la 19-04-2026 05:36 PM
Canal+ Group France pregătește o schimbare extinsă de identitate pentru canalele sale de film FILMBOX pe care le-a achiziţionat prin preluarea completă a companiei SPI International. Gigantul media francez intenționează să redenumească posturile FILMBOX existente în variante mai moderne, ca parte a unei noi strategii de unificare a portofoliului TV sub noul brand FilmBox+.
Astfel FilmBox devine FilmBox+ One, FilmBox Stars devine FilmBox+ Love&Crime, FilmBox Premium devine FilmBox+ Hits, FilmBox Family devine FilmBox+ Comedy, FilmBox Arthouse devine FilmBox+ Festival, FilmBox Extra HD devine FilmBox+ Emotion.
În alte țări europene, posturile FilmBox sunt disponibile și HD. În grila Orange, din păcate, doar FilmBox Extra este HD, celelalte având o claritate slabă a imaginii în format SD. Ar fi un plus ca, odată cu acest rebranding, să avem în grilă pachetul complet la calitate HD.
SPI International oferă și posturile tematice: DocuBox HD, FashionBox HD, FightBox HD, Fast & FunBox HD, Dizi HD, FunBox 4K UHD, GameToon HD, 360 TuneBox, EroX HD și EroXXX HD.
19-04-2026 05:47 PM - editat 19-04-2026 05:53 PM
Treptat vor fi introduse in format HD e o chestiune de timp. Ar fi super daca si pachetul 4K ar dispune de mai multe canale. Posturi noi ce pot fi introduse exista, vom vedea ce mutari vor face furnizorii din Romania..
la 19-04-2026 09:47 PM
Eu am activat extraopțiunea 4K mai mult pt. Eurosport 4K, dar mi-ar plăcea să fie completată și cu alte posturi ca Travel XP 4K, MyZen 4K, Stringray Festival 4K.
S-ar putea aduce îmbunătățiri în continuare și pe zona de HD, spre exemplu Nat Geo People în HD, Crime+ Investigation în HD, UTV + Balkanika Music + Tradițional TV + EMI TV trecute la HD, Nickelodeon în HD. Private TV în HD și Brazzers TV în HD (sunt în extraopțiune pt. care plătești 16 lei, dar oferite la calitate SD, deși pe Ines dispun și de variantă HD).
Extreme Sports Channel HD introdus în grilă.
Să te uiți la SD pe un TV cu diagonală de 160cm e tortură.
la 20-04-2026 05:39 AM
Fără îndoială, acolo unde este posibil, ar trebui făcută tranziția către HD. Televizoarele UHD și Full HD au devenit mult mai accesibile și predomină pe piață, iar conținutul SD arată destul de slab, mai ales pe ecrane de dimensiuni mari.
Cel putin canalele pentru care platesti suplimentar ar trebui sa aibe calitate HD sau sa mai adauge unele canale HD.
la 19-04-2026 06:31 PM
Salutare!
Cred că este un pas înainte și până la urmă vom beneficia de ceea ce trebuie.
Mă gândesc că este doar o chestiune de timp.
la 20-04-2026 09:28 AM
Salutare!
Ai un link cu stirea achizitiei? De cand au renuntat la abonamentele prin aplicatie (similar HBO Max), n-am mai urmarit stirile despre ei.
PS: Vad ca achizitia a fost in 2023 asupra SPI International.
la 20-04-2026 09:32 AM
la 20-04-2026 09:44 AM
Interesant. Google nu mi-a oferit nimic de la noi, ci doar stirea din 2023 cand au preluat cei de la Canal+ diferenta de participare.
https://senalnews.com/en/digital/canal-assumes-full-ownership-of-spi-international
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor