anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

La revedere Skype, Bună ziua, Teams

alexeugeniu
Explorator

Salutare,

Dupa inchiderea Yahoo Messenger se pare ca si Skype isi anunta inchiderea pe 5 Mai 2025.

Cei de la  Skype  declara "Skype va fi retras în mai 2025. În zilele următoare, vă puteți conecta la Microsoft Teams cu acreditările Skype, iar chaturile și persoanele de contact vor fi acolo pentru dvs. Bucurați-vă de caracteristicile Skype îndrăgite, inclusiv apelarea gratuită și mesageria, precum și de noile caracteristici, cum ar fi întâlnirile și comunitățile, totul în Teams." 

Un scurt istoric:

Yahoo Messenger conform celor de la Wikipedia a fost lansat inițial cu denumirea Yahoo Pager, pe 9 martie 1998 a fost închis la 20 de ani după lansare, pe data de 17 iulie 2018.

download.jpg

Skype conform celor de la Wikipedia a fost inițial scris de specialiștii estonieni Ahti Heinla, Priit Kasesalu și Jaan Tallinn. Acesta din urmă este și autorul sistemului de File sharing numit Kazaa.

În 2003, suedezul Niklas Zennström și danezul Janus Friis au întemeiat compania Skype Group cu sediul la Luxemburg. Actualmente compania are filiale în Londra, Tallinn, Tartu, Stockholm, Praga și San José, California, SUA.

images.jpg

După inaugurarea serviceului pentru Skype, softul a cunoscut o răspândire rapidă în aproape toată lumea. În septembrie 2005 compania Skype a fost achiziționată de către compania americană eBay la prețul de 2,6 miliarde de dolari.

La 10 mai 2011, compania Microsoft Corporation a decis să achiziționeze Skype Communications, S.à r.l - compania care deținea aplicația și tehnologiile Skype - pentru prețul de 8,5 miliarde de dolari. Începând cu 31 octombrie 2011 aplicația Skype împreună cu toate tehnologiile aferente au intrat in proprietatea lui Microsoft, unde au fost integrate sub numele de Microsoft Skype Division.

Pe data de 5 mai 2025, Skype se va închide și va fi înlocuit de Microsoft Teams.

download (1).jpg

Asa cum specificam si in titlu La revedere Skype,Bună ziua, Teams.

9 Răspunsuri 9

Gabubu
Angajat Orange

Chiar ador postarea asta. Mai tin minte ca o foloseam inainte cand eram mic si jucam Minecraft cu prietenii...

Acum multi dintre noi suntem pe Discord, cand e vorba de online chatting. 😭

Trixen
#StarMember

Salutare,

Da, intram intr-o noua etapa.
Adevarul este ca oricum Skype a decazut mult la putin timp dupa transferul spre Microsoft. Intre timp, a devenit oricum si mai putin relevant cu aplicatii alternative precum Facebook Messenger / Whatsapp / Telegram oferind un acces mult mai rapid la comunicare. Singura functionalitate ce imi va lipsi este posibilitatea de a avea un numar de telefon din alta tara redirectionat catre calculatorul meu.

Vom vedea ce ne rezerva viitorul! 😊

arsradu
#StarMember

Nu pot sa zic ca imi placea foarte mult Skype-ul, dar il prefer fata de Teams. Singurul avantaj, din punctul meu de vedere, e ca te poti loga cu contul de Skype. In rest, downgrade total. :)) Dar...o sa vedem ce ne mai rezerva viitorul.

Client Orange

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Dacă așa trebuie să fie, nu avem decât să ne conformăm !

Mulțumim pentru informații!

FLo1
#StarMember

Când ceva care merge bine trebuie să ”dispară” pentru că este parte din concurență, cea mai simplă metodă este să-l cumperi. Așadar, deși sunt aplicații de telCO cu destule facilități, pentru promovarea Teams era necesară dispariția / absorția Skype. Simplu. Dintre alternative la Teams și cu funcții chiar OK este WEBEX, sau chiar ZOOM. Deci alternative există și după Skype, pentru cei care nu doresc Teams.

Pololică
#StarMember

Marketing. Ultima dată când am folosit Skype a fost pe un Microsoft Lumia 640... (primul Lumia sub brand Microsoft). Din păcate, cam pe ce a pus mâna Microsoft și nu e produs "de casă", a avut aceeași soartă: crucea la cap și privirea spre soare-răsare.

Își făcea treaba, dar n-am înțeles de ce nu a fost mai bine promovat. 

Microsoft stăpânește chiar bine ceea ce romanii lui Caesar numeau "divide et impera". 😅😅

arsradu
#StarMember

Am incercat sa instalez si eu mai devreme Teams. Dupa ce s-a instalat cu succes (cica), asta e prompt-ul pe care l-am primit.

Screenshot 2025-03-02 at 18.30.25.png

Inceputul nu e bun.

Si inca o chestie specifica Microsoft: contul este inca prezent in aplicatie dupa dezinstalarea si reinstalarea ei. Deci, nu stiu unde il salveaza, dar nu se sterge din aplicatie odata cu dezinstalarea ei.

Client Orange

Pe desktop am și eu o situație ciudată a aplicației pe Win11. Însă app-ul pentru mobil e ok.