anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

CoderDojo - O Academie Online Pentru Micii Programatori

FaraUnID
Campion certificat

Platforma CoderDojo pune la dispoziția elevilor, profesorilor și mentorilor în mod gratuit resurse necesare dezvoltării în mod autonom sau în cadrul unui dojo a competențelor de programare.

 

Ideea centrală a atelierelor CoderDojo este de ajuta copiii să învățe programare  aplicat, prin proiecte, copiii trecând astfel prin toate etapele de implementare ale unui proiect: definirea scopului proiectului, analiză, design, programare, testare, imbunatățirea proiectului cu funcționalități noi.

 

Platforma este o academie online, in limba romana,  unde, parcurgând modulele de e-learning organizate pe grupe de vârstă și niveluri de competențe, cei mici, vor putea să își creeze un spațiu de învățare inovator și atractiv.

 

CoderDojo Tech Academy este un proiect al CoderDojo Bucureşti în parteneriat cu Școala de Valori, parte din programul Alt Viitor, un proiect educațional susținut de Microsoft România.

 

Programul va pregăti elevii în limbaje de programare diverse precum: Scratch, Java Script, Phyton, HTML & CSS & Java Script, C++, utilizând platforme create special: Scratch, Minecraft Education Edition, Khan Academy.

 

Alt Viitor susține acestă inițiativă curajoasă, completând pe de o parte activitatea școlară, iar pe de altă parte, oferind suport profesorilor ca să poată preda noile noțiuni. Misiunea Microsoft este să sprijine fiecare persoană și organizație șă își atingă pe deplin potențialul. Ca parte a acestei misiuni, considerăm că tehnologia poate fi folosită drept instrument de către elevi și profesori pentru a construi viitorul. Iar rolul nostru este să ne asigurăm că există acces la astfel de tehnologii.

 

1. CE ESTE CoderDojo?

 

CoderDojo reprezintă o mișcare globală, constituită din cluburi deschise si gratuite (denumite dojo-uri) destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani (Ninjas), unde aceștia pot explora universul fascinant al tehnologiei și unde pot învăța programare gratuit cu ajutorul mentorilor voluntari. Misiunea CoderDojo este de a oferi tinerilor din întreaga lume oportunitatea de a învăța programare într-un mediu prietenos și sigur.

 

2. POVESTEA CoderDojo

 

Mișcarea a fost fondată de James Whelton și Bill Liao. James era un tânăr programator în vârstă de 18 ani care conducea un club de programare în cadrul școlii sale. Bill, un antreprenor și filantropist, a sesizat impactul pozitiv adus de James și s-a decis să dezvolte proiectul. Lucrând împreună, ei au pus bazele CoderDojo și au deschis primul Dojo pe 23 iulie 2011 în Co. Cork, Irlanda.

 

În prezent, modelul CoderDojo s-a răspândit în întreaga lume, la finalul anului 2017 activau 1520 de Dojo-uri, în 92 de țări.

 

Asociația CoderDojo București este parte a mișcării internaționale CoderDojo. Suntem 30 de mentori voluntari entuziaști, care lucrează în domeniul IT și în alte domenii conexe, și oferim cu drag din timpul nostru liber și din cunoștințele noastre celor aproximativ 400 de copii înscriși la atelierele noastre.

 

Portalul CoderDojo - https://www.academiacoderdojo.ro

6 Răspunsuri 6

Jay
Campion certificat
Frumos ca împarte din timpul, cunoștințele și resursele lui.. Le tine, celor mici, mintea antrenata si ocupata, sa nu-si gaseasca lucruri mai puțin bune de făcut..

Vrajitoarea
Cunoscător
E ok Coder Dojo, al meu a participat la un curs de programare organizat de o asociatie la biblioteca judeteana si au lucrat pe aceasta platforma, dar se poate face cont si invata si fara sa participi la asemenea cursuri. E destul de intuitiv, primele sunt destul de simple, le-a facut si cel mic (a trebuit sa-i fac si lui cont), doar ca trebuia sa stea langa el cineva sa-i citeasca cerintele.

Miha_Z
#StarMember
CoderDojo academiea online pentru programare e utila pentru copiii care isi doresc sa dobandeasca noi cunostinte in IT si in plus e si gratuit. Cum tinerii sunt fascinati de tehnologie vor fi multi doritori al acestui program.

FLo1
#StarMember
E uimitor cata programare si dexteritate la tehnologie si utilizarea ei au acesti viitori tineri, dar paradoxal iti vine sa plangi cand vezi ca acestia nu sunt invatati si nu stiu totodata sa trimita un email sau sa foloseasca un banal program de OFFICE: Word, Excel, Powerpoint (de Access nu mai vorbim) sau ce-o fi el. Cand viseaza la calcule si functii in word si nu stie sa faca tabele decat in Excel, cand tremura la un simplist "examen" online cu subiecte din suita OFFICE... orice "perietura" privind sclipirea de viitor "mare programator" pentru mine nu face 2 bani. Pacat generatie milenium.

FaraUnID
Campion certificat
Din pacate, scoala romaneasca inca pregateste "specialisti" in meserii care in 15 ani, maximum 20 ani, vor disparea complet sau care vor avea o cautare extrem de redusa. Sistemul de invatamant de la noi este complet depasit, iar acest aspect a fost evidentiat in perioada starii de urgenta colaborata cu migrarea invatamantul online: Am avut extrem, extrem de multe cazuri de profesori care nu stiau sa utilizeza PC-ul si platformele de e-learning.

Vio73
#StarMember & October Problem Solver
Sunt destule cazuri, dar sunt și destui profesori care s-au adaptat din mers! Și eu am colegi mai în vârstă care nu se descurcă, dar cei tineri sau de vârstă medie, nu au probleme deloc, ba chiar se descurcă de minune. Mai rău a fost că unii elevi nu s-au descurcat sau nu au avut chef să intre pe platforme, invocând diverse motive.