anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google Messages primește noi îmbunătățiri pentru blocarea mai eficientă a mesajelor SPAM

alexeugeniu
Junior entuziast

Salutare,

Pentru cei care utilizeaza Google Messages in locul mesageriei clasice de SMS ar fi o veste foarte buna pentru noi avand in vedere ca sunt din ce in ce mai multe SMS-uri de tip phishing pe care nu ni le dorim si care de multe ori sunt deranjante sa tot dai DELETE la ele.Am vazut multe topicuri pe aceasta tema cu useri deranjati de tot felul de scam-uri si am zis ca ar fi util acest topic pentru noi toti;

google.jpg

"Google Messages primește noi îmbunătățiri pentru blocarea mai eficientă a mesajelor SPAM, Google profitând de acoperirea uriașă pe care o are cu aplicația menită să înlocuiască mesageria SMS, introducând filtrarea mesajelor în funcție de locația geografică a expeditorului.

Descoperit în codul aplicației, noul filtru (momentan inactiv) se bazează prezumția că mesajele primite de la contacte necunoscute și localizate în altă țară au șanse mari să fie din categoria SPAM, cum sunt cele folosite pentru atragerea de victime în scheme de fraudare, sau pentru propagarea de malware. Probabil că Google are o metodă și pentru diferențierea mesajelor SPAM de cele legitime, cum sunt cele trimise companii sau de furnizorii unor servicii cu care ai interacționat prin alte canale de comunicație.

Atentie-la-fraudele-prin-SMS-2-1024x507.png

 

Google folosește și alte metode pentru identificarea mesajelor nesolicitate și păstrarea cât mai curată a inbox-ului, cum ar fi analizarea cu ajutorul AI a tiparelor care pot indica o operațiune de SPAM (ex. autorul trimite multe mesaje către contacte cu care nu a mai interacționat în trecut), dar și raportări primite din partea utilizatorilor care primesc astfel de mesaje.

Cât despre mesajele potențial nedorite, primite de „peste mări și țări”, acestea vor apărea într-un nou folder dedicat, etichetat ”cross-country”. Probabil că abordarea nu este prea diferită celei folosită cu tradiționalul folder de SPAM, fiind activate anumite protecții precum dezactivarea link-urilor potențial infectate. De asemenea, probabil că va exista și un buton ”Empty Folder” pentru ștergerea la grămadă a mesajelor încadrate la această categorie. Acest tip de sortare va fi opțional, oferind utilizatorilor libertatea de a alege dacă doresc să sorteze mesajele pe baza acestui filtru sau nu.

Google Messages oferă deja câteva modalități pentru încadrarea mesajelor pe categorii. Există inbox-ul principal, în care ajung majoritatea mesajelor, precum și un folder de mesaje arhivate. Mesajele cu autor necunoscut identificate ca Spam, sau care provin de la un număr blocat, sunt stocate în același folder. De asemenea, există și opțiunea pentru etichetare manuală, încadrând mesajele primite de la anumiți expeditori într-un folder special creat pentru acestea. Curând, va exista și opțiune pentru ascunderea automată a mesajelor primite de la anumite contacte, încât acestea să nu apară evidențiate în Inbox sau să fie anunțate printr-o alertă de notificare."

Sursa: ZONAIT 

Succes!

2 Răspunsuri 2

FLo1
#StarMember

Mulțumim. Deși utilizez Android, nu sunt un fan al acestei aplicații. de altfel nici mesajele SMS nu mai sunt atât de multe de la ”inventarea” alternativelor de comunicare care încep să ia locul nu doar al mesajelor, ci inclusiv al email-urilor, dar și al apelurilor (în cazul unui video call). Un exemplu în acest sens este prea-utilizatul Whatsapp. 🙂

De ce? Pentru că este mai ușor să trimiți o imagine sau un mesaj având un număr de telefon, decât alte detalii. Inclusiv și transferurile bancare de sume mai mici se fac mai nou pe baza unui ”număr de telefon” asociat. 

Vio73
#StarMember & September Problem Solver

Salutare!

Nu folosesc așa ceva, dar cred că poate fi utilă celor care o folosesc.

Mulțumim pentru prezentarea laborioasă și toate detaliile oferite!