11-12-2025 05:07 AM - editat 11-12-2025 05:10 AM
Netflix a anunțat pe 5 decembrie 2025 că a semnat un acord pentru a prelua studiourile de film/televiziune ale Warner Bros Discovery — inclusiv brandurile HBO și HBO Max — într-o tranzacție evaluată la aproximativ 82,7 miliarde de dolari.
Tranzacția marchează cea mai mare consolidare de forţe în industria de divertisment de la cumpărarea 20th Century Fox de către The Walt Disney Company în 2019.
În ciuda acordului, preluarea nu este imediat completă — procesul va include separarea activelor de televiziune prin cablu (canale precum CNN/TNT) într-o entitate independentă (planificată pentru 2026), urmată de aprobări de reglementare.
Companiile spun că, pentru moment, utilizatorii (inclusiv cei din România) nu vor vedea schimbări — prețurile abonamentelor rămân aceleași, iar accesul la conținut nu se modifică imediat.
la 11-12-2025 05:50 AM
Cred cei de la netflix sau grabit sa anunte ... sefi de la Paramount Skydance au venit cu o oferta de 108 miliarde dolari pentru "fratii" Warner (oferta deschisa pana pe 8 ianuarie) ... ramane de vazut ce va fi 😋
11-12-2025 05:57 AM - editat 11-12-2025 06:04 AM
Salutare!
Vedem ce va fi și cu asta, că s-ar putea să se lase și cu prețuri mai mari. Atât că erau deja cam mari și nu mai pot cere prea mult, dar cine știe!
Mulțumim!
la 11-12-2025 06:00 AM
Salut eu cred ca este totuși si un avantaj pentru cei care plăteau deja aceste platforme separat. Este foarte probabil sa crească si prețul.
la 11-12-2025 09:31 AM
Eu zic ca vor creste pretul in urmatorul an sau dupa integrarea efectiva a celor doua platforme. Libraria HBO este destul de mare si a costat ceva pentru a fi produsa, iar costul cam trebuie recuperat.
la 11-12-2025 06:38 AM
Când competiția dispare, clienții sunt cei care pierd. Sper ca această tranzacție să nu aibă loc.
la 11-12-2025 09:36 AM
N-as zice ca dispare competitia. Problema la platformele de streaming este fragmentarea pietei. Cand erau doar Amazon Prime, Netflix si Youtube Premium era oarecum bine. Cand au aparaut HBO Max (Discovery+ in piata Nord Americana), Disney+, SkyShowtime am inceput sa simtim pretul platit: fiecare si-a luat "jucariile" pe propria platforma si a obtinut exclusivitate pe anumite titluri/serii/productii.
Ca sa dau un exemplu: cate productii Disney sunt pe HBO Max sau pe Netflix? Asa ziceam si eu... Nu mai e o "biblioteca" universala unde "citesti" majoritatea filmelor (cum ar fi ca romanele Agathei Christie sa fie disponibile doar la Biblioteca Judeteana Cluj, iar cele ale lui Sir Arthur Conan Doyle doar in Bucuresti?)
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor