11-09-2025 12:58 PM - editat 12-09-2025 03:48 PM
Conform celor de la Service GSM Zone s-a descoperit o noua inselatorie de care trebuie sa ne ferim avand in vedere ca nu se mai poate remedia problema odata blocat.
Au apărut pe Facebook postări sponsorizate care te îndeamnă să dai click pe un link aparent inofensiv.
Dacă folosești un telefon Samsung și accesezi acel link, telefonul se blochează instant, cerând un cod de deblocare și trimițându-te către un grup de Telegram.
🚨Pe grup, un așa-zis "administrator" pretinde că te poate ajuta contra cost... dar după ce plătești, telefonul rămâne tot blocat!
🔒Afectate pot fi toate modelele Samsung, indiferent de generație sau versiune de software.
‼️În acest moment nu există o soluție oficială de deblocare, iar Samsung nu a venit cu un răspuns clar. Speram sa gaseasca solutii intr-un timp scurt.
📛NU accesa link-uri dubioase sau care te atrag cu promisiuni suspecte!
Continuarea investigației despre cea mai recentă înșelătorie ce poate afecta utilizatorii de telefoane Samsung! 💥
Am vorbit despre blocarea de la distanță a telefoanelor de către persoane necunoscute și am primit sute de comentarii și sugestii, de la resetare din setări până la rescriere software.
În acest nou episod demonstrăm ceva IMPORTANT:
Deși telefonul pare funcțional, multe opțiuni esențiale sunt dezactivate.
- Nu poate fi resetat
- Nu se conectează la PC
- Nu pot fi efectuate anumite operațiuni
Am identificat și o posibilă explicație de cum reușesc persoane necunoscute să preia controlul total asupra telefonului tău, înrolându-l în contul lor Knox și cum ajung să aibă acces la datele telefonului.
Sfatul nostru rămâne același:
Fiți foarte atenți la ce link-uri accesați!
Un singur click greșit poate duce la pierderea completă a controlului asupra telefonului tău.
Sursa: Service GSM Zone
la 12-09-2025 11:02 AM
Salutare! Practic cei de la Service GSM Zone au mentionat că samsung a lansat o facilitate ca tu să-ti inrolezi toate telefoanele în Knox security si astfel sa ai control 100% asupra lui, numai că hackeri au intuit aceasta facilitate si prin linkul trimis de ei, te poti trezi cu telefonul samsung adaugat la o altă flotă a unei companii si doar ei îți mai pot da acces la telefon. Pe deoparte facilitate este bună, în caz de furt al telefonului îl poti bloca de la distanta pe veci, pe de alta parte exista posibilitatea să ti-l blocheze altii extrem de ușor și aici samsung ar trebui sa mai introduca ceva suplimentar la securitate cand accepti sa te inrolezi in knox security.
la 11-09-2025 01:44 PM
O curiozitate: hardreset (resetarea din butoanele fizice) ar fi singura solutie? Nu de alta, dar nu prea vad cu am putea fi evitata in caz de nevoie.
la 11-09-2025 01:54 PM
Din ce am vazut,ei zic ca nu se mai poate face nimica chiar nici cu o resetare deoarece iti apare sa bagi un cod de deblocare pe care doar atacatori o stiu.
la 11-09-2025 02:17 PM
Vad doua variante:
Nu m-ar mira sa fie mai mult a doua varianta, dar as prefera sa nu testeze nimeni. Nu de alta, dar orice sansa peste 0 de a fi pe bune nu prea merita riscul.
12-09-2025 04:55 AM - editat 12-09-2025 04:56 AM
Samsung knox este o cheie de securitate integrada in hardware. Odata blocat accesul la cheie. device-ul este blocat definitiv (brick). Ceva similar cu (cloud lock de la apple). Momentan se poate debloca doar in service samsung.
la 12-09-2025 09:45 AM
Stiam ca Knox e o securizare proprietara Samsung, dar nu mi-am pus niciodata intrebarea cum functioneaza (nu ma dau in vant dupa telefoanele lor, e o chestie mai mult de gust, nu ca nu sunt bune).
