la 11-06-2021 02:19 PM
Configurarea și utilizarea în siguranță a dispozitivelor cu sistem de operare Android
Android este un sistem de operare pentru dispozitivele mobile, dezvoltat și comercializat de Google, pentru a fi utilizat într-o varietate de dispozitive portabile, cum ar fi smartphone-urile, tabletele și nu numai. Deși acest ghid este potrivit pentru mai multe versiuni de Android, a fost conceput folosind un dispozitiv care rulează cu Android 10, configurat pentru modul business.
În continuare, este pusă la dispoziție o listă de politici de configurare care pot fi preluate și folosite ca punct de plecare pentru setarea propriului dispozitiv.
1. SECURIZAREA DISPOZITIVELOR ANDROID
1.1 Recomandări generale
2. APLICATII DE LUCRU
Majoritatea companiilor vor dori să le ofere utilizatorilor o serie de aplicații dedicate productivității și businessului, astfel încât aceștia să poată accesa documente, crea conținut și colabora de la distanță. Este recomandată folosirea aplicațiilor integrate în serviciile companiei din care faceți parte. Aceste aplicații au un grad mai ridicat de încredere și de securitate, deoarece producătorii lor oferă o trasabilitate a calităților tehnice pe care le dețin.
Aplicațiile terțe folosite la muncă ar trebui să provină exclusiv din catalogul de aplicații al companiei, care conține doar aplicații pre-aprobate și sunt gestionate printr-un serviciu MDM. Aplicațiile instalate astfel vor putea fi supravegheate, având acces la datele de serviciu. Includerea în catalogul aprobat a unor aplicații cu privilegii ridicate, cum ar fi aplicația de tastatură terță sau extensiile de rețea, trebuie realizată cu precauție, deoarece aceste tipuri de aplicații pot accesa cantități mari de date și, prin urmare, prezintă un risc mai mare pentru companie.
Dacă dispozitivul Android este configurat să fie un unul exclusiv dedicat activității profesionale, magazinul privat Google App al companiei va permite accesul utilizatorului doar la aplicațiile pre-aprobate. Totuși, în configurațiile hibride, atât pentru uz personal cât și pentru uz profesional, unele aplicații instalate din magazinul public Google Play nu vor fi supravegheate de companie și nu trebuie să aibă acces la aceleași date. Pentru mai multe informații referitoare la acest tip de configurație și la riscurile implicate, consultați instrucțiunile puse la dispoziție pentru aplicațiile terțe.
3. CONFIGURAREA DISPOZITIVULUI
După ce a fost ales un serviciu MDM, o arhitectură și o strategie de gestionare a aplicațiilor, trebuie aleasă o configurație prin care să se poată implementa controlul asupra dispozitivului mobil.
În mod special, configurația trebuie să includă politici care gestionează și supraveghează:
Sursa - https://cert.ro/citeste/ghid-companii-dispozitive-android
Desi este un ghid destinat companiilor, anumite recomandari se pot aplica si zona de home user sau in zona home network, small office.
la 11-06-2021 02:23 PM
la 11-06-2021 02:41 PM
la 11-06-2021 03:49 PM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor