la 19-03-2025 05:01 PM
Salut tuturor!
Conform unui raport recent realizat de Counterpoint Research, piața globală a smartwatch-urilor a înregistrat pentru prima dată o scădere a vânzărilor, cu 7%.
Câteva puncte interesante din raport (2024 vs 2023):
Credeți că oamenii își schimbă smartwatch-urile mai rar? Este vorba de preț, de lipsa unor funcții sau pur și simplu de faptul că dispozitivele existente sunt deja suficient de performante?
În timp ce există aceste provocări pe piața smartwatch-urilor, smart ring-urile câștigă popularitate. Aceste dispozitive reprezintă o soluție compactă și elegantă pentru monitorizarea activității fizice și a sănătății.
Un alt trend pe care l-am observat este preferința pentru smartbands, pe care mulți le aleg în detrimentul smartwatch-urilor, deoarece sunt mai subtile și nu distrag atenția de la activitățile zilnice sau sportive.
Mie, personal, îmi place mult ideea de smart ring, dar deocamdată mi se pare de ajuns smartwatch-ul de la Apple. Îl am din 2022 și mă încadrez în categoria celor care consideră că dispozitivul existent este suficient de performant pentru nevoile mele din prezent 😊
Haideți să discutăm 😊
la 20-03-2025 10:23 PM
Pentru mine, un dispozitiv smart pentru purtat trebuie să îndeplinească niște criterii:
- Să vibreze pentru notificările importante, astfel încât să nu fiu nevoit să țin telefonul pe sunet.
- Să aibă un ecran decent, cu ora și data vizibile mereu.
- Să nu necesite încărcare prea des. Ideal, peste 7 zile de autonomie plus încărcare rapidă.
- Să fie relativ accesibil, fiind un dispozitiv cu durată de viață și funcționalități limitate.
Nu mă interesează GPS, apeluri sau redarea video. Nu vreau funcții complicate; doar notificări și baterie.
Am folosit smartband-uri de la Xiaomi timp de câțiva ani, de la Mi Band 4 până la 8. Din păcate, am observat o degradare constantă a calității după modelul 6. Versiunile 6, 7 și 8 mi s-au stricat: două dispozitive model 7 au cedat la înot (ecranul s-a desprins în apă), iar modelul 8 l-am returnat după trei luni pentru că nu mai vibra. După această experiență, am decis să renunț la Xiaomi.
Un prieten mi-a dat un Huawei Band 6, care mi-a plăcut mult. Am trecut apoi la Band 9, pentru că îmi doream funcția Always-On Display și l-am prins la preț bun. Am încercat să evit Huawei, dar nu am găsit alternativă.
Am vrut să fac trecerea la Apple Watch, dar nu a funcționat pentru mine. L-am testat, însă:
- Nu primeam notificări dacă telefonul era cu ecranul aprins (iar eu mai las filme să ruleze pe telefon și pierd astfel notificările).
- Bateria se descărca mult prea repede și era un stress pentru mine.
- Durata de încărcare este prea mare.
Ceasurile Garmin mi se par interesante, dar sunt prea scumpe și se devalorizează rapid. După 3-4 ani nu cred că mai sunt decât niște ceasuri scumpe ce trebuie încărcate.
În ceea ce privește inelele inteligente, nu sunt utile pentru mine, neavând notificări sau ecran.
la 21-03-2025 11:33 AM
Deci ecranul este diferențiatorul atunci când cauți un astfel de device. Am prieteni care folosesc Huawei band și sunt foarte mulțumiți per total de funcționalități. De cât timp ai Band 9 și în medie la cât timp ai schimbat smartband-urile pe care le-ai avut în trecut?
Mi se pare incredibil ce s-a întâmplat cu cele 2 smartband-uri Xiaomi, poate erau dintr-un lot defect 😂
Referitor la smartwatch, recunosc că și pe mine mă deranjează foarte tare cât de repede se descarcă bateria la Apple watch, ajung să încarc și la 2 zile, dar se încarcă destul de rapid.
la 22-03-2025 10:35 AM
Ecranul si vibratiile sunt cele mai importante pentru mine, intr-adevar.
Pe langa astea, am uitat sa precizez ca la fel de importanta a fost si lipsa de atentie pe care mi-o permit la dispozitive ieftine. La Apple Watch imi trebuie folie si grija sa nu il lovesc. La smartwatch-uri nu ma intereseaza ca am zgariat ecranul sau ca l-am lovit de perete. In mod surprinzator, nu am reusit sa stric astfel nici macar unul din band-urile pe care le-am avut.
Band 9 am de cand a aparut (aprilie 2024). Cu Band 6 am stat circa o luna. M-a convins, dar voiam always on display.
Imi gaseam motive sa schimba smartband-ul la fiecare iteratie, desi trecerile de la Xiaomi Mi 5 la 6, apoi la 7 si la 8 m-au dezamagit. Nu mai vedeam valoarea. Cela mai bune mi s-au parut 4 si 5. De la 6 am simtit ca am aruncat banii degeaba si am intentionat sa ma opresc din a cumpara urmatorul model, dar ajungeam sa cumpar totusi pentru ca pentru ca mi se stricau rapid si nu stiam de Huawei Band, iar ce mai gaseam mi se parea slab in comparatie (in special la baterie). Bratara de silicon de la Mi rezista circa 11 luni, iar dispozitivul moare imediat dupa (1-2 luni).
Daca si Huawei se strica dupa un an, incerc sa renunt de tot la smart sau trec pe smartwatch Garmin - tot scump mi se pare, dar refuz sa mai dau bani la chinezi pentru produse proaste care rezista doar un an.
la 24-03-2025 11:39 AM
Deci de cele mai multe ori le-ai schimbat după aprox. 1 an pentru ca s-au stricat. Să sperăm că smartband-ul Huawei pe care îl ai acum nu se strică după ce faci 1 an 🤞
la 21-03-2025 11:43 AM
Din 2017 folosesc un smartwatch și nu pot să mă despart de el. Unul dintre avantajele sale este durabilitatea; până acum am schimbat doar 3 astfel de dispozitive. Ideea unui smart ring mi se pare foarte interesantă, dar mă întreb cum aș putea să primesc notificări și, în același timp, să-mi monitorizez numărul de pași? :)))
la 21-03-2025 11:57 AM
Exact aceste minusuri mă descurajează la un astfel de gadget. Deci nici măcar o vibrație acolo.... măcar să știi că ai o alertă. Strict culegerea datelor despre activitatea efectuată și vizualizarea pe telefon la orice moment. Notificări? Zero!! Prea puțin pentru ceea ce aș dori de la un astfel de dispozitiv.
la 24-03-2025 12:00 PM
3 smartwatch-uri în 7 ani și ceva cred că e bine. Din ce motiv le-ai schimbat? S-au stricat sau doar ți-ai dorit să le schimbi la momentul respectiv?
@GeorgianaD a scris:
Ideea unui smart ring mi se pare foarte interesantă, dar mă întreb cum aș putea să primesc notificări și, în același timp, să-mi monitorizez numărul de pași? :)))
Nu prea le poți avea pe amândouă, așa-i 😂 dar cine știe ce o să mai apară, așa cum povesteam mai sus - inelul care proiectează notificările 😎
la 28-03-2025 09:02 AM
Le-am schimbat deoarece ma incanta ideea de a avea un model mai nou, iar penultimul model avut este in continuare functional si il foloseste zilnic sora mea.
Interesanta perspectiva de a avea un inel care proiecteaza notificarile, dar acum ma intreb, cum putem sa ne "citim" mesajele in spatiile publice si totusi sa avem intimitate? :))))
la 28-03-2025 09:31 AM
Cred că am văzut într-un film că puteai să vezi doar tu cu niște ochelari sau lentile 😂
la 28-03-2025 09:33 AM
Exact. Că doar de aceea s-au inventat acești VR.... doar că este încă un gadget în plus: inel+ochelari..... de soare chiar. 😎
la 28-03-2025 01:35 PM
Iar intr-un final, la ceas de seara, pui la incarcat: telefonul, inelul, ochelarii, lentilele, castile, iar lista poate continua :))))
la 28-03-2025 01:48 PM
Sa nu uitam sa ne scoatem pe noi din priza sa facem loc accesoriilor 🤣
la 28-03-2025 02:03 PM
Noi ne incarcam solar, suntem eco-friendly :)))
la 19-06-2025 06:25 PM
Cred că este un accesoriu frumos insa inutil întrucât trebuie stat cu el la încărcat seara de seara daca nu este un Huawei :))
Era mai bun accesoriu care sa se pună sub ceasurile normale pentru a putea înregistra toți parametrii.
la 19-06-2025 08:30 PM
De cand a aparut Apple Watch am utilizat aproape zilnic smartwatch-ul, fiindu-mi de folos la munca. Am schimbat ecosistemul cu Huawei si am ramas placut surprins de ceasurile acestora, insa am renuntat dupa ce au scos serviciile Google. In prezent, folosesc un Samsung Ultra si sunt foarte multumit de el. Nu cred ca ma pot obisnui cu inelul pe deget. :))
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor