anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Lista de numare apelant si apelat pe fix?

Mama mea, in varsta de 79 ani primeste in mod sistematic telefon de la o persoana care o manipuleaza. Cum pot obtine lista de numere care o apealeaza si pe care le apeleaza mama mea de pe si pe telefonul fix?
1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember
Numerele apelate, cred că le poți vizualiza din aplicația My Orange Fix.

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

Trixen_old
Cunoscător
Daca numarul de telefon nu iti apare, nu poti face nimic. Cu exceptia serviciilor speciale (ex: politie), nu exista o metoda prin care sa poti afla cine te suna sau de pe ce numar ai fost sunat(a). Daca apelurile sunt efectuate catre un telefon fix, exista unele modele de telefoane care pot sa iti arate caller ID-ul (CLID sau CLIP era prescurtarea pentru acel sistem la telefoanele fixe, nu mai stiu exact) daca e trimis. Daca apelantul suna cu numar ascuns oricum nu poti face nimic. Mai mult decat atat, in functie de cum sunt configurate retelele, numerele pe care le vezi pot fi trucate - in mod accidental, am reusit sa fac sa para ca sun de pe un numar, cand in realitate sunam de pe altul. E ceva ce se foloseste in special la centralele telefonice (spre exemplu, sa para ca esti sunata din centrala si sa nu vezi numarul real al apelantului). Ai putea incerca sa faci plangere la politie oferind cat mai multe detalii. Institutiile statului au mijloace tehnice si juridice de a merge mai departe. Dar altfel nu poti face mai nimic. De asemenea, s-ar putea sa poti redirectiona apelurile catre un numar de mobil si sa vezi daca iti prezinta numarul apelantului sau numarul tau de telefon. Incearca sa formezi *21*numarul_tau_de_mobil# de pe telefonul fix pentru activare sau verifica la operator daca te poate ajuta. Pentru dezactivare, codul este #21#. Nu mai am un telefon fix de ani de zile si nu am cum sa testez daca astea functioneaza...

Razvan
#StarMember
Numerele apelate, cred că le poți vizualiza din aplicația My Orange Fix.

delfinas
#StarMember
Cojocaru Neacsa , bun venit in Comunitate!!! Cine crezi ca o manipuleaza pe mama ta si in ce mod? E celebra metoda Accidentul? Daca tu consideri ca acea persoana este un pericol pt mama ta, apeleaza la politie! In plus, vezi daca poti sa ii schimbi nr de telefon.

Trixen_old
Cunoscător
Mama obisnuia sa primeasca tot felul de apeluri. In cele din urma am solicitat ascunderea ei din cartea de telefoane - a trecut vremea aceea. De atunci parca s-au mai calmat apelurile nesoicitate pe telefonul fix. Intre timp, am invatat-o cu mobilul... 🙂

In primul rand, va multumesc pentru raspunsuri. Mama este apelata de o tanara cu un copil care se pretinde ar fi din Martorii lui Iehova sau ceva de genul. Mama, de la a carei religii niciodata nu s-a dezis, are casa plina de pliante, ne rejecteaza pe mine si sora mea in mod agresiv, totul culminand cu ideea: Caut pe cineva careia sa-i las casa si sa aiba grija de mine! Mama nu e neglijata, i se trimit bani periodic de catre mine iar sora mea, in al carei oras locuieste, o viziteaza si ajuta. Teama mea mare e ca se va trezi in strada. Cum pot vizualiza apelurile efectuate prin Orange Fix si de catre mama. Nu stiu cum! Sunt sigura ca nu numai acea persoana o suna pe mama, ci si mama o suna pe ea. Trebuie sa ii gasesc numarul individei pentru a avea un inceput catre politie. Va implor, ajutati-ma.

delfinas
#StarMember
Da, grea situație, cunosc astfel de povești. Apelați direct la poliție și cer ei lista de apeluri, iar procurorul poate cere chiar ascultarea telefonului. Faptul că ai o lista cu apeluri nu te ajuta sa dovedești că e ceva necurat la mijloc. Trebuie sa faci un cont pe numărul mamei in My Orange Fix și așa ai acces la lista de apeluri efectuate de mama ta, dar nu și cu cele primite de dânsa.

Am cont pe numele ei pentru ca eu ii platesc telefonul si tv-ul. Dar unde ca caut? As suna la toate numerele apelate de catre mama si asa i-as descoperi numarul individei. M-am gandit sa ii schimb mamei numarul, dar nu ma ajuta daca si mama o va suna pe acea persoana.

delfinas
#StarMember
Bănuiesc că aplicația My Orange Fix e la fel ca My Orange. La mine, in bara de jos a aplicației sunt 3 puncte, pe care apăs și gasesc "Detalii convorbiri". Intri acolo și găsești lista cu apeluri. DETALII: https://www.orange.ro/help/cum-verific-detaliile-de-convorbiri-4