anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pierdere de pachete FTTH

Mircea_15
Junior entuziast

Salutare, 

Am o problema de cateva zile, ce-i drept a mai sesizat dar nu am bagat de seama, iar acum e enervanta. Tot am pierdere de pachete cu 8.8.8.8. Am incercat si cu gateway-ul orange. La fel tot prind vreo 2 - 3% pierderi din 500 de ping-uri.

Ce se intampla? Tehnicul de la Orange Romania Communications a venit, mi-a schimbat mufe la ODB si in casa. Atenuarea a iesit -23,3db pe internet si -4.4 db pe tv. Am un Huawei in bridge mode, apropos.

Totul e in regula la ei dar tot se intrerupe streamingul si sa numai zic de jocuri online... Ce pot sa mai incerc? Routerul e un Mikrotik RB5009. Pun poze cu rezultate treceroute. 

9 Răspunsuri 9

alterego
Cunoscător

Recomand Open DNS, am pățit la fel cu Cloudflare DNS și Google DNS.

Fost Membru
Neaplicabil

Open Dns si Google au ping mare pe Romania. https://wlog.ro/public-dns.php 

La Gigi folosesc Cloudflare 1.1.1.2 cu 1.0.0.2 (preferinta personala, nu ca ar fi probleme cu dns-urile lor)

Faceti traceroute la orice ip/dns, daca exista un hop dupa primele 3 rezultate inseamna ca este o problema cu internetul.) Inainte era bun si 9.9.9.10 cu 149.112.112.10 (dns preferential) dar a inceput sa dea rateuri (cel putin pe Gigi) Uite aici un site romanesc, cu ip de Romania, sa faceti traceroute daca nu aveti calculator https://traceroute.ro/ Daca routerul vostru are optiune pt. traceroute merge si de acolo.

Mircea_15
Junior entuziast

Mersi, 

Insa nu vad legatura dintre dns si pachete pierdute... Din ce am citit DNS-ul nu influenteaza. Sau ma insel...!?

Mircea_15
Junior entuziast

A mai venit un tip de la tehnic. A schimbat Huawei-ul cu altul refurbished. Pe langa aceasta mi-a schimbat conexiunea pe alt port in OLT. Mai testez zilele urmatoare. 

Momentan mai este o singura problema. Atasez poza. Poate e devine peering-ul, nu stiu..

Fost Membru
Neaplicabil

Acolo unde ai timeout ar fi trebuit sa fie un ip de tranzit. Schimba Packet Size din 56 in 64 iar la Port 53/443 (dns-urile folosesc port 53/443). Am scris mai sus nu folositi Google si Open Dns (in Romania), ci doar Cloudflare sau Quad9. Cum se numeste programul din imagine?

Mircea_15
Junior entuziast

Aplicatia e din RouterOS. Cum spuneam l ainceput un am router Mikrotik RB5009.

Voi pune dns cloudflare sa vad cum merge...

MihaelaA
Ex Community Manager

Salut, @Mircea_15. S-a rezolvat situația?

Mircea_15
Junior entuziast

Momentan numai am probleme. Schimbarea portului in OLT a functionat. Numai am nici lipsa conexiune la punctul 5,(traceroute google) cum aveam in captura incarcata anterior. Ma ganddesc cati ori avea asa probleme dar nu isi dau seama...

Mircea_15
Junior entuziast

Se pare ca nu a durat mult fericirea. Am început sa am pierderi de pachete ”again”. Asta este...
Se pare ca Orange nu vrea sa plătească pentru îmbunătățirea rețelei...
Atâta timp cât nu se schimbă acest lucru nu voi recomanda acest ISP!!!