la 28-01-2026 04:07 PM
Salutare!
Recent, Samsung a anuntat un nou Fold, concurent al Huawei Mate XT: Galaxy Z TriFold. Modul in care se face plierea imi aduce aminte de primul fold al celor de la Huawei: Mate X, a carui pliere se facea cu ecranul "la vedere" (spre exterior). Cei de la Samsung au decis pentru acest model o pliere G (sau, cum ii spun eu, pliere "in mod rulada").
Ce parere aveti? Care credeti ca ar fi mai utila (sau mai rezistenta) modalitate de pliere: modul samsung (G/"rulada") sau Huawei (Z/"eventai")?
Suse foto (site-uri oficiale):
As incepe eu o comparatie mica:
Voi ce ziceti? As zice sa nu ne legam de pret, intrucat ma astept sa fie destul de prohibitive (pentru Huawei variind de la 2.500$ la 3.500$, iar pentru Samsung aproximativ 2.900$).
28-01-2026 04:18 PM - editat 28-01-2026 04:28 PM
Anunțul este interesant și cu siguranță vor fi doritori la genul ăsta de gadgeturi. "However" am urmărit și urmăresc de ceva timp smartphone-urile pliabile, însă, din păcate, nu reușesc să accept display-ul interior din plastic. Am avut ocazia să testez aproape toate modelele apărute până acum și, deși exteriorul este premium, ecranul interior nu reușește să mă convingă - acel plastic imperfect îmi distrage atenția de fiecare dată.
Probabil sunt mai pretențios, dar prefer dispozitivele solide și trainice, iar pliabilele nu îmi transmit încă această senzație. Indiferent de metoda de pliere, mi se par mult prea sensibile pentru așteptările mele actuale. Poate mă înșel, însă aceasta este, sincer, opinia mea 😉 Pe scurt, sunt frumoase, spectaculoase și ... atât 🙂.
la 28-01-2026 04:27 PM
Pentru mine, desi imi plac (si imi place modul lor de "a fi"), mi se par prea scumpe pentru nevoile mele. Nu s-ar justifica nici macar un pliabil normal. Este evident ca s-a lucrat mult in domeniu (au durat cativa ani de la un pliabil "normal" la un trifold, dar cercetarea si dezvoltarea isi spun cuvantul).
la 28-01-2026 04:23 PM
Mi se pare tare ce fac ăștia cu telefoanele pliabile, dar eu tot la clasic rămân. Îmi place simplitatea, îl scot din buzunar, îl folosesc fără să mă gândesc la cum îl pliez sau desfac, și nu am griji că se strică ceva. Pentru mine, confortul zilnic contează mai mult decât să am cel mai nou gadget sau cel mai spectaculos ecran.
la 28-01-2026 04:35 PM
Sunt in asentimentul tau: modul de utilizare al unui telefon normal ("candybar") imi este indeajuns, desi, cand mai citesc diverse carti electronice parca se simte nevoia de un ecran mai mare (o tableta, ceva).
la 28-01-2026 04:40 PM
Dacă am nevoie de ecran mare, folosesc tableta. Telefonul pentru mine trebuie să rămână clasic: simplu, rapid și fără bătăi de cap. Și, sincer, mă gândesc la ce se întâmplă dacă intră nisip sau murdărie. Un telefon pliabil nu stă la fel de sigur/bine în buzunar.
la 28-01-2026 08:59 PM
O experiență personală cu un pliabil nu am, dar sunt sigur că, cel puțin momentan, posesorii unor astfel de telefoane sunt mai grijulii față de noi, ceilalți. 🙂
la 28-01-2026 07:16 PM
Salutare!
Prefer ceva clasic, dar cu specificații cât de cât ok, nu din astea scumpe și cam fragile, ca să nu zic altfel.
Foarte tari prezentările oricum!
Mulțumesc!
28-01-2026 09:00 PM - editat 28-01-2026 09:01 PM
Momentan aștept să văd pliabilul de la Apple, bine dacă vor cere 2000 euro pe el voi rămâne pe clasic 😁 am butonat într-un magazin un Samsung trifold și părea interesant
la 28-01-2026 09:08 PM
Mult succes să găsești un fold de la Apple la preț de "braga". Am pus mâna pe un Mate X 4 în urma cu câțiva ani și, față de Nova 8i al meu era rachetă. Evident, prețul era (și este în continuare) pe măsură.
28-01-2026 10:02 PM - editat 28-01-2026 10:04 PM
Mai mult de 5000,6000 lei nu as da pe un telefon, sunt conștient ca va costa peste 10000 lei un Fold de la Apple. Până la urmă îl cumpăr cu cardul de cumpărături dacă va fi ceva wow și chiar îmi va place. Îmi place și Samsung, cred ca și honor vor scoate modele trifold dacă nu au deja
la 28-01-2026 10:07 PM
Esti optimist. Probabil in jur de 15000 Ron.🙂
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor