la 17-06-2021 11:25 AM
Cercetătorii de la Universitatea din Washington au dezvoltat o metodă de învățare profundă care poate transforma o singură imagine statică în videoclip
Este un alt exemplu de utilizare a inteligentei artificiale care demonstrează beneficiile potențiale ale tehnologiei și, deși este similară tehnicilor pe care companiile precum MyHeritage https://comunitate.orange.ro/questions/2617334-myheritage-animati-fotografii-familie-ajutorul-deepfa... le folosesc pentru a aduce la viață fotografii ale unor rude vechi, această nouă abordare se concentrează în schimb pe fenomenele naturale care curg, cum ar fi apa, fum, ceata și nori.
Dezvoltat la Școala de Informatică și Inginerie Paul G. Allen de la Universitatea din Washington, modelul nu necesită nicio contribuție speciala din parte utilizatorului, alta decat o simpla fotografie statică.
Ca și în cazul oricărei prelucrări automate a imaginilor realizate prin metode deep learning, procesul începe cu instruirea motorului de inteligenta artificiala, care în acest caz a fost realizat folosind mii de videoclipuri cu râuri, cascade, nori, ceata, fum și clipuri cu miscarile oceanelor.
Procesul începe cu rețeaua neuronală care încearcă să prezică mișcarea unui element, având doar un singur cadru de pornire aka o imagine statica.
După ce idendificarea elementelor a avut loc, acestea au fost comparate cu rezultate reale identice astfel încât motorul AI a fost capabil să identifice in mod corect curgerea unei ape, miscarea norilor, a fumului, a valurilor, a cetii.
Motorul AI a intervenit asupra fotografiilor statice determinand modul în care fiecare pixel ar trebui să se deplaseze cadru cu cadru pentru a crea o animație scurtă. Acest aspect a creat provocări, deoarece râurile și cascadele sunt fenomene perpetue, iar fluxul de pixeli trebuie completat în mod constant acolo unde începe să se miște.
Cercetătorii au dezvoltat o altă tehnică numită „stropire simetrică” care prezice mișcările unui flux care se deplaseaza înainte în timp, dar și cele aferente unui obiect care se mișca înapoi. Rezultatul consta în două animații diferite care, atunci când sunt combinate inteligent, creează o mișcare perpetuă, credibilă, care este perfect buclată.
Uneori rezultatele sunt foarte aproape de a fi foto-realiste, dar alteori există indicii vizuale subtile despre autenticitatea a ceea ce vezi.
Unul dintre lucrurile pe care metoda de învățare profundă dezvoltata de cercetători îl ignoră este modul în care mișcarea apei și a fumului poate distorsiona lumina. Ondulațiile din partea de jos a unei cascade distorsionează reflexele în moduri complexe pe care creierul tău este obișnuit să le vadă și, atunci când nu sunt recreate cu precizie, sunt foarte vizibile. Același lucru este valabil cu modul în care ceața sau fumul ascund și distorsionează ceea ce se află în spatele lor.
Sursa - https://gizmodo.com/researchers-can-now-make-moving-videos-from-just-a-sing-1847109730
Pur si simplu NO COMMENT.
Rezultatele vorbesc de la sine. Retineti faptul ca s-a plecat de la o singura imagine statica, adica de la un singur cadru si s-a ajuns la un clip video.
la 17-06-2021 03:46 PM
la 17-06-2021 04:50 PM
la 17-06-2021 05:06 PM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor