De regula, cand piata se restrange si nu mai exista competitori, nu mai exista acea motivatie de a face lucrurile mai mult, mai bine, mai calitativ iar consumatorul final devine prizonierul serviciilor deja existente pe piata si a "fratiei inelelor" intre providerii de la noi.
Pentru ca, hai sa fim seriosi, in momentul de fata in Romania nu exista o concurenta reala, o concurenta pe bune. Toti providerii de la noi au incheiate diverse parteneriate intre ei, parteneriate in urma carora se protejeaza reciproc, iar singurul care are de suferit este.....?!?!? Exact clientul final, care este privat de oferte adaptate pe nevoile sale reale si este constrans sa aleaga oferte adaptate pe interesele tacite ale providerilor.
Nu stiu cat de mult se va axa Orange in a aduce fibra in segmentul rural, mai ales ca au in lucru investitia in infrastructura 5G. Treaba asta trebuia facuta de Telekom - sa aduca fibra in rural pe o infrastructura deja existenta - si daca o faceau, in momentul de fata se mictionau cu bolta atat pe Orange cat si Vodafone.
Personal ma bucur de faptul ca scapam de modelul "nemtesc implementat de romani" la Telekom-ului, un model de bussiness complet idiot pentru piata de la noi. In acelasi timp, ca si actual client de pachet 3Play de la Telekom stau sa ma gandesc ce poate sa-mi ofere Orange astfel incat sa ma faca sa raman.
In ceea ce ma priveste: Dpv al DTH-ului stau intr-un unghi mort, iar CATV-ul digital este o gluma proasta. Prin urmare, in cazul meu, singura optiune pentru televiziune digitala este IPTV. Si cum singurii care au asa ceva sunt cei de la Telekom, daca Orange va renunta la platforma IPTV Telekom in favoarea Orange TV Go sau daca pretul platit de mine in momentul de fata se va majora..... Vodafone scrie pe mine.