la 02-10-2025 08:10 PM
Buna seara Comunitate , am o fibra de 2300 megabite cu un modem / router ZTE F6605 R wifi 6 , am solicitat operatorului daca are un mobem care are in configurare un VPN , Binenteles ca am fost trimis la Plimbare cu clasica replica : Furnizorul nu asigura echipamente evoluate . , am incercat se configurez modemul in modalitatea Bridge si spre surprindera mea aceasta functie nu figureaza in meniu , Stie careva vreo modalitate de a fi activat
la 03-10-2025 08:52 AM
Salutare!
Pentru configurarea unui VPN iti recomand sa achizitinezi un router propriu care permite acest lucru. Aparatura primita de la ISP este, in general, optimizata doar pentru serviciile oferite, nu si extra.
Legat de modul Bridge: ai fi primul pe care il aud ca incearca sa treaca routerul operatorului in mod bridge. Trebuie sa soliciti trecerea in acest mod de operare al routerului.
la 03-10-2025 09:15 AM
@smo_ro, bun venit în Comunitatea Orange! Sunt două aspecte de analizat: 1. Routerul ZTE F6605 cu siguranță nu poate fi configurat ca ”server VPN” (de aceea ai ”fost trimis la plimbare”), însă cu o solicitare îl poți avea configurat în ”mod bridge”. 2.Pentru VPN ai nevoie de acces la IP public, ceea ce se poate rezolva cu ZTE-ul în mod bridge, însă pentru configurarea unui server VPN vei avea nevoie fie de un router capabil să poată fi configurat ca ”Server VPN” (adică nu doar ”Client VPN”) sau de un PC configurat ca ”Server VPN”. Înclin să cred că varianta ”Server VPN” configurată pe un router ți-ar fi mai ok. Singura problemă: Ai un router care conectat cu ZTE-ul F6605 în bridge să suporte configurarea unui ”Server VPN”?
În cazul că nu ai un astfel de router, ca idee a prioritizării fluxului, te asiguri mai întâi că ai ZTE-ul F6605 în mod bridge (trebuie solicitat suportul Orange pentru această modificare), iar ulterior verifică dacă ai acces la un IP public (chiar și cu o configurare simplă de PortFwd sau DMZ). Ulterior, poți căuta un router care având posibilitatea de suport pentru configurare Server VPN și pus în bridge cu ZTE-ul de la Orange îți va rezolva problema menționată.
Numai bine și te așteptăm cu vești bune.
la 17-10-2025 03:55 AM
Am chemat service assistenta dar mau expediat cu scuza ca routerul ZTE my poate fi pus în modalitatea bridges , operatorul fiind cam plictisit mi-a spus să scalez dela 2300 BT la 1000 BT ca la frecventa respectivă are un router HUAWEI . Nu știu ce să fac dați-mi un sfat .
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor