anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange România va scumpi abonamentele începând cu data de 6 aprilie

Calin12
Junior entuziast
77 Răspunsuri 77

Antonescu
Explorator entuziast

Buna ziua,

Am primit azi o notificare cum ca de luna viitoare prețul abonamentului meu va crește cu 6.8%! Am verificat contractul amănunțit, dar nu am aceasta clauza stipulată! Ce pot sa fac?

MihaiC99
Campion certificat

Salutare!

Cand ai prelungit ultima oara abonamentul?

Antonescu
Explorator entuziast

In octombrie 2024! Nu am acea clauză. Chiar și cei de la 300 au verificat și nu o regăsesc!

MihaiC99
Campion certificat

Ai o sectiune clauze contractuale de baza in contract?

9490.jpg

Antonescu
Explorator entuziast

Exact asta nu o am. Nici fizic și nici online

MihaiC99
Campion certificat

Interesant, contractele din acea perioada contineau aceasta clauza. Cei de la Orange ce spun?

https://www.orange.ro/docs/termeni-si-conditii/pdf/2024-10/Contract-A4-standard-de-mana-Voce,Date-si... 

Salutare!

La toți ni se vor majora, am primit și eu notificare încă de luna trecută.

S-ar putea să scape doar cei care prelungesc luna aceasta contractul sau până la data la care sunt notificați, dar nu sunt nici așa convins că nu mai vine niciun val.

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

Grizzi
Începător

Am primit un mesaj SMS precum ca de la 1 Aprilie se scumpește abonamentul cu 6,8 % !!!! Atunci de ce mai semnam contracte pe termen , exemplu 2 ani ? Eu o sa cer rezilierea contractului sau renegocierea contractului ! Boi ce spuneți? Mulțumesc 

MihaiC99
Campion certificat

Salutare!

Trebuia sa citesti contractul atunci cand l-ai semnat.

9490.jpg

Salutare!

De aproximativ 4 ani (plus sau minus), exista clauza in contract privind inflatia si nu reprezinta motiv de reziliere fara penalitati. Poti incerca o negociere, dar nu stiu daca se va rezolva ceva, in special daca nu te apropii de finalul contractului. Repet: poti incerca. Nu ai ce pierde.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

MihaiC99
Campion certificat

Cum ar fi sa renegociezi in fiecare an?🙂

Cred ca o data la mai multi ani s-ar putea: contractezi serviciile in ianuarie si anul urmator poti face negociere.

Practic, se poate numi negociere in fiecare an 😋

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

AS
Începător

Buna ziua , este pentru a doua oara cand orange imi mareste abonamentul la telefon folosindu-se de diverse speculatii prima oara a fost un cost suplimentar din cate imi aduc aminte cam de 1,5 euro si astazi sub un alt pretext cu 6,8 %, abonamentul este pe persoana juridica , oricum mai am aproximativ 2 luni obligatie contractuala si voi pleca de la ORANGE la orice alta firma care nu se joaca cu planul tarifar. Scrieti si voi daca este normal; imi invoca contractul acel contract care abia il citesti iti trebuie lupa sa poti descifra ceva , astept un comentariu din partea voastra !

Multumesc !

MihaiC99
Campion certificat

Salutare!

Majorarea de 6,8% este reală și este prevăzută în contract. Aceasta se aplică atât persoanelor fizice, cât și juridice. Conform clauzei, Orange poate ajusta abonamentele o singură dată pe an, cu un procent de maximum 8%. Eu sunt persoana fizica si am primit aceasta notificare.

"10. Modificarea tarifelor
Orange România are dreptul de a modifica tarifele pentru serviciile contractate de către Client conform indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC / HICP-annual data average index and rate of change), respectiv rata medie anuală a inflației stabilită pentru România de către Eurostat, Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, valabilă la data la care se implementează modificarea, dar nu mai mult de 8% din prețurile standard ale serviciilor (fară eventuale reduceri) prezentate în Contract.

Orange România are dreptul să aplice modificarea de mai sus o singură dată pe an, în mod automat, fără a mai fi necesară altă formalitate sau consimțămantul Clientului în acest sens, exclusiv în temeiul notificării trimise de către Orange România.
Notificarea poate fi comunicată prin intermediul facturii de servicii, prin SMS, e-mail sau scrisoare.
Având în vedere faptul că posibilitatea de modificare a tarifelor, precum și mecanismul de aplicare a acesteia au fost agreate de către Parți încă de la încheierea Contractului, actualizarea tarifelor în temeiul prezentului articol nu reprezintă o modificare unilaterală.

6 7 Prin semnarea prezentului Contract Clientul este de acord cu aplicarea mecanismului de modificare a tarifelor pentru toate numerele și serviciile contractate de client, atât prin prezentul act cât și pentru numerele și serviciile contractate anterior și active la data aplicării mecanismului de modificare, dacă este cazul."

Vio73
#StarMember

Salutare!

Și eu am primit acea notificare de majorare a abonamentelor începând cu luna aprilie. Știu că este neplăcut, dar asta este situația !

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.