate. Exista niste scannere profesionale care scaneaza carti si le baga in pdf, dar costa mult. Google Photos iti copiaza textul dintr-o poza, dar e de durata sa pozezi fila cu fila. sa o scanezi, la fel. Totusi, e mai placut sa le ai ca atare, nu doar in forma electronica. De ce vrei sa le stochezi in format digital? CD-urile, DVD-urile le copiezi in calculator, e simplu.

Nicusor6
Junior entuziast
Am unele cărți mai vechi, unele abia se mai țin paginile. Și mai apoi din păcate în vremurile astea ocupă și loc.

delfinas
#StarMember
În funcție de continut, informații, autor, anul editării, cărțile vechi pot avea valoare bibliofilă. Acestea trebuie reconditionate, nicidecum aruncate. Plus că daca sunt deja zdrențuite și încerci să le scanezi, se fac și mai praf. Dacă ai cărți de beletristică, non ficțiune, manuale, culegeri, încearcă să le donezi unei școli din mediul rural, acolo nu s-au mai cumpărat cărți dinainte de 89. Cele tehnice uzate moral, adică au informație depășită, merită date la un punct de colectare maculatură. Cele pe care le crezi încă actuale ca informație, dar te încurcă prin casă, du-le la un anticariat. Daca încerci să le treci in format digital, îți vei pierde mult timp și energie.

Nicusor6
Junior entuziast
La rândul meu în timp am dat bani pe ele, mult puțin cat a fost, nu pot să mă scap de ele așa Fred fără măcar să rămîn cu măcar o parte. Nici eu nu aveam bani să cumpăr ce vroiam și nu sa gândit nimeni să-mi doneze măcar o pagină...cu scuze fără valoare.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Salutare! Se pot recondiționa, dar probabil costă destul de mult și nu știu dacă ești dispus să plătești asemenea sume. Cred că poți să le faci ceva fotografii și să le salvezi într-o arhivă, dar este posibil ca unele dintre ele se pot găși deja și online. Adică poți căuta să vezi dacă le găsești pe anumite site-uri de specialitate și să vezi cât costă, iar punând în balanță costurile care ar putea să rezulte din recondiționare/ fotografiere, etc sau cumpărare, să alegi varianta mai ieftină și mai la îndemână. Acum, tu decizi, dar orice variantă dintre cele propuse de către mine sau altele, au ceva costuri. Sigur, faci ceva pentru cele care-ți sunt utile, iar pe celelalte, le le poți vinde la anticariat, colecționari, etc sau păstra așa pur și simplu. Eu așa aș face! Succes!

delfinas
#StarMember
Eu nu am zis sa scapi de toate, ci sa le păstrezi pe cele care îți sunt de folos și care mai arată ok. Daca prezenta altora te incomodează, atunci du-le la un anticariat sau donează-le. Da, cum zice și Vio, găsești pe net multe cărți în format ebook, PDF, așa că nu are sens sa te mai chinuiești tu sa le scanezi, fotografiezi.

FLo1
#StarMember
Nu vorbim despre beletristica de serie. Sunt o multitudine de articole, lucrari, manuscrise sau recenzii pe care nu le găsești pe toate ”gardurile”. Și nu e vorba despre ”bani” ci despre ”valoarea informațională” deținută de acele scrieri. @delfinas: ”Cele tehnice uzate moral, adică au informație depășită, merită date la un punct de colectare maculatură”. Crezi (sau poate nu)... principiile de bază ale științei au ramas neschimbate: electronul circulă la fel de liber, curentul este tot un raport între tensiunea aplicată la borne și rezistența circuitului respectiv, principiile opticii sunt aceleași de pe vremea Egiptului antic etc. Ceea ce consideri ca fiind de actualitate este de fapt o a informației respective, care nici după zeci de ani nu a reușit să fie înțeleasă și aplicată corespunzător. Tristă generație milenară.....

FaraUnID
Campion certificat
E ceva mai complicata treaba asta pentru ca trebuie luata carte fizica si scanata pagina cu pagina. Dupa care, cu ajutorul unui program de tip OCR (Optical Character Recognition) este extras textul din filele scanate si salvate ca si si fisere Word sau pur si simplu aranjate frumos si salvate ca si PDF-uri. Ar mai fi varianta in care cu ajutorul unei aplicatii de tipul Text-to-Speech sa le salvezi ca si .MP3-uri. Evident ca si in acest caz trebuie scanata fiecare pagina. Sa faci lucrul acesta acasa, de unul singur este o munca titanica, plus ca un soft bun pentru Optical Character Recognition sau Text-to-Speech care sa inteleaga si limba romana (adica dicriticele) costa destul de mult. Daca stai sa cauti pe net, cred ca sunt sanse destul de mari sa gasesti acele carti deja digitalizate

delfinas
#StarMember
Flo, exemplele tale nu tin de neaparat de tehnica, ci de fizica mai mult. Cartile legate de tehnica si tehnologie, mai ales acum, se perimeaza rapid dpdv al continutului, unora le "expira" informatia inca de cand au iesit de la tipografie, mai ales in cazul IT. De aceea, acum cele mai recente desoperiri, informatii, cercetari apar mai mult in reviste, mai ales cele adresate profesionistilor, nu publicului larg. Sa-ti dau niste exemple de titluri si sa-mi spui daca au informatie actuala sau sunt bune doar pt a alcatui un istoric sau pt curiozitatea tinerilor care nu stiu cum era inainte de "era" lor.: "Calauza calitorului de scule" din 1953, "Scule pentru danturare" 1962, "Initiere in Cobol" 1972, "Culegere de probleme la cursul de tuburi, tranzistoare si circuite electronice. Tranzistoare" 1966, "Circuite integrate liniare" 1981, "Computer Simulations in Macroeconomics/ Diskette / For use with the IBM- PC and PC- XT " 1988 etc

queensoft
Explorator
Practic, nu cred ca ai nevoie de nici o aplicatie pe mobil. Asta daca vrei calitate. Cartile le scanezi cu un scanner dedicat, le faci PDF. Discurile CD/DVD le copiezi in calculator (daca nu au masuri de protectie la copiere). Apoi te interesezi daca ai voie sa vinzi COPII ale cartilor si discurilor. S-ar putea sa nu ai voie, s-ar putea sa fie, practic, piraterie. Pe cele ORIGINALE, da, cam ai voie sa le vinzi, acolo nu sint probleme.

Nicusor6
Junior entuziast
Eu am nevoie de o aplicaţie care să recunoască că ce pun eu acolo ca fiind original nu una care azi e mâine nu mai e. În cazul dreptului de autor ştim toți cum stă treaba la fel şi în cazul celor din ediție limitată cu un număr fix de exemplare. Aşa pot copia pe oriunde cu orice, da după aia? Risc să să am un r***t mare. Mai şi muncesc ca prostu.

queensoft
Explorator
Ah, cred ca am citit eu gresit intrebarea. Am crezut ca vrei sa le vinzi (aia cu banutii.....). Tu, de fapt, vrei o aplicatie de arhivare, nu?! Oricum, ce am spus mai sus ramine valabil, mai putin partea cu vinzarea. Si nu prea inteleg ce treaba are cu Orange si telefonia mobila. Si aia cu "original"..... odata facuta o copie... este copie, originalul este bine-mersi la locul lui. Incearca sa explici mai detaliat.

Nicusor6
Junior entuziast
Eu de la Orange cumpăr telefoane nu de la colțul străzii. Nu ştie ce vinde? Eu nu am de unde să ştiu ce vinde şi cu ce aplicaţii.

queensoft
Explorator
Cred ca nu ai inteles. Sau noi nu am inteles intrebarea. Ce nevoie ai de telefon / aplicatie in ecuatia asta ?!