Totusi, daca se poate bloca soft acea componenta, nu prea vad care ar fi piedica de a bloca sistemul de operare in sine.
Daca se poate debloca in service Samsung, atunci nu prea vad rostul chinul utilizatorului. Va plati o suma de bani la "oficial" (adica fix la producator), dar isi va putea folosi telefonul.
la 11-09-2025 03:16 PM
Salut @alexeugeniu. Te rog, dacă ai la îndemână, ar fi util și link-ul celor de la ”GSM Zone” de unde este articol tău. Mulțumesc.
la 12-09-2025 03:50 PM
Salut, @FLo1 am lasat link-ul in sursa spre pagina lor de Facebook unde am vazut si cele doua clipuri.
Merci,
Alex.
la 11-09-2025 05:18 PM
Salut,
Personal nu folosesc telefoane Samsung, dar totusi sustin aceasta publicare. Trebuie sa aducem la cunostinta publicului larg aceasta bresa de securitate.
12-09-2025 10:53 AM - editat 12-09-2025 10:54 AM
in teorie este plauzibil "asa ceva" - eu am "inrolat" telefoanele mele pe Samsung.com official pe numele meu contul meu de Samsung si gmail ul meu - Nu stiu acum daca ma 'ajuta" la un "fenomen" de asa natura( oricum trebuie sa fii cel putin naiv _sa nu zic prost)sa accesezi un asa link)
acum mai este ceva ce nu s a demonstrat in video - daca se incerca sa se intre in download mode pentru odin de exemplu (in video se demonstreaza doar intrare in recovery nativ Samsung) - teoretic daca ai activat din tip "depanarea OEM activa nu are cum sa nu se intre in download mode - asta o stiu sigur (am facut root la foarte multe telefoane samsung sau sony de editie noua
Este posibil ca si 'gsm service" sa nu ti prezinte chestia asta pentru a "acapara" mai multi clienti noobi ....
la 12-09-2025 11:02 AM
Salutare! Practic cei de la Service GSM Zone au mentionat că samsung a lansat o facilitate ca tu să-ti inrolezi toate telefoanele în Knox security si astfel sa ai control 100% asupra lui, numai că hackeri au intuit aceasta facilitate si prin linkul trimis de ei, te poti trezi cu telefonul samsung adaugat la o altă flotă a unei companii si doar ei îți mai pot da acces la telefon. Pe deoparte facilitate este bună, în caz de furt al telefonului îl poti bloca de la distanta pe veci, pe de alta parte exista posibilitatea să ti-l blocheze altii extrem de ușor și aici samsung ar trebui sa mai introduca ceva suplimentar la securitate cand accepti sa te inrolezi in knox security.
la 15-09-2025 04:29 PM
Majoritatea (99%) atacurilor sunt de la distanță, doar 1% fiind fizice. Recomand samsung ca fie să renunțe la această facilitate (mai riscant), fie să dea acces la resetare (și implicit anularea înrolării). Îl duce la reparat și gata.
15-09-2025 05:25 PM - editat 15-09-2025 05:26 PM
Încă un motiv pentru care concurența este un lucru bun: cu cât ceva are o cotă de piață mai redusă (nu ca samsung, care este pe primul loc pe piața de android), cu atât mai puțin va fi vizată ("targetată"). Deși ar putea avea și ei incidente, nu ca cei mari (cum ar fi Samsung sau Apple).
De asta, trecerea la telefoane cu companii mai nepopulare (atenție: nu necunoscute, firme fantomă), ar putea fi o soluție de a fi mai puțin vulnerabil (mai puține sau deloc campanii de phishing legate de telefon). În acest caz, majoritatea phishingului va fi spearphishing (iar acela în principal la persoane cu reputație), deci mai puțin atac.
P.S. zic eu care folosesc Samsung 😅😅🤣
15-09-2025 05:57 PM - editat 15-09-2025 05:57 PM
Mda... nu cred că mai fac Întâmplările mele pe plan cibernetic după această postare😅 raportez orbește și dacă [ei] găsesc ceva, bine, dacă nu, nu
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor