anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Vodafone mareste abonamentele de internet/tv/telefonie fixa, si adauga o clauza de indexare anuala.

arsradu
#StarMember

Salut,

Din seria "la alti se poate si mai rau" (sau macar la fel de rau), Vodafone mareste abonamentele cu 6 lei si adauga o clauza contractuala prin care poate indexa anual tarifele cu pana la 8%/an.

Mesajul trimis clientilor mai jos:

„Stimate client,

Ca o consecinţă a majorării costurilor legate de furnizarea serviciilor fixe cum ar fi, de exemplu, costurile legate de chirii, întreţinere, combustibil, echipamente tehnologice şi pentru că ne dorim să ai parte de cele mai bune experienţe, te informăm asupra următoarelor modificări pe care suntem nevoiţi să le aducem asupra contractului tău de servicii:

Începând cu factura emisă ulterior celor 30 zile de la data acestei notificări, preţul lunar al abonamentului tău de servicii fixe va creşte cu 5.94 RON (TVA inclus), fără modificarea perioadei minime contractuale.

Pentru că inflaţia este un factor esenţial în mecanismul de creare a preţurilor pentru toate bunurile şi serviciile, contractul se completează cu o clauză de indexare anuală a preţului serviciilor.

Prin urmare, art. 6 al Anexei 1 la contractul tău se completează cu următoarea clauză:
6.8 Având în vedere anumite fluctuaţii ale preţurilor bunurilor şi serviciilor pe piaţă de natură a afecta echilibrul contractual, în vederea restabilirii acestuia, părţile convin ca tarifele pentru serviciile Vodafone să poată fi indexate, cu o frecvenţă anuală, prin simpla notificare transmisă de către Vodafone odată cu factura, anterior aplicării indexării. Indexarea se va face în funcţie de indicele armonizat al preţurilor de consum (IAPC), respectiv rata inflaţiei, stabilite pentru România de către Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităţilor Europene, fără a putea depăşi, însă, un procent de 8% pe an.

Părţile convin că indexarea anuală a tarifelor în raport cu rata inflaţiei nu reprezintă o modificare unilaterală a preţului contractului, posibilitatea de indexare şi mecanismul acesteia fiind agreate de parţi încă de la încheierea contractului. Clientul declară în mod expres că a citit, înţeles şi acceptă prezenta clauză.

Modificările de mai sus intră în vigoare începând cu factura emisă ulterior celor 30 zile de la data acestei notificări. Dacă nu eşti de acord cu modificările de mai sus, poţi denunţa unilateral contractul prin intermediul unei solicitări în acest sens depusă în oricare dintre magazinele Vodafone, prin scrisoare transmisă la adresa Departamentul de Relaţii cu Clienţii al Vodafone România, Str. Barbu Văcărescu nr. 201, etaj 4, sector 2, Bucureşti, România, cod poştal 020276, electronic prin solicitare transmisă (prin email la adresa persoane.fizice_ro@vodafone.com) sau telefonic la 0372 022 222, ori (doar pentru telefonia fixă) prin formularea unei cereri de portare în 30 zile de la primirea acestei informări, fără plata vreunor penalităţi sau despăgubiri.

Mulţumim pentru înţelegere.”

Sursa pentru stirea completa aici.

Nu cred ca are rost sa va intreb ce parere aveti, pentru ca pot sa-mi imaginez. Ideea topicului e doar de a va face cunoscut cum stau lucrurile in "gradina vecina".

Client Orange
38 Răspunsuri 38

Pololică
#StarMember

Dacă nu mă înșel, anul trecut procentul de inflație era de 3%. 

Da, era 3% la ei și 5% la telekom. I-am anunțat prin mail, pe cei de la telekom,că nu sunt de acord cu noile clauze și abonamentul nu s-a mai majorat cu 1 euro și nici cu rata inflației. 

Vio73
#StarMember & November Problem Solver

Din păcate, scumpirile vor continua pe toată linia, nu doar la serviciile telecom.

teacher_
#StarMember

Din cauza grevei profesorilor se scumpesc toate 🤣

Dau afară 30% din personal 😁😁😁

Pololică
#StarMember

Am uitat sa comentez o chestie: inteleg ca inflatia este o componenta indirecta a costurilor, dar, cand [inflatia] va reveni la valori mai romanesti, oare se vor simti cei de la Vodafone sa reduca tarifele? Asa ar fi frumos... (stiu, sunt Gigi Contra, dar nu m-am putut abtine).

Fix la asta ma gandeam ieri cand am deschis topicul asta. :)) Mi-am raspuns singur si ieri, si azi: cel mai probabil, nu. Asa cum pretul carburantilor a revenit cat de cat la un nivel normal, dar pretul pentru transport (la curier de exemplu) a ramas acelasi, sau chiar a crescut. Deci...da, nu cred ca o sa vedem vreo scadere prea curand.

Client Orange

Având în vedere că și salariile au mai crescut de când cu inflatia (nu în același ritm, e adevarat), am putea să extindem logica și acolo: când inflația va mai scădea, oare vor scădea și angajatorii salariile? 🙂

O sa-ti spun un secret: salariile nu se majoreaza niciodata cu rata inflatiei, ci un procent mai mic pentru a crea, artificial, senzatia ca ai primit o crestere. Daca ai fost atent in perioada noiembrie-ianuarie, sigur ai auzit pe la stiri ca pensiile se majoreaza cu X% pe motiv de inflatie (e legala treaba asta). Da rata inflatiei este pentru perioada de timp anterioara, nu viitoare (estimare). Deci nu merge scuza ca pensia a fost marita cu o estimare si scade daca a fost mai mica.

Totusi, ca sa-ti raspund la intrebare: salariile nu pot scadea cu rata inflatiei deoarece inflatia este o statistica pentru timpul trecut. Plus ca sunt destule servicii care isi vor creste tarifele, deci o scadere a salariilor nu va putea fi justificata (ca exemplu: stii ca au fost scazute preturile la anumite alimente, nu? Daca vei cumpara aceleasi produse ca si pana acum, o sa vezi ca diferenta de pret se va regasi la alte produse). Nu mai zic ca vanzarile (de care eu sunt dependent la firma) nu mai sunt asa mari. Deci, si asta este o alta cauza.

Radu zicea ca, desi pretul carburantului a scazut, ceea ce ar trebui ca firmele postale (de curierat) sa-si reduca tarifele, acest lucru nu se va intampla deoarece au crescut salariile minime sau consumabilele, deci ce au castigat pe o parte, au pierdut pe alta. Calculele se fac global si micile variatii se vor pastra. La mine la magazin painea era 2.20 lei, acum este 2 lei. Preturile la alte produse au crescut cu 0.50 lei pentru ca si curentul a fost crescut, si taxele locale au crescut, deci ieftinirea e fix... pe langa.

Sigur, inteleg motivele, dar asta nu inseamna ca sunt de acord.

PS: apropos de carburant. Masina mea este pe GPL. In 5 ani, litrul a crescut de ala 2.50 lei la 4.20, iar acum este 3.22 (de unde alimentez eu, evident). La benzina si motorina s-a reusit impunerea unei reduceri, dar la GPL nu s-a intamplat nimic.

Pai nu am zis și eu că nu în același ritm? Care e secretul?🙂

Pai, cam asta era: salariile nu scad. Printre altele, există varianta sa fie redus la 0 (prin plecarea angajatului). 

Tarifele se vor putea reduce, doar dacă există deflație, dar cât la % inflație reprezintă majorarea cu 1 euro?

Daca ar fi sa calculam economic, inflatia va fi directa si indirecta. Partea directa este evidenta, partea indirecta se reflecta prin coturile mai mari cu produsele si serviciile platite (carburant, energie, taxe salarii, chirii (pentru sediile in chirie), etc).

Totusi, in momentul in care inflatia ajunte la cifrele preconizate (estimate), s-ar putea sa nu vedem tarife scazute, cat servicii mai multe oferite. Daca retin bine, in urma cu 2-3 ani, cand abonamentele au mai fost majorate la Orange, majorarea a venit si cu o majorare ... de GB disponibili. Ma gandesc ca ar fi o posibilitate (adica nu scad pretul, ci maresc cantitatea disponibila clientului in aceeasi bani). Repet, ar fi o solutite teoretica (si care are si antecedente).

Totusi, daca tot vorbim de Vodafone: si-a prelungit sotia abonamentul joi seara cu achizitie de telefon (un Samsung A54). in rate). In aplicatie ii arata ca va plati 26E cu totul (9E abonament+17E rata) si un avans de 12E, avans pe care l-am platit imediat. Toate bune si frumoase pana acum 10 minute este sunata de cei de la Vodafone sa-i spuna ca, pe langa avansul pentru telefon, mai trebuie un avans de 400 lei pentru nu stiu ce servicii (presupun ca se refereau la garantie... cred. N-am auzit discutia de la inceput). Evident, au dat vina pe contract ca exista clauza, desi contractul a venit DUPA ce s-a platit avansul telefonului. Am refuzat modificarea abonamentului instant (daca eram eu, acum eram pe telefon la banca si reclamam furt la Vodafone, plus reclamatie ANPC, dar, bine ca titularul este sotia. Eu am resilait contractul pentru 3E, nu pentru 80E...).

Si ca sa fie treaba treaba, deja ma uit la Orange sa vad ce oferte au (in special ca am voucherul de aici, din comunitate, valabil pana la sfarsitul anului).

Anonim
Neaplicabil

Toti isi acopera investitiile pe spinarea clientilor. Prima data au inceput bancile, acum operatorii...si tot asa. In timp vor disparea si cartelele prepay, fortand clientii sa treaca pe abonamente pt. control mai usor  asupra populatiei. PS: beware 2024 🙂