Daca numarul de telefon nu iti apare, nu poti face nimic. Cu exceptia serviciilor speciale (ex: politie), nu exista o metoda prin care sa poti afla cine te suna sau de pe ce numar ai fost sunat(a). Daca apelurile sunt efectuate catre un telefon fix, exista unele modele de telefoane care pot sa iti arate caller ID-ul (CLID sau CLIP era prescurtarea pentru acel sistem la telefoanele fixe, nu mai stiu exact) daca e trimis. Daca apelantul suna cu numar ascuns oricum nu poti face nimic. Mai mult decat atat, in functie de cum sunt configurate retelele, numerele pe care le vezi pot fi trucate - in mod accidental, am reusit sa fac sa para ca sun de pe un numar, cand in realitate sunam de pe altul. E ceva ce se foloseste in special la centralele telefonice (spre exemplu, sa para ca esti sunata din centrala si sa nu vezi numarul real al apelantului).
Ai putea incerca sa faci plangere la politie oferind cat mai multe detalii. Institutiile statului au mijloace tehnice si juridice de a merge mai departe. Dar altfel nu poti face mai nimic.
De asemenea, s-ar putea sa poti redirectiona apelurile catre un numar de mobil si sa vezi daca iti prezinta numarul apelantului sau numarul tau de telefon. Incearca sa formezi *21*numarul_tau_de_mobil# de pe telefonul fix pentru activare sau verifica la operator daca te poate ajuta. Pentru dezactivare, codul este #21#.
Nu mai am un telefon fix de ani de zile si nu am cum sa testez daca astea functioneaza...