anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Xiaomi acuzată că spionează utilizatorii chiar și în mod incognito

FaraUnID
Campion certificat

Un expert în securitate informatică acuză compania chineză Xiaomi că strânge date din browserele utilizatorilor fără acordul acestora, inclusiv în mod incognito. Mai mult, telefoanele colectează și multe alte informații, precum: directoarele deschise, muzica ascultată sau schimbările făcute în setări.

 

Gabriel Cirlig susține că sistemul de colectare este atât de avansat încât funcționează chiar și când posesorii de telefoane Xiaomi folosesc motorul de căutare DuckDuckGo, care protejează confidențialitatea utilizatorilor.

 

Expertul a descoperit acest lucru în timp ce folosea în fiecare zi, ca telefon personal, un model Redmi Note 8, potrivit GSM Arena. „Este un backdoor cu funcționalitate de telefon”, a spus el despre acest smartphone.

 

Informațiile sunt trimise către servere din Rusia și Singapore, potrivit lui Cirlig, dar domeniile sunt înregistrate în China.

 

Datele sunt slab criptate, iar cercetătorul le-a decriptat ușor.

 

Ulterior, Cirlig a descoperit acleași probleme la ROM-uri de pe alte modele produse de companie: Mi 10, Redmi K20 sau Mi Mix 3. Situația a fost confirmată de un al doilea expert în securitate informatică, Andrew Tierney.

 

Gigantul chinez a transmis că nu încalcă niciun fel de legi locale și că datele, despre care spune că sunt anonimizate, sunt colectate pentru a fi îmbunătățite serviciile oferite utilzatorilor. Compania nu a spus, însă, de ce browserul său colectează informațiile chiar și în mod incognito sau când utilizatorii folosesc servicii care încearcă să le protejeze intimitatea online.

 

Cu o valoare de piață de 50 de miliarde de dolari, Xiaomi face parte din top cinci cei mai mari producători de smartphone-uri din lume.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/xiaomi-date-colectare-internet-19144502/

Sursa 2 - https://www.gsmarena.com/report_claims_that_xiaomi_phones_collect_browsing_data_from_its_users-news-...

 

Alo, nenea Trump, ce facem aici? Doar Huawei are parte de tratament preferential?

11 Răspunsuri 11

Vio73
#StarMember & September Problem Solver
Toți s-au pus pe spionat!

Razvan
#StarMember
Probabil acu i-au prins, poate le taie și la ăștia GMS.

Miha_Z
#StarMember
Au incercat sa ambaleze frumos practica lor urata de spionaj. Daca au zis ca era pentru imbunatatirea serviciilor, nu se mai considera spionaj. :))

FaraUnID
Campion certificat
E buna descrierea lui Gabriel Cirlig: „Este un backdoor cu funcționalitate de telefon” Cred ca aceasta ar trebui sa fie noua identitate de brand pentru Xiaomi.

Jay
Campion certificat
Suntem răutăcioși :)) Care nu te mai spionează acum? Mai ales ca starea de urgență scuza orice, in mintea unora.. Asta cu inclusiv când vrei sa intri incognito, chiar mi se pare urata.. care mai e rolul ei atunci?!...

FaraUnID
Campion certificat
Pai da, pentru ca in era tehnologie cine detine datele controleaza discursul. Din acest motiv Google a ajuns sa fie supranumit stapanul internetului, iar companii precum Apple si Microsoft vin tare pe turnanta. Si aici nu pot sa nu-mi remintesc momentele in care armata de decretei a inceput sa cante prohodul platformelor precum: Windows Mobile, BlackBerry, Symbian, Firefox OS in clipa in care acestea si-au dat duhul. Prin moartea lor a crescut puterea si gradul de influenta a Google si Apple.

Jay
Campion certificat
Inca ma gândesc ca erau foarte putini care puteau sa-si bage nasul în telefonul tău BlackBerry și nu le era ușor deloc.. Păcat ca este asa scăzută concurența.. ca generează monștri..

FaraUnID
Campion certificat
BlackBerry juca in cu totul alta liga. Cand BlackBerry a inceput sa produca smartphones echipate, in prima faza cu RIM OS, devenit ulterior BlackBerry OS si sa ofere servicii business de tip push e-mail, cei de la Apple nu stiau ce e ala telefon mobil si se zbateau in mediocritate.

mihai_13
Maestru
va spun ca acest lucru (colectarea de date in cautare si orientare a clientului catre ce doresc corporatiile , mesaje subliminale, , phishing etc etc ) O PRACTICA toti , toate platformele de socializare incluziv diviziile de dezvoltatori apk . - cateva exemple , daca pe intagram ai prieteni care posteaza pisici (de exp) urmatoarele tale accesari in cautare vor aparea bineinteles postari cu pisici - acelasi lucru se intampla si in facebook tiktok youtube etc. - Ce este mai grav este ca si Chrome browser face acelasi lucru ( colecteaza date despre preferintele tale ) si inca ceva daca incercati sa dezinstalati chrome browser din sistemul android aveti ocazia sa 'stricati" androidul/romul/softul ( ca sa dezinstalati chrome aveti nevoie de root la android) ( simpla dezactivare a lui nu inseamna dezinstalare ) - singura metoda pentru a nu cadea prada acestor "spionari" este sa nu va logati pe oricare browser folositi (datele colectate intr-o sesiune nu vor mai fi legate/corelate de contul dumneavoastra)

FaraUnID
Campion certificat
Fiecare dispozitiv si fiecare browser au o amprenta digitala unica in internet. Indiferent daca te dai pe net logat in browser sau ca si Guest, amprenta digitala este aceeasi. Prin urmare vei fi in continuare bombardat cu reclame targetate in functie de istoricul tau de navigare.

Vio73
#StarMember & September Problem Solver
Da, adevărul este că toți o fac sau o pot face, sub diferite forme.