anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internet prin fibra localități unde era telecom

Cipirix
Junior

Buna ziua, am și eu o întrebare stupidă, daca Orange a achiziționat partea de fix de la Romtelecom, de ce nu se pot oferii servicii de internet și televiziune în localitățile unde era deja prezent Romtelecom? Spun că nu au acoperire dar fibra (Telecom) trece prin fața casei.

Nu se știe câtă fibra au și unde. Poate ar trebui sa le trimit câteva poze cu cutiile de joncțiune și coordonatele GPS.

6 Răspunsuri 6

FLo1
#StarMember

Salut Cipri. Ne poți concretiza cazul tău cu localitatea (cel puțin) despre care este vorba? Pentru că dacă dorești servicii pe fibră de la Orange România și prin zonaă ai doar fibră de la fostul Telekom (acum Orange România Communications), atunci serviciile fixe vor fi contractate cu Orange România Communications. Poate de aici neînțelegerea. Sau există probabilitatea ca în acele zone să vină cu fibra DOAR până la punctul respectiv de joncțiune, fără posibilitate de a aduce fibra optică la tine în casă, ci doar simplu cablu coaxial/UTP. Așadar merită o analiză. Numai bine. 

Oricum, sunt valabile oricând serviciile DTH (satelit) pentru TV, respectiv Net4G pentru internet.

Salut, este vorba de localitatea Gurasada, din judetul Hunedoara. Din cate am văzut primăria din localitate are de ceva vreme trasa fibra.

Referitor la serviciile de internet prin 4G este de la locație un asemenea serviciu dar este foarte slab 2-3 MB in cel mai fericit caz, deoarece sunt la marginea dintre două relee.Cel din Dobra și cel din Ilia. Deci la mai mult de două persoane in casa care folosesc internetul prin wireless...

Nu am găsit aici ”Gurasada”, dar inclusiv la Dobra sau Ilia arată disponibil doar ”Net 4G + TV”. Pentru un răspuns mai sigur și o situație actualizată îți recomand fie să solicți o ofertă online  (aici), fie într-un magazin fizic și vei afla astfel care sunt alternativele exacte la adresa de domiciliu (nu doar în localitate). Succes.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Te sfătuiesc să contactezi un reprezentant local al Orange Romania Communications și să-i întrebi pe ei la modul concret. De ce? Pentru că am văzut multe situații în care nu se știe exact dacă au sau nu disponibile servicii. A pățit și sora mea ceva asemănător când la adresa ei pe site scria că are acces doar la tv satelit și net fix 4g, iar când a întrebat la Shop, erau disponibile. În general, unde sunt blocuri construite înainte de '89, există infrastructura fostului Telekom ( Romtelecom) și au disponibile servicii prin fibră. Deci ,,sapă" după informații la Shop sau partenerii Orange ( chiar mai bine la ei, pentru că au și oferte mult mai bune).

Baftă!

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Motive pot fi multiple:

  • Fibra Orange să fie doar pentru PJ (firme). Din câte înțeleg, Primăria are și s-ar putea ca acest aspect să fie relevant. 
  • Prea puțini doritori de fibra în detrimentul concurenței (la mine la bloc ar trebui să fie 4 porturi de fibră Orange, dar doar pentru firme. Din cele 4 firme care funcționau în spatiile comerciale, doar una mai activează [magazin alimentar] și are cablu de la Digi. N-am înțeles de ce nu le-au deblocat și pentru PF). Probabil costurile mai mari de operare... poate).
  • Poate unii preferă anumite canale (și făcând o statistică ochiometrică la vecini, partea masculină stau majoritar pe Digi Sport și uneori, pe Eurosport, partea feminină pe Kanal D, Antena Stars sau Acasă, iar tineretul pe streaming. Pun intrebarea: de ce aș schimba cablul dacă sunt canalele respective deja disponibile?)
  • Poate sunt prea puțini clienți (pe mobil) și cheltuiala cu instalarea și mentenanța nu sunt justificate. Cum ar fi să încasezi de la un client 50 de lei pe mobil + net + TV, iar mentenanța lunara este de 1000 (angajați, mașini, curent pentru antene și noduri, etc)? 

Partea cu PJ, pare să fie plauzibilă, dar macar daca ar fi concurenta, dar nu este nici de la Digi nici Vodafone. Toți locuitorii Comunei sunt pe date mobile și satelit. 

Am sa incerc sa fac o cerere de conectare pentru PJ.si sa vad așa.