anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange si Ministerul Transporturilor au semnat un acord privind preluarea segmentului fix Telekom Romania

FaraUnID
Campion certificat

Orange si Ministerul Transporturilor au semnat un acord de principiu privind preluarea segmentului fix Telekom Romania, acord in urma caruia statul ar urma sa detina 20% din actiuni, anunta hotnews.ro.

 

Telekom Romania Communications (in trecut, Romtelecom) reprezinta furnizorul de servicii fixe de televiziune prin cablu, internet si telefonie fixa detinuta in prezent de grupul OTE (aproximativ 54%) si statul roman (aproximativ 46%). Compania de telecomunicatii din Grecia OTE este detinuta in proportie de 47% de grupul german Deutsche Telekom si de Guvernul Greciei in proportie de 5%.

 

Telekom Romania Communications reprezinta operatorul care furnizeaza servicii fixe, nu servicii mobile, pentru servicii mobile exista o firma separata numita Telekom Romania Mobile Communications.

 

Conform zvonurilor aparute in presa de o perioada buna de timp, serviciile mobile Telekom ar urma sa fie preluate de Digi (RCS & RDS), desi Digi ramane liderul portabilitatii si in trimestrul trecut al anului 2020. Avand in vedere numarul mare de abonati Digi pe segmentul mobil, preluarea retelei mobile Telekom poate reprezenta o problema din punctul de vedere al Consiliului Concurentei.

 

Pentru finalizarea vanzarii companiei Telekom, pe langa acordul statului Roman ar fi nevoie si de acordurile Comisiei Europene, Consiliului Concurentei si a ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii).

 

Zvonuri privind dorinta Telekom de a pleca din Romania au aparut inca de la inceputul anului trecut iar pe langa Digi si Orange, alte companii precum Viacom, PPF si United Group si-au exprimat interesul privind achizitionarea serviciilor Telekom.

 

Din aprilie 2020, toti angajatii Telekom Sport au semnat cu Look iar posturile Telekom Sport sunt operate de Clever Media Network, fostii angajati Telekom Sport fiind platiti de tot de Clever Media. Anul trecut se anunta o actiune de concediere a aproximativ 700 de angajati Telekom, CEO-ul companiei justificand motive financiare.

 

Conform rezultatelor financiare publicate de Telekom pentru Q2 2020, compania a suferit o scadere 1% fata de aceeasi perioada din 2019.

 

Sursa - https://www.hotnews.ro

20 Răspunsuri 20

FLo1
#StarMember
Ce trebuie sa se intample se va intampla. Despre serviciile fixe era deja destul de clar. Dar despre serviciile mobile am inca dubii. Totusi in spatele bussinessului sta de fapt un bussiness cu portofoliu de clienti. Prea putin se pune baza pe obiecte de inventar sau mijloace fixe.

Miha_Z
#StarMember
De mult timp circula zvonuri si in sfarsit se concretizeaza ceva. Intrebarea mea este ce se va intampla cu angajatii Telekom? Ei pentru cine vor lucra, Orange sau Digi? 🙂

FLo1
#StarMember
@Miha Z: angajatii vor fi impartiti pe caprarii: o parte de-a stanga ceilalti de-a dreapta. Spatiile de vanzare la fel, sau poate chiar renuntat la ele. Oricum, partea de tehnic e usor de sortat, ca nu mai erau multi ca numar. Cu cei din vanzari care nu au prea vandut e mai greu la triaj, dar cu niste salarii de pomana ii vor pacali sa-si caute alt job. Asa se intampla in astfel de situatii la o multitudine de angajatori.

Razvan
#StarMember
Digi vizează doar spectrul, deși nu prea știu cum ar putea cumpăra doar atât. O parte din magazine vor fi păstrate, mai ales dacă nu sunt dublate de magazinele proprii. Cine mai știe, ce strategie au.

FLo1
#StarMember
Dragilor, o farama de bussiness, pe cale de a fi dizolvata daca nu este preluata (a se intelege "ti-o dau cu oricat pentru ca oricum nu mai am nevoie de ea") este mana cereasca mai ales ca Telekom-ul pe cale aeriana avea acoperire destul de buna mai ales pe rural, si chiar mai bine in zone unde Digi nu a ajuns prea extins (est, sud, centru). Deci harta acoperirii si acoperitilor se va schimba radical printr-o astfel de "manevra". Telefonia fixa are alt interes: fibra, pentru a prelua si partea de servicii pe fibra optica a Telekom. De aceea Orange este interesat de aspectul acesta al bussinessului. Despre sedii... apa de ploaie: caz concret si recent, preluarea Bancpost-ului de catre BT sau a UPC-ului de catre Vodafone. 1 din 10 sedii (si acelea, cazuri izolate) daca au fost preluate si modernizate dupa preluare. In rest toate s-au inchis pentru ca oricum erau inchiriate, nu erau spatii proprii.

FaraUnID
Campion certificat
Mai e mult pana departe! Momentan discutam despre un acord de principiu prin care Orange intentioneaza sa cumpere cca 50% din actiunile pe care statul roman le detine la Telekom Romania. Ori statul roman nu este actionar majoritar in acest caz. De asemena, finalizarea acestei tranzactii necesita acordul Comisiei Europene, Consiliului Concurentei si a ANCOM. Cum bine s-a punctat in stirea initiala, in momentul de fata, Digi si Telekom au impreuna un procent substantial de utilizatori pe parte de servicii mobile, prin prisma acelor abonamente de tip nelimitat si fara perioada minima cntractuala. Din acest motiv preluarea Telekom mobil de catre Digi poate reprezenta o problema din punctul de vedere al Consiliului Concurentei si/sau al Comisiei Europene deorece exista riscul ca Digi sa ajunga pe pozitie dominanta pe partea de servicii mobile si implicit la monopol in piata.

Razvan
#StarMember
Digi are deja monopol pe servicii fixe, cca 60% din piață, mă aștept ca CC să dea repede acceptul.

FaraUnID
Campion certificat
Digi este interesat de Telekom Mobil nu de Telekom Fix si prin aceasta achizitie risca sa ajunga pe pozitie dominanta si monopol in piata. Poate Consiliul Concurentei nu va avea nimic impotriva - nu de alta dar se afla sub autoritatea statului, adica acelasi stat care vrea sa-si vanda actiunile pe care le detine la Telekom Romania - dar, exista Comisia Europeana unde treaba nu functioneaza pe baza de rrromanisme.

Vio73
#StarMember & October Problem Solver
Pe Orange îi interesează doar serviciile fixe, lucru cunoscut de mulți ani de zile. Faptul că reușesc să facă această achiziție, îi va plasa oarecum pe picior de egalitate cu concurența, doar că Telekom are o infrastructură învechită în mediul rural, pe care vor fi nevoiți să o schimbe.

FaraUnID
Campion certificat
Spre deosebire de Orange, Telekom chiar are infrastructura in rural. Ca-i cupru, ca-i aluminiu, dar ea exista si Telekom ofera servicii fixe pe acea infrastructura. Nu stiu cat de pe picior de egalitate cu concurența va fi Orange dupa ce aceasta achizite se va perfectata, pentru ca Telekom a pierdut masiv clienti fix in zona asta, a serviciilor la punct fix, pentru ca internetul lor fix venea la pachet cu telefonul fix. Chiar daca acel telefon fix era pur decorativ si aduna praf pe masuta din hol. Ori un client care a plecat cu un gust amar si cu senzatia ca a fost bataia de joc a companiei este apoape imposibil sa-l aduci inapoi. Indiferent despre ce companie discutam!

FaraUnID
Campion certificat
@DanielaH & @MihaelaC Daca Orange peria Telekom Fix iar Digi preia Telekom Mobil, ciobanul Ghita pentru cine va mulge oile: Pentru Orange sau pentru Digi? Recomandarea mea ar fi sa-l antamati de pe acum, pana nu primeste viza si cetatenie de Belgravistan!

FLo1
#StarMember
@FaraUnID: Intrucat "ciobanul Ghita" e entuziasmat de partea de mobilitate eu il prefer in "Belgravistan". In plus, nu e genul de marketing promovat de Orange, adica acest cioban era oricum prea mult pentru Orange deoarece risca sa vanda toate mioarele de pe pajistea portocalie. Nu e bine, nu e bine deloc.

Miha_Z
#StarMember
Nu va legati de ciobanul Ghita. :))) Mie nu mi-a placut nici la Vodafone si nici la Telekom. Sper ca Orange sa "nu se incurce" cu el ca si-ar strica imaginea. Si asa sunt multi clienti nemultumiti de serviciile Telekom si modul lor de facturare. Daca vor prelua si metoda lor de marketing vor arata ca de fapt sunt la fel si practica acelasi sistem. Dar nu va renunta Orange la Millidge si Doig in favoarea lui Ghita.

FaraUnID
Campion certificat
Millidge si Doig sunt pe segmentul prepay. Ghita va mulge oile de pe abonament!