anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Raport MedUX 5G Q1 2025: Starea Calității și Experienței 5G în Europa

MihaiC99
Campion

Conform datelor prezentate în raportul MedUX, România se situează în  coada clasamentului european privind performanța rețelelor 5G. Viteza medie reală de descărcare atinsă pe teritoriul țării este de aproximativ 46 Mbps, semnificativ sub media regională și la jumătate față de Bulgaria.

2800.jpg

Una dintre cele mai mari probleme este disponibilitatea rețelei 5G, unde România se situează sub pragul de 35%.

2804.jpg

La capitolul redare video 4K, doar sub 29% din conexiuni susțin o experiență fluentă, ceea ce afectează semnificativ utilizarea platformelor de streaming.

2810.jpg

Situația nu este mai bună nici în zona de gaming, unde România înregistrează o latență medie de peste 59 ms, considerabil mai mare decât limita recomandată pentru o experiență bună de joc online.

2806.jpg

De asemenea, România se numără printre cele mai lente țări și în ceea ce privește încărcarea conținutului în social media, cu timpi de așteptare de peste 1,7 secunde – o valoare ridicată care afectează negativ utilizatorii în aplicații populare precum TikTok, Instagram sau Facebook.

2808.jpg

În ansamblu, România ocupă o poziție defavorabilă în cadrul peisajului european al rețelelor 5G, confruntându-se cu deficiențe semnificative în ceea ce privește acoperirea, viteza, latența și calitatea generală a serviciilor. Aceste limitări au un impact direct asupra experienței digitale a utilizatorilor și evidențiază necesitatea unor investiții consistente și a unei modernizări accelerate a infrastructurii 5G la nivel național.

Sursa informațiilor aici.

Raportul complet aici.

16 Răspunsuri 16

**beep**, acolo s-a ajuns? Eu inca imi prajesc ouale pe capota masinii

In plus de asta 4G-ul e mai liber, deci viteze mai mari... Asta pentru ca majoritatea nu stiu sau nu au chef sa comute intre frecvente.