anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Achitarea facturii orange cu aducerea datelor cardului din Google Pay =>> integrare, imbunatatiri...

adrian87n
Cunoscător

 

 

Din curiozitate va intreb: De ce Orange nu colaboreaza cu Google Pay Systems? Integrarea Google Pay in sistemele Orange ar fi foarte benefica , atunci cand vrei din aplicatia My orange Mobil/Web sa achiti fara sa introduci de la zero datele cardului..  nu? ar fi bun ? 

In prezent cardul existen il inlocuiesti cu altul (reintroducand de la zero datele cardului) ... pare epoca anterioara..

 

adrian87n_1-1696929654816.png

 

21 Răspunsuri 21

Anonim
Neaplicabil

Și integrarea cu Apple Pay de asemenea 

adrian87n
Cunoscător

EU am trimis si un email la aplicatii@orange.com si au zis ca se lucreaza la imbunatatirile astea... sunt in decurs deja de implementare..

GeorgianaD
Moderator

Salutare,

Momentan plata din My Orange se poate face simplu și sigur prin salvarea cardului bancar în aplicație, din secțiunea Setari -> Cardurile mele, fără să mai fie nevoie de introducerea datelor pentru fiecare plată.

Cu toate acestea, am colectat sugestiile primite și le-am trimis către colegii care se ocupă de aplicația My Orange.

Mai jos am postat si din My Orange (WEB) si din My Orange (Android) .. se observa clar.. nu este nici un buton de "Adaugare card" ,ci este cardul principal, si poti doar elimina si adauga altul cu adaugarea manuala a datelor.. asta ...nu este simplu... asta trebuie inteles ce trebuie modificat. momentan este cum se prezinta mai jos. 

adrian87n_0-1696937134714.png

 

Screenshot_20231010_141751_My Orange.jpg

Screenshot_20231010_141919_My Orange.jpg

Screenshot_20231010_141927_My Orange.jpg

Screenshot_20231010_141937_My Orange.jpg

  

Pai la momentul platii te intreaba daca platesti cu cardul salvat sau cu altul. Eu am avut doua carduri simultan bagate si doar alegeam de pe care platesc.

Intradevar, mai greu prima data (cand se seteaza cardul), dar, ulterior, doar alegi cel de pe care faci plata si gata. Presupun ca asa faci si cand vrei sa schimbi cardul de plata in GPay si ApplePay (in cazul in care ai mai multe): mai intai selectezi cardul si apoi platesti.

PS: mai complicat mi se pare in GPay sa schimbi cardul de plata de cat in Apple Pay.

La momentul platii te intreaba daca vrei sa platesti cu cardul salvat sau cu altul. La "altul" vezi si tu cred ca ai doua doua optiuni: inlocuire card existent si salvare, sau doar plata , fara salvare. intra pe app si achita 2 lei si incearca.. o sa vezi eroarea.. dar am primit informarea foarte prompta ca va fi remediata de seniorii DevOps de la  aplicatii@orange.com 

@adrian87n: Nu ai ”Adaugă card”, dar ai în schimb ”Schimbă /Șterge card”. Destul de relevant.

@GeorgianaD: Singura problemă ar fi (ca la vouchere): Posibilitatea adăugări a mai multor carduri. În acest moment rămâne memorat doar ultimul, dar poate eu clientul final utilizez mai multe carduri, sau încarc mai multe conturi, nu doar cu un singur card. În fine, ... mai așteptăm. 🙂 

@FLo1 drăguț ce ai "scris" cu copy-paste , da ai repetat degeaba chiar exact ce am scris eu câteva rânduri mai sus .. 🤣 .

adrian87n
Cunoscător

este o problema, astfel: cardul deja salvat, cand vrei sa achiti, te intreaba si te obliga sa il inlocuiesti cardul salvat cu altul.. nu cred ca se poate salva 2 carduri in aplicatia My Orange pe Android.. asta zic eu ca am observat si trebuie aruncata o privire de colegii DevOps.

Salutare,

Momentan, în aplicație se poate salva un singur card bancar.

in aplicatie app (apk si web) . asta se stie, ideea e de improvement pt a se putea salva cel putin 3 carduri.. (stii cand vrei o solutie de back-up) ideea e buna , sa va zic si de ce.. plata recurenta, verifica intai primul card, apoi daca nu are bani trece la al doilea si tot asa. ... cresc sansele astfel de facturi platite, in locul celor neplatite. zic ca e o idee buna.. e un Quiz ca in programare, 

Conditie 1 : interogare card.

Intrebarea 1 : Se indeplineste consecinta de plata recurenta de pe cardul 1 ?

Consecinta : C 1 indeplinita DA  ? ->  DACA NU -> Consecinta 2 "NU" ; (trecere prin urmatoarea secventa 2)

------------------------------------------------------------

Conditie 2 : interogare card.

Intrebarea 2 : cardul 2 are bani ?

|

Consecinta "DA" -> altfel consecinta NU ;

Intrebarea 3 : Se indeplineste consecinta de plata recurenta de pe cardul 3 ? se indeplineste plata?

|si se repeta pana la interograrea cardurilor salvate , 

Consecinta 4 " DA" -> Daca nu -> consecinta NU" si expediere avertisment pe email /sms user pt anuntare lipsa fonduri plata recurenta..

Un exemplu mai simplutz ar fi : You Tube Premium .  Ar

adrian87n_0-1696940578451.png

adrian87n_1-1696940649259.png

adrian87n_2-1696940677530.png

 

Un Dev stie ce am scris sus.. doar trimiteti mai departe.. 

adrian87n
Cunoscător

am trimis catre aplicatii@orange.com si linkul acestei conversatii ca sa le fie mai usor.   si au zis ca vor remedia problema.. ori sa ai cum sa adaugi 5 carduri sa fie salvate, ori sa aduci din Google Pay si Apple Pay cardurile... 

Pololică
#StarMember

Ar fi util in doua conditii:

  • plata prin aplicatia mobila (GPay/Apple Pay)
  • plata prin web de pe Mac (daca ofera posibilitatea integrarii Apple Pay in pagina web).

Pe varianta web, GPay nu stiu daca este utila, dar pe Windows incearca sa intri in Edge. Am facut cateva plati prin Edge si cardul a fost salvat in browser cu completarea automata a datelor (din motive de siguranta, cardul cu care s-au facut platile este in permanenta cu sold 0).

plata prin web nu este doar pentru Mac, ci si pe Windows, multe platforme (Iabilet.ro de exemplu) la plata iti da o varientate de optiuni de plata de ramai masca..  Vorbim totusi de Google Wallet (Google Pay Solution) si uite :

(cel de mai jos e un exemplu , trebuie tratat exact cum l-am scris, si cand vom putea gen sa achitam cu Paypal direct factura orange.. deci astea sunt chestii ce tin pasul cu tehnologia) (lucru ce nici o alta retea nu il are implementat) si ar fi o chestie asa (minora poate dar mai ajuta...) ca si alte chestii, idei.. etc... 

asta inseamna evolutie.. 

Stii cum gandesc eu? vad pe un alt site o avansare la sistemu de plati, si vin cu ideea si la Orange, nu cautam o solutie de la tine sau altcineva , e doar o idee pentru Orange, @GeorgianaD si @DanielaH  fetele sa ne ajute sa trimita si ele mai departe ideea pentru imbunatatire. stii asta e ideea.

adrian87n_0-1696938651802.png

adrian87n_1-1696938747917.png