anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

VoLTE Google Pixel 9

AdiCarstea
Începător

Salut comunitate.

Vă rog să mă ajutați cu următoarea problemă. Am un pixel 9 pro xl achiziționat de la Vodafone, dar îl folosesc cu un abonament Orange. Este actualizat la Android 15. Nu îmi funcționează apel pe 4G :(, de fiecare dată când sun sau primesc apel, trece pe H. Știu că Orange nu este partener oficial în România pentru Google Pixel, însă poate primesc un sfat și ajutor aici.

Scuze dacă nu am ales corect secțiunea forumului, se poate muta in cea corectă.

Mulțumesc frumos!

10 Răspunsuri 10

FLo1
#StarMember

@AdiCarstea> Faptul că ”nu funcționează apel 4G” e una, iar aspectul că ”trece pe H când apelezi” este alt aspect. De ce? Pentru că, tocmai datorită faptului că apelul utilizeză și bandă de date (pentru apel HD), în timpul apelului strict pentru date mobile rămâne disponibilă doar banda de 2G (maxim 3G). Și e valabil la multe alte modele de telefon (BTW: chiar și la Samsung), comportamentul fiind influențat de benzile disponibile (aferente) antenei la care este telefonul conectat. 

Ca o concluzie: Apare că ai ”apel 4G” activat? Atunci fi sigur că e activ, cu atât mai mult cu cât schimbă banda de date mobile în timpul apelului, chiar și la apelurile primite, nu doar la cele inițiate de tine.

@FLo1 îți mulțumesc mult pentru răspuns. Însă înainte să postez acest aspect, am căutat pe acest forum și am găsit că fix pentru pixel a mai fost această problemă discutată, este chiar și un tutorial pentru activare VoLTE, VoWiFi, 5G, asta înainte să fie oferite oficial de Orange. Mă gândeam că odată cu android 15 a reapărut problema pentru VoLTE... Anyway, apel pe rețeaua 4G pentru mine înseamnă să îți rămână disponibilă această rețea de date pentru navigare ;). 

Aștept și alte păreri și sfaturi. Mulțumesc frumos.

Și totuși nu rămâne, chiar și cu o conectare la 5G (nu din 4G+). Și nu e doar la Pixel ci chiar și la alte modele (mărci) de telefoane. Dar în general depinde și de benzile disponibile antenei la care ești conectat, astfel încât agregarea pentru 4G+ să rămână ON în timpul apelului ... sau nu.

MihaiC99
Junior entuziast

Buna,

Eu pățesc acest lucru doar când apelez numere scurte gen 112, *2020 etc.

In rest nu sunt probleme.

Înainte de apel îți arată că ai VoLTE activat (ai VoLTE activat din setări telefon).

1000000331.jpg

Oare chiar ar fi nevoie de ”HD” într-un apel la 112? Întreb doar....

HD nu, dar pentru o localizare mai buna... 2G este inutil. Stiu, se poate face triangulare cu celelalte antene, dar e mai rapid... teoretic. Plus ca trebuie avut in vedere si oprirea antenelor 2G si 3G, deci cam e nevoie de implementare in noua tehnologie.

La aceste cazuri prea puțin se merge pe GPS. Mai ales dacă nu ai telefon cu funcție activă. În general e pe ”antena la care ești conectat”.

Salut. VoLTE este activ. @MihaiC99 tot pixel 9 pro? Precizez că am și alte tel, un Samsung și un iPhone, pe care nu am probleme. Această problemă semnalată este specific pentru un pixel 9 pro xl.

Mulțumesc.

1000029868.png

1000029870.png

Pentru suport/informatii ai putea lua legătura și cu serviciul clienți Orange prin telefon 300.